LFG.HU

Massár Mátyás
RPGCimkek

Nincs olyan birodalom, fejedelemség vagy akár kis eldugott falu Eithan földjén, hol ne hallottak volna már Cathan rettegett csatamágusairól. Dél leghatalmasabb birodalmának ezüstpántos varázslói egyaránt mesterei a mágiának és a kardforgatás művészetének. A rend a cathani császár ökle, érdekeinek és tekintélyének érvényt szerző szervezet.
A csatamágusoknak a Vörös Erőd ad otthont – a császárváros szívében, a Hatalom terén emelkedő roppant épületmonstrum. Hatalmas gyakorlócsarnokaiban, meditációs termeiben sokszáz csatamágus munkálkodik tudása csiszolásán, újabb és újabb bűvigék elsajátításán. Az ezüstpántosok életüket szigorúan meghatározott szabályok szerint élik, a Vörös Erőd szellemisége szerint rendíthetetlen szolgálói a császárnak és a birodalomnak.
A Vörös Erődben élnek és tanulnak a rend tanoncai is. Többségük nyolc-kilenc éves gyermekként lép be a roppant kapun, és csak a beavatotti cím megszerzése után hagyhatja el a komor épületet.

Az adeptusok megszerzett tudásukkal elsősorban Cathan félelmetes légióit támogatják, harci alakzataik pusztító varázslatokkal sújtanak le a birodalom ellenfeleire. Az ilyen egységekben minden csatamágus más-más mágiaformában járatos, és – köszönhetően a rengeteg gyakorlásnak – ezeket tökéletes összhangban képesek alkalmazni. A tűz és a víz, a levegő és a föld, a mentál és asztrál mágia beavatottai bűvigéikkel egymást segítve, szinte egy emberként harcolnak.
Míg az adeptusok elsősorban a légiók mellett szolgálnak, addig a mesterek gyakorta a birodalom területeitől távol, magányosan tevékenykednek. Testőrként, tanácsadóként kísérik a császári követeket, félreállítják a birodalom érdekei ellen ágállókat, megszerzik rendjük számára a legbiztosabban őrzött titkokat is.
A Vörös Erőd olvasztótégelyként gyűjti magába szerte Erdalianról a mágia művészetének minden tanát. Az egyes irányzatoknak saját páholyaik vannak a renden belül. A páholyokat ékkövek jelképezik, melyeket ezüstpántjukba foglalva viselnek a csatamágusok.

Cathanben a császár után legnagyobb szava a Vörös erőd urának, Azreus nagymesternek van. Biztosan mondhatjuk, a rend, mely egyidős a birodalommal, több, mint ezer éves fennállása óta sosem volt még olyan erős, mint most.

- Részlet Dhanak Ravol histórikus és Eimor Yafriel geografus értekezéséből
Chret-Near, Chron, a M.sz.u 1746. évében


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://tavolivilagok.rpg.hu]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához