LFG.HU

Glowface
mesélőknekCimkek

Tavasszal elhatároztuk, hogy a Hősök Hajnala 13 verseny után átvált 4. kiadásos D&D-ről az új, 5. kiadásra. Sokat diskuráltunk erről, érveltünk pro és kontra. A legfőbb okunk a váltásra az volt: így új embereket is meg tudnánk nyerni a Hősök Hajnalára.

Bejött!

88 ember játszott együtt november 14-én, a Rubin Csillag éjszakáján! 73 játékos és 15 mesélő. Ez kb. kétszer annyi embert jelentett, mint az eddigi legnépesebb Hősök Hajnalán. Nem kis kihívás volt a meglepően nagy tömeg kezelése: végül kettévágtuk a társaságot, a banda fele a Cantinában vívott, a másik fele a HammerTime Caféban. Kár, mert együtt hihetetlen élmény lett volna, de ez még mindig vállalhatóbb kompromisszum volt. A játék után végül amúgy is elég sokan összejöttünk dumálni, sörözni, ünnepelni (ki-ki az ízlése szerint) a HammerTime-ban, szóval volt lehetőség vegyülni a túlnan játszókkal is.
A játékig vezető út is nagyon durva volt – két héttel a játék előtt állt össze nagyjából a létszám (a last minute lemondások előtt volt, hogy 84 játékosra számítottunk). Sebtiben kellett 7 extra mesélőt találni, gyakorlatilag a teljes megvesztegető, könyörgő és zsaroló potenciálunkat bevetve. Amikor néhány tapasztalt játékosunkat átloptuk a játékasztal sötétebbik oldalára, még olyan játékos csapat is volt, amelyik jóformán szétesett oszlopos vezetőjük nélkül. Különösen sajnáltam, hogy a többszörös széria-nyertes Kriptakarítók csapat ezúttal nem képviseltette magát, mikor lenyúltuk a csapatkapitányukat…
Minden nehézség és az utolsó napokban befektetett tetemes munkaóra ellenére én nagyon rég éreztem magam ilyen hihetetlenül jól Hősök Hajnalán, pedig általában is nagyon jól szoktam érezni magam! Tetszett a rengeteg új arc, jó fej volt a csapatom (Hastur-kultista szabadúszó kalózok), lelkesek voltak az emberek… jó volt, na! Az alaposan előkészített kaland, a minőségi kellékek és persze a lelkes mesélők nagyon jó alapot teremtettek egy izgalmas játékhoz.

Hősök hajnala - A Rubin Csillag éjszakája

Kattints a képre a letöltéshez

A kalandot magát ezennel nagy örömmel adjuk közzé a műértő közönség szórakoztatására. HH-játékosoknak házi feladat: tessék megnézni, melyik részek maradtak ki, hol leptetek meg minket a kalandban előre nem látott, furfangos megoldással, hol izzadtatok jobban meg, mint ahogy mi előre láttuk! Mi négy szombatot áldoztunk fel reggeltől késő estig a kaland tesztelgetésére, de ez sem volt elég…
A Rubin Csillag éjszakája egyébként egy némileg a nosztalgikus faktorra építkező, szégyentelen újrafelhasználásnak tűnhet. Valójában 99%-ban újonnan felépített, agyalt és írt kaland, csak szerettük volna az ismerős feelinggel csábítani a régi játékosainkat, ha már új rendszerben kell játszaniuk. A kaland helyszíne Escondite, a kalózok, kalmárok és szörnyek által benépesített Szigetvilág legpezsgőbb életű szigete. Bizony, a Kígyó-ciklus három évvel ezelőtti kezdőkalandjának, a Kígyó visszatérnek a helyszíne.
Ezúttal a játék nem egyetlen kikötővárosban játszódik. A játékosok Escondite hatalmas szigetét bejárva eredhetnek a hírhedt kalóz, Fekete Jack elveszett kincsének nyomába. Ősi és nagyon is friss veszélyek, temérdek izgalom vár a játékosokra!

Készüljetek, hamarosan újra találkozunk!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához