LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
hírekCimkek

Vampire TM BloodlinesShams Jorjani, a Paradox Interactive beszerzésekért felelős alelnöke a Twitteren tette közzé, hogy a cége szőröstül-bőröstül megvásárolta a White Wolfot:

The cat is out of the bag: Paradox Interactive has bought White wolf and all properties from CCP. Very very very exciting.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a Vampire: The Masquerade és a World of Darkness világához kapcsolódó minden jog átvándorolt az izlandi CCP-től a svéd Paradoxhoz. Utóbbinak a fennállása óta ez volt eddig a legnagyobb összegű, teljesen önerőből végrehajtott bevásárlása; több millió dollár cserélt gazdát.

Mivel a Paradox elsősorban videojáték kiadó, a szerep-, társas- és kártyajátékok, valamint a regények kiadása feltehetően zavartalanul fog folytatódni az alegységként egészben meghagyott White Wolf berkeiben. Az újabb WoD szerepjátékokért már amúgy is az Onyx Path a felelős.
Új remény csillant viszont a World of Darkness MMO-t várók szemében, hiszen a sokak által már eltemetett és elsiratott játék így talán egyszer megjelenhet. A CCP minden, a játékhoz valaha készült anyagot átadott, szóval bármi lehetséges.
A Paradox portfólióján lévő játékok hangulatban és jellegben is nagyon eltérnek a White Wolf termékeitől, de ebből a házasságól akár érdekes új videojátékok is születhetnek. Bevallottan azért vásároltak be, hogy fel is használják a szerzett címeket, de 2017 előtt ne számítsunk új WoD videojátékra.

Érdekes, izgalmas időket élünk. Másfél hónapja a Legend of the Five Rings cserélt gazdát, most meg a Wod. Egy biztos, a Magicka “nem vagyok vámpír”-os poénjai így új színezetet kapnak.
Ti mit szóltok?

[A hivatalos bejelentés svéd nyelven itt, a forrásként felhasznált Rock, Paper, Shotgun cikk pedig itt érhető el.]


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához