LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A jelek szerint új erőre kap a patinás Master of Orion széria. Az 1993-ban megjelent első rész a mai napig klasszikusnak számít, mert ez volt az első olyan játék, amit a sajtó 4X stratégiaként emlegetett.
Sajnálatos módon azonban az évek során még két résszel bővülő MoO újabb epizódjai nem teljesen tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. Ugyan a Battle of Antaresnek keresztelt második rész még egyáltalán nem volt rossz, de nem is érte el jeles elődje szintjét, a 2003-ban a boltok polcaira kerülő harmadik felvonás pedig egy minősíthetetlen, bugokkal teli, gyenge mesterséges intelligenciájú program lett.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2015/06/moo.jpg

Úgy tűnt, hogy ez a bukás végleg megpecsételi a Master of Orion sorsát, ám, a sorozat jogait 2013-ban megszerző, leginkább a World of Tanksról ismert Wargaming nemrég egy közleményben jelentette be, hogy az Argentínában székelő, mobiljátékairól ismert NGD Studios programozói már gőzerővel készítik a rebootnak szánt negyedik részt.

A játék megjelenési dátuma még nem ismert, a puszta létén kívül alig valamit lehet róla tudni. A kevés biztos információ közé tartozik, az hogy az összes korábban megismert faj vissza fog benne térni, de ezen kívül még azt is tudni lehet, hogy az NGD számos, az eredeti játékon dolgozó szakemberrel erősítette meg a csapatát és hogy az alkotás semmiképpen sem lesz lebutítva: a tervek szerint a megjelenésekor egy komoly kihívásokat kínáló stratégiai címmel leszünk majd gazdagabbak.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához