LFG.HU

taverna
Rorimack
hírekCimkek

Az egész a rajzfilmekkel indult. Mert kezdetben vala a Ghost in the Shell, az Akira, meg a többiek, s láttuk, hogy ez jó.
Azután jöttek a Wachowski fivérek, s máris nyakunkon volt az élőszereplős, hollywoodira higított kiber, a Mátrix. Bőrcuccok, napszemüveg, nincskanál, dőlt a lé.
Nomeg persze készülődött a második rész, nomeg a harmadik, elvégre kevés trendibb dolog van a trilógiánál.

És most ismét visszatértünk a rajzfilmekhez. Mert az író-rendező páros úgy látszik kifogyhatatlan az ötletekből: sikerült rábeszélni több neves amerikai, japán, s koreai rendezőt, rajzfilmest, hogy ők is elkészítsék a maguk Mátrixát. Az eredmény: közel három év után 9 rövidfilm, ami újabb titkokat lebbent fel Neo világáról. A filmek közel felében a rendezők követték a testvérek útmutatásait, de a maradék öt esetében szabad kezet kaptak.

Az első filmet, ami az Ozirisz utolsó küzdelme címet kapta, a Dreamcatcher c. thriller előtt láthatják a szerencsés nézők. Nem véletlen, hogy az angol cím (Final Fight of Osiris) ennyire összecseng a Final Fantasy-val: ugyanaz a csapat (Square Pictures) készítette, mint a FF mozifilmet.

Habár korábbi hírek szerint minden film elérhető lett volna az internetről, jelenleg azonban úgy látszik, ez csak az első négy epizod esetében lesz így.

Egy biztos: a “Második reneszánsz” első része már most letölthető az Animatrix honlapjáról. A filmet az a Maeda Mahiro rendezte, aki már több animében, például a Hatos számú kék tengeralattjáróban bizonyította tehetségét. Ez a két részes történet a Mátrix születését, az emberiség és a gépek csatáját meséli el. A néhol igencsak hatásvadász, néhol sokkoló jelenetek nem nélkülözik a humort sem.

Mindenkinek ajanlom, aki úgy érzi, nem tudja kivárni a Reloaded bemutatóját, vagy csak szeretne megismerkedni a Mátrix eddig ismeretlen oldalával.

http://whatisthematrix.warnerbros.com/rl_cmp/animatrix_html.html

FRISS: letölthető immár az RPG.HU-ról is![
http://whatisthematrix.warnerbros.com/rl_cmp/animatrix_html.html]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához