LFG.HU

slaGerzson
RPGCimkek

Ismertető az eredeti angol kiadásról: BareBones Fantasy – RPG ritkán játszóknak

Előszó

Hoztak az égiek a BareBones™ Fantasy szerepjátszó játékban! Ez a játék a d00Lite™ rendszert használja, a DwD Studios egy gyors és egyszerű játékszabályát. Várhatóan több játék fogja még használni ugyenezt a rendszert.
Belefáradva egy raklapnyi súlyos és drága könyv hurcolásába a DwD Studios arra a küldetésre vállalkozott, hogy egy olyan átfogó, könnyen játszható és teljes fantasy játékot alkosson, ami elfér a zsebedben is. Kezdetben néhány lapra és egy-két kapcsolódó kártyára is elfértek a szabályok, de az a verzió sem lett éppenséggel túl hosszú, amit most innen letölthetsz.
Talán zsebkönyv is lesz belőle egyszer, de már ennek a termékfejlődésnek is nagyon örülünk. Reméljük, ti is.

Sokféle könnyű játékrendszer van, ezért szerettünk volna megbizonyosodni róla, hogy a miénk egyértelműen a saját útját járja. Úgy döntöttünk, egy csomó anyagot adunk hozzá (miközben megtartjuk „könnyűnek”), mint a varázstárgyak, lények, kaland- és kazamatakészítő rendszerek, egy vázlatos környezet és egyebek. Sok játék kisméretű helyen, és nem azért, mert pindur betűkkel szedtük… a kategorikus gondolkodás felhasználásával értük el, és egy bizonyos mértékű bizalommal a mesélő és játékosok szerepjátékos tapasztalati szintjét illetően.
Például nem fogsz benne olyan kifejtést találni, hogy hogyan személyesíts meg egy szereplőt. Nem találsz benne utalást, hogyan kell cselekedni, hogy szervezz játékalkalmat, és milyen típusú dolgokat tehetsz meg és miket nem. Nem találsz figyelmeztetést, hogy a mágia vagy az erőszak csak eljátszott. Na jó… erre mondjuk azért figyelmeztetnénk egy kicsit… de értitek, mire gondolunk.

Az aranyszabály: A mesélő a felelős! Ami nem szerepel ebben a könyvben, az az ő döntésén múlik. Ami szerepel ebben a könyvben, az pedig az ő döntése, hogy használja, elutasítja vagy módosítja. Sok játék elfordult ettől, létrehozva egy szabály-jogász nemzedéket, de e játéknak ez lett az alapkoncepciója.

Játékosok: Mindannyiótoknak szüksége lesz ismerni a következő oldal tartalmát és a Szereplők fejezetet. Ha ott be akarjátok fejezni, hajrá! A maradékot majd megtanuljátok játék közben. Ha többet szeretnétek tudni a játékrendszerről még játék előtt, menjetek tovább és olvassátok el a Játék Útmutatók fejezetet is. A könyv többi része kizárólag a Mesélőre tartozik

A lenti képre kattintva letöltheted a magyar fordítást slaGerzson tollából. A csomagban a Mesélők Útmutatója, a Játékosok Kézikönyve, Keranak királyságának leírása és egy szereplap található.

Klikk ide a letöltéshez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához