LFG.HU

Aszketa
vegyesCimkek

Első közös játékalkalmunk, melyet Árnyékmagyarországra terveztünk, az Anyaszomorítók tagjainak összegyűjtéséről és egy diszkrét meló elvégzéséről szólt.

Prológus

Az Anyaszomorítók tagjai mind kötődnek az egykori rendőrség kötelékéhez, ilyen-olyan módon. Van, aki nyomozóként szolgált, van, aki a különleges egységek kommandósaként, van, aki felderítő volt, egy dolog azonban közös: összeköti őket a múlt. A rendőrség intézménye ugyanis megszűnt létezni, helyét átvették a Magyarországra benyomuló megacégek jól felszerelt biztonsági szolgálatai, hőseink pedig különböző okokból a perifériára, az árnyak közé sodródtak, ahol mindenki az egyéni képességeire és erőforrásaira támaszkodva próbál megélni. Egymással nem nagyon tartják a kapcsolatot.

Kezdődik

Szecska, az egykori ork nyomozó az árnyakban többek között közvetítőként keresi a kenyerét. Szerepe általában az, hogy a különböző megbízók melóihoz felkutassa a megfelelő árnyvadászokat és csapattá formálja őket. A munka jelen esetben egy orktól, bizonyos Arkady Vaszilijevtől származik, aki az Öldöklők ork metál banda menedzsereként funkcionál. Mivel az orosz kérése egyértelműen az, hogy a csapat ex-rendőrségi tagokból álljon, így Szecska nekilát felkutatni régi „kollégáit”.

Néhány telefon és személyes találkozás után, a Stadionokhoz közeli, elsősorban metahumánoknak fenntartott krimóba beszélnek le találkozót. A kocsmában, aminek a bejárata felett a hangzatos Borharapó neon-cégér vibrál, hamarosan ott is feszeng néhány kolléga:

Rövidzár, a diszkrét kiberverekkel telepakolt szupertitkos ügynök, a kaméleon, a besurranó és feltűnésmentes megfigyelő, mellette pedig ott ücsörög Hipós Tony, a szintén kiberverekkel (csak másfélékkel) tarkított, fehér hajú humán rigó a néger ork(!) nőjével.

Nem sokkal később, a krimó ork biztonsági őrével történő szóváltás és némi szemmel verés után benyomul a helyre a tagbaszakadt Bútor is, a közel három méteres troll kiberszamuráj, aki nevéhez híven, körbenézve átsiklik a már várakozó csapattagokon és őket fel nem ismerve letelepszik a pultnál valami méretes ülőalkalmatosságra, míg végül Hipós Tony ráköszön, hogy ha már így néhány éve nem találkoztak, talán üljön le inkább közéjük.

Hamarosan felbukkan Bika is, az elég csúnyán lecsúszott sámán, aki annak idején egyike volt annak a 2-3 mágiahasználónak, akik a rendőrség speciális varázsló egységében szolgáltak a különlegesen kényes ügyek felderítésénél. Emberünk annyira lepukkant az elmúlt években, hogy az ork biztonsági őr őt is csak némi rábeszélés hatására engedi be egyáltalán, hiszen a megjelenése erősen hasonlít egy útszéli csöveséhez.

Végül befut Szecska is, aki a népet ideszervezte és a hátsó különterembe tereli őket, ahol az orosz megbízó és egy tagbaszakadt ork testőr várakozik már egy ideje.

Mint kiderül, az összeverbuvált tagok egy fővel többen vannak, mint hitték, ugyanis a terembe benyomul egy Citrom névre hallgató ötödik fickó is, akit eddig csak egy keményvonalas motoros bandatagnak néztek a többiek odakint az ivóban. Citrom szintén a rendőri kötelékben szolgált, csak épp beépült az egyik motoros bandába, hogy aztán a rendőrség hirtelen feloszlását követően ott ragadjon, mivel már úgyis megszokta.

Arkady, az Öldöklők metál banda menedzsere felvázolja, hogy a zenekar énekesét, bizonyos Hentest előző éjjel elrabolták a Buja Bájok Barlangja nevű kuplerájból, és a titokzatos elkövetők 200.000 nujen váltságdíjat követelnek érte. A metál banda ugyan híres, de ennyi pénzt nem tudnak, vagy inkább nem akarnak kicsengetni érte. Annál inkább ki tudna perkálni 30.000 nujent, néhány felbecsülhetetlen értékű Öldöklők koncertjeggyel megtoldva, amennyiben a csapat kinyomozza az elkövetők kilétét és kiszabadítják Hentest (eredeti nevén Vető Gézát). 72 óra múlva nagyszabású koncertjük lesz, addigra épkézláb állapotban elő kellene keríteni az énekest. A csapat lepukkant sámánja ugyan bepróbálkozik, hogy felsrófolja a melóért ígért összeget, de ehhez a metál banda menedzserének tárgyalási képességeit kellene felülmúlnia. Ez persze biztos kudarc, így végül boldogan kezet ráznak a megbízóval és maradnak az eredeti összegnél.

Nyomozás

akibujt1  Első útjuk a Buja Bájok Barlangjához vezet kisebb kitérővel, mivel rájönnek, hogy a lebuj a Duna-parton van céges területen és a Shiawase biztonsági emberei ellenőrzik a belépőket. Mivel ők nem biztos, hogy nagyon örülnek, ha szembesülnek Bútor hátsó ülésre dobott AK-97-es rohampuskájával, így előtte hazaugranak. Útközben a sámán, Bútor kocsijának anyósülésén közli, hogy ő igazából képes olyan szellemet idézni, amelyik el tudja rejteni a fegyvereket a kíváncsi szemek elől, majd azzal a lendülettel meg is idéz egyet a kocsiban felhalmozott szemétkupacokból. Még szerencse, hogy bekapcsolt robotpilóta funkcióval közlekednek, mert különben a troll biztos nekimegy valaminek meglepetésében. Közben – talán a hirtelen sokk hatására -, Bútornak eszébe jut, hogy ismer egy lepukkant házat, amelyiknek a pincéjéből egy csempészútvonal indul Shiawase területre, így megúsznák az ellenőrzőpontokat odafelé. Azért mégis lepakolják a nagyobb fegyvereket otthon, ha már hazáig gurulnak. Végül a csempészalagutakat használva, diszkrétebb fegyverzetben, gyalogosan érkeznek meg a kupleráj elé, ahol három ork biztonsági őr ácsorog.

Rövidzár, a titkosügynök úgy dönt, hogy kuncsaftnak adja ki magát és egyedül bemegy, amíg a többiek kint egyáltalán nem feltűnően várakoznak a három méteres trollal együtt, nagyjából 50 méterre a bejárattól. Ez sikerül is neki. A terv szerint a többiek rádióval tartják a kapcsolatot vele, azonban az épületben jelzavarók operálnak, így Rövidzár magára magad odabent. A madam egy ork nőstény, bizonyos Szeléna. Hajlandó együttműködni. Mivel Hentes elrablása rossz fényt vet az üzletre, ráadásul a támadás során megölték az ajtónálló őrt és hasba lőtték Hentes kedvenc kurváját is, ezért segít a csapatnak. Közben kiderül, hogy Rövidzár nincs egyedül, és, hogy a többiek kint téblábolnak. Leszól a kinti őröknek, hogy eresszék be a brigádot a kibertroll kivételével, mivel ő elriasztaná a vendégeket. Bútor szomorúan tudomásul veszi, és odakint marad a három ork őrrel, akikkel hamarosan téma lesz a testépítés, és, hogy kinek hosszabb a beépített karpengéje. A csöves kinézetű utcai sámán is úgy dönt, hogy kint marad és inkább odakint szaglászik addig.

Eközben odabent kihallgatják Hentes sebesült ork kurváját, bizonyos Kiss Ramónát, aki a hangzatos Fekete Luk művésznévre hallgat. Kiszedik belőle, hogy Hentes kétnaponta meglátogatta, mindig pontosan fizetett és vaskos borravalókat osztogatott. A támadókból annyit látott, hogy orkok voltak és hogy az egyiknek – aki Hentest leütötte-, a kabátjára egy recézett kés volt felpingálva, apró vércseppekkel. A csapat némi fejtörés árán rájön, hogy ez bizony a Bélfakasztók nevű motoros banda jelvénye. A másik támadó, aki hasba lőtte a nőt, egy maszkot viselt, belőle csak ennyit látott. Közben a lábadozó Fekete Luk szexuális töltetű megjegyzésekkel bombázza a csapat rigóját, Hipóst, aki valahogy leküzdi vágyait és eldönti, hogy inkább hűséges marad a néger ork nőjéhez.

A lebuj előtt ácsorgó Bútorhoz és Bikához egyszer csak odasomfordál egy hajléktalan és félve közli, hogy az egyik csöves haverja látta az elrablást és hajlandó megosztani az információkat 50 nujenért cserébe. Az összeg kicsengetése után, a fickó egy lepukkant épülethez vezeti őket, ahol az állítólagos szemtanú fetreng bechipezve, és akiből épp maga a chipdealer próbálja kiverni a szart, hogy végre fizessen. Mivel a troll és a sámán ereiben csörgedezik még némi zsaruvér, úgy döntenek, nem folyamodnak fölösleges erőszakhoz, így inkább kifizetik a 150 nujent a dealernek, amivel a szerencsétlen JMÉ függő hajléktalan tartozott neki. Eközben számot is cserélnek, hisz soha nem lehet tudni, mikor lesz szükség egy chipdealerre. A csövi fejéből kirántják a chipet és életre pofozzák. A valaha jobb napokat látott tag kábán elmondja, hogy látta a tegnapi elrablásos esetet. Aznap este három motoros és egy ütött-kopott Toyota Carrier furgon érkezett, aminek az oldalára fehér holló volt rápingálva. Újabb fejtörés árán rájönnek, hogy a Fehér Hollók motoros banda jeléről lehet szó. A karikás szemű csöves szerint, a motorosok főnöke üdvözölte az ajtón álló fickót, majd alkarpengével leszúrta, maszkot húzott és egy társával együtt benyomult az épületbe. Egyikük kint maradt őrködni, egy meg a furgon mellett téblábolt. Hamarosan egy testet cipelve tértek vissza, bedobták a furgonba és elhajtottak vele. A sámán szíve eközben megesett a hozzá hasonlatos hajléktalanon és ki tudja honnan, de kisegítette egy százassal.

A csapat másik fele közben elhagyja a lebujt és csatlakozik a többiekhez. Rövidzár kiszúrja, hogy az utca túlfelén egy számítástechnikai szaküzlet van, aminek a kirakatában egy bekapcsolt kamera néz az utcára. Profi besurranó módjára, a beépített kibercuccával meghekkeli a zárat és a csapat benyomul a boltba. Az ügynök rácsatlakozik a rendszerre, feji memóriájába elmenti az amúgy elég rossz minőségű kamerafelvételt, ami Hentes elrablását rögzítette, majd kitörli a csapatról készült bizonyítékokat. Közben Hipós Tony erős késztetést érez, hogy bezsákolja az értékesebb elektronikai cuccokat, de végül beéri néhány kisebb szuvenírrel.

A csapat visszatér a kőbányai Pusztulatba, ahol a felvételeket átnézve látják a motorosokat és a furgont. Az egyik érkező motoros arca, amelyik a Bélfakasztók felvarróját viseli tisztán látszik a képkockákon. A képet kimerevítve és kinagyítva kinyomtatják az ürge arcát. Hipós felhívja a dekás haverját, hogy nyomozza ki, ki lehet a fickó. Szintén megemlíti neki a Toyota furgont is, hátha talál valamit róla.

A csapat komoly fejtörésbe és információegyeztetésbe kezd azt illetően, hogy mi is történhetett. Adott két nagy motoros banda, a Bélfakasztók és a Fehér Hollók. Mindkét banda jele felbukkant az elrabláskor, azt azonban kizárják, hogy a két banda közösen csinálta a balhét. Összekukázzák a tényeket, amit ezekről a bandákról tudnak:

A Bélfakasztók vezére egy Kampós nevű troll, az Édes Élet nevű szálloda a székhelyük és gyakran múlatják az időt a Könnyfakasztó nevű lebujban. Védelmi pénzeket szednek, chipet árulnak, bunyókat és motoros versenyeket szerveznek.

A Fehér Hollók vezére egy Tollfosztó nevű ork sámán, akik a volt csokoládégyárba vették be magukat. Fő profiljuk, hogy kíséretet biztosítanak a városon kívüli utazásokhoz, vámot szednek, testőrséget biztosítanak és ők üzemeltetik a Prince nevű kaszinót. Állítólag rejtegetnek egy Renrakutól kilépett magas képesítésű tudóst.

Bútor nimfomán alkalmi nője a Rakunál dolgozik, mint titkárnő, ezért az infóra ráharapva felhívja és perverz utalgatások kíséretében kiszedi belőle, hogy valóban eltűnt az egyik kutató a fejlesztésről, valami Ericsson nevű skandináv. Többet azonban nem tud róla.

A csapat kitalálja, hogy kettéválnak és feltűnésmentesen meglátogatják mindkét bandát, hogy körbeszimatoljanak, hátha felismerik a késes fickót, akinek az arcát rögzítette a bolti kamera. Az ügynök és Citrom besétálnak a Könnyfakasztó nevű kultúrhelyre, ahol már ott tivornyázik néhány Bélfakasztókhoz tartozó bandatag. Baráti sörözést színlelve kikérdezik a csapost, akinek végül megmutatják a kinyomtatott képet az elkövető arcával. A csapos felismeri benne Sigmát, aki a Bélfakasztók banda tagja volt, de úgy tudja, hogy távozott a klubtól és állítólag új bandát alapított pár haverjával. Az új bandának szerinte még nincs se neve, se jelvénye.

Eközben a csapat másik fele Hipós bazinagy, krómozott kamionjával diszkréten benyomul a Fehér Hollók területére, hogy szaglásszanak a volt csokigyárnál. Hamarosan hét fős motoros kíséretet kapnak. Mindegyik motoros dzsekijén ott virít a fehér holló. Egy sebhelyes arcú ork – vélhetően a vezérük -, a pilótafülke mellé felfejlődve, hevesen gesztikulálva, majd Ares Predatorját lóbálva próbálja nemzetközi jelekkel megállásra bírni a kamiont. Rövid tanakodás után arra jutnak, hogy talán meg kéne állni, mivel nem akarnak vérfürdőt. Bútor látványa kicsit elbizonytalanítja ugyan a motorosokat, de a saját területükön vannak, ráadásul túlerőben. A csapat beadja nekik, hogy csak át akarnak haladni a területükön, mivel a Bélfakasztókkal összerúgták a port és épp menekülnek. A Fehér Hollók ezt beveszik, majd vámot követelnek, kereken 300 nujent, továbbá az ork felajánlja, hogy éjszakánként 100 nujenért védelmet biztosítanak a csapatnak, ha igénylik. Végül kicsengetik a zsetont, majd kedvesen elköszönnek és áthajtanak a kamionnal a Fehér Hollók felségterületének túlfelére. Biztos, ami biztos, néhány motoros elkíséri őket a határig. Amikor lekopnak a motorosok, a csapat megáll. Hipós előkapja az egyik drónját, majd berepteti a csokigyár fölé körülnézni. Ez alatt a sámán az asztrálsíkon közlekedve teszi meg ugyanezt. Bútor addig jobb híján a kamion mellett őrzi a másik kettőt. Mint kiderül, a gyár egy komplett erődítmény, legalább 30-40 bandatag, őrszemek és biztonsági ajtók várják az esetleges látogatókat. Az asztrálsíkon pedig őrző szellemek tartják távol a kíváncsiskodókat. Benyomulni kész öngyilkosság lenne, úgyhogy inkább jó nagyot kerülve visszafordulnak és mindenki hazamegy chillezni egyet.

Hipós dekás haverja másnap bejelentkezik a kiderített új infókkal. Ő is alátámasztja, hogy mindkét bandából léptek ki a közelmúltban és jöttek újak, és hogy Sigma új bandájának a vezetője bizonyos Acélfog nevű ork, aki nem mellesleg szerepelt a Buja Bájok Barlangjának adatbázisában is, mint náluk előforduló vendég. Továbbá kiderítette azt is, hogy a Toyota Carrier, amivel a rablást elkövették, valóban a Fehér Hollóké volt, de ellopták és azóta nem találják. A csapat ismét fejtörésbe kezd. Bár felmerül, hogy a két bandát valahogy kijátsszák egymás ellen, de végül elvetik az ötletet. Arra jutnak, hogy bizonyára néhány renegát bandatag áll a háttérben, akik a régi bandájuk jelvényeit használva dolgoznak a saját szakállukra.

Hipós késztetést érez, hogy visszamenjen a kuplerájba és kikérdezze Acélfog kedvenc kurváját is. Miután megtud egy-két infót Acélfog kedvenc szexuális pózairól és perverzióiról, a lány végül kinyögi, hogy az ork egy Boszorkánykonyha nevű szórakozóhelyen szokott lógni. Hipós eztán gyengéden figyelmezteti a lányt, hogy óvakodjon Acélfogtól, mert veszélyes alak.

Akció

akibujt2Végül elhatározzák, hogy meglátogatják a Boszorkánykonyhát, ahol előbb-utóbb biztos felbukkan valaki az új bandából. Hipós nem feltűnő kamionjával le is parkolnak a kocsmával szemben. Mivel a helyen hemzsegnek a meták, Bútor úgy dönt, elvegyül köztük a három méteres termetével. Rendel is egy liter sört és letelepszik. Közben elkezdi elhinteni, hogy ő tulajdonképpen melót keres, abban bízva, hogy az új banda felfigyel rá és beveszik maguk közé, hiszen végeredményben is egy ótvar nagydarab kibertroll. Hamarosan meg is jelenik a színen Sigma, akit felismer Bútor is és a kint várakozók is. Sajnálatos módon Sigma is kiszúrja a korsó fenekét bámuló trollt. Bútor, kiberfülével még hallja, hogy Sigma telón felhív valakit és közli, hogy ott a troll, akit a Buja Bájok Barlangjánál láttak szaglászni. Sigma még egy kicsit téblábol, majd kimegy, felpattan a mocijára és elrobog. Hipós a drónjával követi a fickót, aki pár sarokkal odébb leáll, és figyeli, hogy követik-e. A drónt nem szúrja ki, úgyhogy némileg nyugodtabban gurul tovább az egy-két kilométerrel arrébb lévő lepukkant raktárépületekhez, ahol vélhetően a bandájuk tanyázik. A csapat odagurul a kamionnal és egy mellékutcában leparkolnak. Bika, a sámán asztrálisan körülszimatol. Hét személyt detektál. Kettő kint járőrözik a kerítéssel körülvett épület udvarán, öt pedig odabent van a raktárépületben. Az asztrális kivetülésük alapján az egyikük nem annyira vidám mint a többi, vélhetően ő lesz az elrabolt, hörgő hangú énekes, Hentes.

Megy a tanakodás, hogy hogyan szabadítsák ki a túszt. Rövidzár és Bútor ajánlkozik, hogy odalopóznak a kerítéshez és leütik a két őrt, de Hipós és Citrom másképp határoz. Felmásznak a szomszéd raktárépület tetejére és távcsöves puskáikkal becélozzák a járkáló őrszemeket. Mivel nem akar a csapat fölösleges vérengzést, megegyeznek, hogy kábító lövedékeket használnak. Csak akkor derül ki, hogy mégsem kábító lövedékek voltak, amikor a két őr feje szétloccsan. Fő az összhang! Nincs más választás, akció indul.

Bútor és Rövidzár benyomul az udvarra. A raktár ajtaja a troll egyetlen rúgására megadja magát. A földszinten három meglepett bandatag ocsúdik, a szemközti vas erkélyen pedig egy fém sisakos ork kapkod az ősrégi AK-47-es géppuskája után. A lábainál ott hever az összekötözött Hentes nyöszörögve. Köztük van Sigma is, akit idáig követtek. Bútor TEK-es múltjához méltón elkiáltja magát, hogy az épületet körbezárták, adják meg magukat, majd profin elereszt egy rövid sorozatot AK-97-es rohampuskájával a legközelebb álló bandatag fejére célozva, akit végül ügyesen körbelő. Ezen ellenfele maga is meglepődik, majd pisztolyokkal tüzet nyitnak a betolakodókra. Acélfog AK-ja végigszánt Bútor páncéldzsekijén, de a troll szívós fajzat, a golyók elakadnak a dzsekiben és a vastag bőrében. Közben a troll takarásában Rövidzár is elereszt néhány skulót pisztolyából, ami eltalálja az egyik bandatagot. Bútor is megtalálja régi önmagát és leterít egyet, majd futva megindul az erkély felé. Futás közben, fegyverkapcsolatának előnyeit kihasználva két rövid sorozattal teletömi Acélfogat ólommal, aki ebbe bele is pusztul, ahogy illik. A maradék két bandatag, látva reménytelen helyzetüket, szépen megadják magukat. Sigmát megkötözik, a másik tag meg amúgy is sebesült, úgyhogy inkább elájul.

Epilógus

Hentest kiszabadítják, aki ezért nagyon hálás, főleg azután, hogy közlik vele, hogy a menedzserük, Arkady bérelte fel őket a melóra. Látszólag a sokkon és néhány karcoláson kívül rendben van és még lesz egy napja is arra, hogy összeszedje magát a koncertig, amire úgy tűnik, hogy elmegy a csapat is, ha már egyszer szert tettek néhány tiszteletjegyre. No meg a 30.000 nujen sem jön rosszul, ami barátok közt is fejenként 6.000-et jelent. A csapat begyűjti a banda ócska fegyvereit is, talán el lehet passzolni őket pár száz nujenért, illetve megtalálják a néhai Acélfog hordozható számítógépét is. Belekukkantva, egy furcsa, GenoTech céglogós üzenetre bukkannak, amiben megbízzák a botcsinálta bandát, hogy raboljanak el és szállítsanak le hat személyt valamiféle kutatásokhoz. Az is kiderül, hogy Hentes lett volna a második „szállítmány”, egy szerencsétlent már korábban elraboltak és leszállítottak. Mivel senki nem hallott még erről a cégről, a csapat elhatározza, hogy utánajár a dolognak. Arra meg még alszanak egyet, hogy a befosott tekintetű, megkötözött Sigmát a Bélfakasztók banda gondjaira bízzák-e, amiért visszaélt a jelvényükkel. Számos olyan kérdés, ami válaszra vár a jövőben. A jól végzett munka után azonban mindenkire ráfér a pihenés, no meg még be kell szerezni valami menő szegecses bőrdzsekit is a holnapi koncertre…

akibujt3

[A csapat következő kalandjához kattints ide!]


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához