LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Invisible SunMonte Cook – nevéhez hűen – ismét elkezdett kifőzni valamit. Jövő hétfőn elindít egy újabb Kickstarter-gyűjtést, amelynek célja az Invisible Sun című szerepjáték összehozása. A rendszer érdekessége, hogy a hagyományos asztali felállás mellett külön szabályokkal fogja támogatni az online és a magányos játékot is, és azt is, ha valaki éppen hiányzik a megszokott csapatból. A gyűjtés megkezdéséig itt lehet tájékozódni.

- Új ‪‎Alternity‬ a láthatáron. Nem a régi újra kiadásáról van szó, hanem egy újragondolt friss változatról. Az eredeti ‪‎szerepjáték írói is részt vesznek a munkában. A nyilvános tesztek jövő év elején várhatók, a megjelenés valamikor 2017-ben.

- Íme az idei év ENnie-díjazottjai. A D&D 5e-hez készült Curse of Strahd és a Night’s Black Agents Dracula Dossier című kiegészítője több kategóriában is felbukkan. Az év terméke díját végül az utóbbi kapta meg.

- Egy kis háztáji: frissült a különféle ‪‎szerepjáték ismertetőket tömörítő linkgyűjteményünk. Csekkoljátok le!

Videojáték

- ‪Dawn of War 3‬ ‪Space Marine‬ egységbemutató. Kezd elég meggyőző lenni ez a ‎videojáték. Nézzétek csak:

- Steam, iOS és Android platformokra megjelent az Eisenhorn: XENOS című kalandjáték, mely Dan Abnett Warhammer 40,000 regényei alapján készült. A főszereplő, Gregor Eisenhorn, Mark Strong érces hangján szólal meg.

- Újabb látnivaló a honfitársaink által készített Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyrból. A videojáték jellemzői a hivatalos weboldalon olvashatók.

- Az Internet Archive több mint 2000 Amiga videojátékkal bővült. Immáron olyan játékokat játszhatunk böngészőben, mint a Bubble Bobble, a Double Dragon vagy az R Type. Erre tessék (különféle emulációs hibákra azért számítsatok).

- Túlélő videojátékok a legújabb Humble Bundleben. A teljesség igénye nélkül: Tharsis, Kholat, Space Engineers, Rust és Planetbase.

Film, sorozat

James Wan, a Furious 7 és a majdani Aquaman rendezője megerősítette, hogy producersége alatt előkészítési szakaszban van egy új Mortal Kombat film. Wan gyerekkora óta rajong a MK világáért, így talán van remény, hogy kapunk egy értelmes folytatást. Vagy újrakezdést?

Mortal Kombat

A zöld íjász ötödik évadában szerepet vállalt Dolph Lundgren. Egyelőre névtelen, ugyanakkor a negatív szerepről még nem tudni, hogy régi vagy új karakter lesz-e, mindenesetre három részben fog feltűnni, és egy összecsapás is várható. Premier október 5-én.

- Úgy tűnik, hogy talán végre révbe ér a ‪Star Wars‬ ‪‎tévésorozat‬. A tárgyalások még zajlanak, de az ‪‎ABC‬ elnöke megerősítette a pletykákat.

- Végre láthatjuk mi is a ‪Rogue One‬: A ‪Star Wars‬ Story új előzetesét. Tessék csak, tessék:

- Még egy kis Star Wars: a fiatal Han Solo életét bemutató filmhez keresik a fiatal Lando Calrissiant eljátszó színészt. Talán még azt is láthatjuk majd, hogyan nyeri el tőle Han Solo a Millenium Falcont…
Szerintetek melyik színész lenne alkalmas az ifjú Lando megformálására?

- Íme a Luke Cage‬ című ‎Marvel‬-‎filmsorozat‬ új előzetese. Az első évad részei szeptember 30-ától lesznek megtekinthetők a ‎Netflixen.

- Nem nagy meglepetés, de attól még hír, hogy a Warner Bros. műhelyében készül a Man of Steel 2. Az írói csapatot ezúttal Geoff Johns is erősíti, így talán összeszedettebb lesz a folytatás. Reméljük a legjobbakat. Ráférne már a DC istállóra egy igazán ütős mozifilm.

- A Resident Evil filmek következő része, 15 évvel az első után, úgy tűnik, hogy visszakanyarodik a kezdetekhez, és a főszereplő személyes történetéből egy kört zár be. The Final Chapter alcímmel 2017 február 2-án érkezik a mozikba

Egyéb

- Megjelent és letölthető a Micro Aether második száma, mely nyolc darab lovecrafti jellegű történetet tartalmaz magyar nyelven.

- Az 1993-as SLA Industries című sci-fi cyberpunk horror szerepjátékból oldalágon kinőtt wargame Cannibal Sector alcímmel most végre megkapná a saját szabálykönyvét. A projekt Kickstater-oldala alapján a közeljövőben a szerepjáték is meg fog újulni.

- , avagy a fejtörők könyve. Ötlapos, fából készült “könyv”, aminek minden nyitásában van egy feladvány, melyet meg kell oldani ahhoz, hogy a következőhöz lapozhass. Kickstarter, $150.

Codex Silenda


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához