LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Március 27-én megszűnik az „LFX – Innovatív, Kölcsönösségen alapuló Szerepjáték” közösség a Google Pluson.

A csoport megszületéséről 2014 elején az LFG.HU is hírt adott, ahogy fejlődéséről és folyamatos gyarapodásáról is.

Az online szerepjátékos csapat sokak számára könnyen elérhetővé tette, hogy az interneten keresztül is kipróbáljanak kevésbé ismert játékokat és klasszikus rendszereket egyaránt, a közel 50-60 fős stabil mag pedig három minitalálkozót is összehozott „LFX füles nélkül” néven.

Urban, a csoport alapítója azzal indokolta döntését, hogy a csoporton belül lecsökkent az aktivitás, mivel a régebben aktív tagok és társaságok már az LFX-en kívül szervezik maguknak a játékokat. Az LFX sokat tett azért, hogy az online szerepjáték elterjedjen a hazai körökben is. A bezárása nem a bukást jelenti, hanem éppen ellenkezőleg: azt, hogy az online (is) szerepjátszó közösség kinőtt az LFX kereteiből, többféle módon és másképp igényli az online szerepjátékot, mint amit az LFX az indulásakor felvállalt. Remélhetőleg az utána támadó űrt hamarosan be fogják tölteni az új igényeknek jobban megfelelő közösségi kezdeményezések.

A néhány napja megjelent netes szerepjátékról szóló ismertetőnk végén azt ígértük, hogy akit érdekelnek a cikkben felvázolt lehetőségek, azaz játszana online, szívesen kipróbálna a polcán porosodó szerepjátékokat vagy megvalósítaná fiókmélyi ötleteit, azt szeretettel látjuk hamarosan megnyíló közösségünkben.
Anyahonlapunk, az LFG.hu után az LFX név mellett döntöttünk, mert Innovatív szemléletű és Kölcsönösségen alakuló Szerepjátékozás a célunk – azt a bizonyos X-et keressük a térképen. – Urban (2014. január)”


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához