LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
hírekCimkek

CofD logoAz Onyx Path és a White Wolf közhírré tette, hogy a korábban New World of Darkness néven illetett termékvonal új nevet kap. Ennek megfelelően a Vampire: the Requiem, a Werewolf: the Forsaken, a Mage: the Awakening, a Promethean: the Created, a Changeling: the Lost és a Hunter: the Vigil második kiadásai, illetve a Geist: the Sin-Eaters, a Mummy: the CurseDemon: the Descent és a Beast: the Primordial ezen túl a Chronicles of Darkness nevű család tagjai.

A névváltoztatás célja az, hogy az 1991-ben indult World of Darkness termékvonalat és a most átnevezett, 2004 óta futó New World of Darkness termékvonalat a továbbiakban egymástól jól elkülönítve tudják kezelni. Sokan keverik, összemossák a kettőt, holott nincs köztük folytonossági kapcsolat. A nWoD valójában egy újragondolt változata a klasszikus WoD-nak, más szabályokkal és a mindenen átívelő történet elhagyásával. Mondhatni, most végre tiszta vizet öntenek a pohárba, és ott választják ketté a sötétség két világát, ahol a legésszerűbb: a névnél.

Chronicles of DarknessNem kizárt, hogy a White Wolfot nem rég felvásároló Paradoxtól jött az ukáz, hogy a két világot válasszák ketté, hiszen a kiadónak tervei vannak a World of Drakness (és talán most már a Chronicles of Darkness) névvel a videojátékok terén is. Akármi is váltotta ki a dolgot, ideje volt meglépni.

Az Onyx Path által tető alá hozott második kiadások már a CofD szellemiségében készültek, így ezeknél lényegében csak a címet frissítik. Tartalmi változtatás nincs, szóval csak emiatt nem érdemes a boltba rohanni az új verzióért. A korábban nWoD Core Rulebook 2nd Edition címen ismert szabálykönyv csak amiatt mutathat fel több változást, mert tele van hivatkozásokkal a többi szabálykönyvre, melyeket szintén frissíteni kell. Lényegét tekintve tehát a Chronicles of Darkness Core Rulebook is megegyezik az elődjével.

Az angol nyelvű hivatalos közleményt az Onyx Path honlapján lehet elolvasni, alább pedig az új embléma látható, csak hogy elkezdjen bevésődni.

Chronicles of Darkness logo


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához