LFG.HU

CikkBot
RPGCimkek

Az Újhold névválasztása a kilencvenes évek egyik legjobb szerepjáték újságjára, a Bíborholdra utal. Célunk nem kevesebb, mint hogy a szerepjáték és fantasy témakörében rendszeres időközönként olyan írásokat, tartalmakat tegyünk közzé, amelyekért megéri minket olvasni.
Persze mindezt a teljesség igénye nélkül, semmiképp nem célunk a teljes hazai piac megismertetése az olvasóinkkal, sokkal inkább azokra a rendszerekre, világokra, témákra koncentrálunk, amelyek érdekelnek – ezekről talán érdekeseket is el tudunk mondani. Remélhetőleg az Újhold szerzőgárdája a jövőben gyarapodni fog – ez esetben sokkal szélesebb lesz a témáink spektruma is.

Bevezető

Kedves Olvasó!

Nos, megállapíthatjuk: május van. Ez több okból is jó hír. Egyrészt egyre melegebb van, rügyeznek a fák (jó, tudom, azon már túl vagyunk, de hát nem vagyok én druida…) Másrészt újra itt az Újhold, ami nektek öröm, nekünk büszkeség. Elvégre a második szám legalább akkora, ha nem nagyobb esemény egy lap életében, mint az első. Elvégre ekkortól mondható, hogy igen, havilap vagyunk, nem csak múló szeszély.
A mi életünkben egyébként már csak azért is nagy esemény ez a második szám, mert az újság immár az LFG-re is felkerül. Szóval üdvözlök minden olyan olvasót, akik az lfg.hu-n keresztül jutnak el hozzánk, remélem, hűségesen várjátok majd az új számokat – az lfg-n igyekszünk minél előbb letölthetőek lenni. Persze aki nem akarja kivárni, amíg kikerülünk a portálra, a lap ingyenesen megrendelhető: csak írni kell egy e-mailt a szerkesztőségnek az ujhold2016@gmail.com címre, a fejlécbe írjátok be, hogy megrendelés, és amint elkészül a pdf, már kapjátok is. Papíralapú megjelenést viszont nem tervezünk, ahogyan azt se, hogy fizetőssé válnánk. Az Újholdat a lelkesedés tartja életben, remélhetőleg ez jó sokáig így is marad.

Egyéb események is történtek itt mifelénk, amelyeket az újságot olvasva úgyis észrevennétek. E havi játékismertetőnk témája a hazánkban kevéssé ismert GURPS. Talán többen tudjátok, hogy ez egy univerzális RPG. Közlünk pár elméleti írást, de azért ebbe a számba már kalandmodul is került. Elérkezett hozzánk Magnus, a Hét Torony mágusa, és közölte, hogy mostantól könyveket akar elemezni a lap hasábjain, és nyomban hozott is kettőt. Mivel teleporttal érkezett, nem volt szívünk (és merszünk) nemet mondani neki, így aztán a jövőben békéljetek meg vele. Új rovatot indítottunk Unearthed Arcana címmel, amely ezúttal pontosan arról szól, amire a címe utal: a Wizards of the Coast honlapján megjelenő Unearthed Arcana kiadványokat elemzi. Ezzel célunk az, hogy kapjatok valamilyen ötletet arra, hogy melyik UA-cikket érdemes letölteni, és melyiket nem.

Végre bejelenthetem, hogy kalandmodul is került a lapba, egész pontosan az áprilisban ismertetett Endland egyik belső moduljának fordítása. Érdekes kaland, érdemes megnézni.

Végül: jó szórakozást kívánok a májusi Újholdhoz! Megvan, itt van, örüljünk neki együtt. A jövő pedig még szebb lesz, ez volt csak a kezdet.

- Béresi Ákos, főszerkesztő

ujhold2

Klikk ide a letöltéshez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához