LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Szerepjátékos vagy? Kitöltötted már ezt a kérdőívet? A csapatod többi tagja is? Vasárnapig még megtehetitek.

Exalted- A Bundle of Holdingnál jelenleg két Exalted 1E csomag is elérhető. Az egyikben az alapkönyv és a legfontosabb kiegészítők találhatók meg, a másik pedig főleg setting-kiegészítőket tartalmaz.

- Megjelent a ‪‎Pathfinder‬ ‪szerepjáték‬ digitális segédeszköze. A Playbooknevű táblagép alkalmazás ingyenes, de egyelőre csak iPadre tölthető le.

Itt egy angol nyelvű interjú James Sutterrel, a nem rég bejelentett‪ ‎Starfinder‬ ‪‎szerepjáték‬ alkotójával, aki elmondja, hogyan lesz a készülő játék teljesen új, mégis kellemesen ismerős és ugyanakkor ‪Pathfinder‬-kompatibilis is.

- A legújabb Unearthed Arcana új, félkésznél egy kicsivel kidolgozottabb ‪‎D&D 5e‬ feateket mutat be, illetve röviden értekezik a featek helyéről és elkészítési elveiről is, hogy mindenkinek könnyebb legyen sajátokat alkotni. A design elvek megosztása üdvözlendő, de a featek egy része visszaidézi a D&D 4e-t, ami nem feltétlenül jó irány. Vagy mégis?

- Elindult az Acquisitions Incorporated új “évada”. Az egész 2007-ben kezdődött három baráttal, akik podcastként tették közzé ‪‎D&D‬ kalandjaikat. Mára odáig jutottak, hogy szerepjátékos expókon játsszanak a színpadon, ezrek előtt. Aki belenézne a Chris Perkins által vezetett évadnyitóba, az kattintson bátran a videóra!

Videojáték

- A ‪‎Deus Ex‬: Mankind Dividedben lesz egy önálló játékmód Breach címmel, mellyel lényegében belekóstolhatunk a Shadowrun dekásainak vagy épp a Cyberpunk 2020 netrunnereinek a munkájába. Alább megtekinthető mozgásban is. Ha valaki inkább megnézné, hogyan fest Prága a Deus Ex által lefestett jövőben, az inkább ide kattintson.

- Megjelent a ‪Rainbow Six‬ Siege Starter Edition. Ez a változat a teljes alapjátékot tartalmazza, csak olcsóbban, amiért cserébe tovább tart feloldani benne az operátorokat. Mondjuk, ha valaki azért vesz játékot, hogy játsszon is vele, akkor ez talán nem olyan nagy ár…

- Íme az első látnivaló a Volition új videojátékából, az Agents of Mayhemből. Úgy tűnik, lesz némi köze a lazaságáról híres Saints Row sorozathoz…

- Bár a megjelenés időpontja átcsúszott 2017 elejére, azért szépen fejlődik a Yooka-Laylee című platformjáték. Ha valaki egy Donkey Kong Country vagy Banjo-Kazooie jellegű, könnyed hangulatú ugrabugrálós élményre vágyik, annak érdemes rá figyelnie. Mostanság nem sok ilyen játék jön ki.

- Ha valaki siet, a GOG Galaxyn keresztül még elviheti ingyen a ‪System Shock 2‬-t.

System Shock 2

- A ‪Blizzard‬ játékait körülölelő Battle.net rendszerbe hamarosan Facebook-fiókkal is be lehet majd lépni. A változás rövid távú célja az, hogy bárki egy kattintással streamelhesse a játékát a Facebook Live-on keresztül. A hosszú távú célokról nem szól a fáma… Itt olvasható a hivatalos bejelentés.

Blizzard videojátékok

Egyéb

- A Minecraft a valóságban ijesztőbb, mint azt a kockavilágban barangolva gondolnánk. A Realistic Minecraft című rajongói videó ezt szemlélteti:

Emre Can Deniz megrajzolt néhány ‪‎Disney‬-hercegnőt ‪‎Warhammer 40,000‬ űrgárdistaként. A fiús és a lányos világ eme extrém képi keverékének üzenete is van: ”Bárkiből lehet űrgárdista, és ez ellen senki nem tehet semmit.” Itt egy cikk az ügyről, itt pedig elérhetők a képek nagy felbontásban.

Disney Space Marines

- A Trónok harca 6. évadának követőinek figyelmébe ajánlom a Hodoor nevű ajtótámaszt.

Hodoor

- És most zene. Simon Leong és Al Poon a ‪‎Doom‬ előtt tiszteleg ezzel a klasszikus gitárokon előadott klasszikus dallal, mely a legelső Doom első pályáján csendül fel: E1M1 – At Doom’s Gate.

- A pénznek nincsen szaga, de a kalandnak többféle is lehet. Az Adventure Scents különféle illatanyagokkal segít a karakterünk bőrébe bújni (vagy inkább az orrába?), legyen éppen egy sárkány barlangjában, egy prérin keresztülrobogó gőzmozdonyon, vagy akár egy vadonatúj űrhajó fedélzetén.
A Gnome Stew stábja kipróbált néhányat. Alább a videó,  itt pedig az írott összefoglaló.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához