LFG.HU

HammerTimeCafe
auer
RPGCimkek

Régóta nagy kedvencem a Warhammer 40.000 világa, azon belül is a Rouge Trader szerepjáték. Szerintem ez az egyike a legjobban összerakott és eltalált szerepjátékoknak. Természetesen nem tökéletes ez sem, több kampányunk alatt a hibák is előkerültek. A leginkább zavaró gyengesége az, hogy a játék elviekben támogatja a magas erőszintű karakterekkel való játékot, gyakorlatban viszont powergamer játékosoknál annyira eltolódhat a csapaton belüli erőszint hogy mesélői oldalról nagyon nehéz megfelelő mértékű (harci) kihívásokat teremteni. Aki nem hiszi el, annak kommentben tudok mesélni érdekes dolgokat…

Rogue_Trader_Ship

Az utóbbi időben rákaptam a *World mechanikájú játékokra, épp ezért is örültem meg, amikor találtam egy félkész átiratot a RT rendszerére. Ezt lefordítottam magyarra és kiegészítettem ahol hiányos volt. A RT amúgy is támogatja a sandbox mesét, amihez a *World mechanika jó alapot nyújt. Ez csupán egy konverzió, szükséges hozzá az alapmechanika ismerete. Nem tartom ezt sem tökéletesnek, vannak benne egyenlőtlenségek a szerepek közt, viszont mesélői oldalról jobban kezelhető. A játék másik előnye hogy viszonylag könnyen alakítható, ha valamelyik rész nem tetszik, egyszerűen át lehet írni.

A szabályok mellett helyet kapnak az emberi és xeno szerepek, valamint saját kútfőből csináltam egy ellenfél és hajógyűjteményt a világ ismertebb szereplőiből.
Ez utóbbiak inkább csupán iránymutatásnak jók, gyakorlatban lehet őket finomítani.

Egyelőre még nem jutottunk el játékig (most Dungeon World van terítéken) de ami késik, nem múlik.

Linkek:

Angol eredeti: https://drive.google.com/drive/folders/0B3c8gGVv-YzVTHQ3M0ppWFhKOEE
AW ismertető: http://lfg.hu/48995/ismerteto/apocalypse-world/
DW fordítási projekt: https://docs.google.com/document/d/1Y74xL1k9yfB2qZW1GZE8DjZan7FjipAT3kD7Yq4lRxk/edit

Klikk ide a letöltéshez
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához