LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Szeptembertől lesz megvásárolható több formában is Rokugan atlasza a DriveThruRPG-n, adta hírül a FFG, a Legend of the Five Rings új tulajdonosa. Provinciák, városok, várak térképe és leírása lesz végre elérhető egy helyen.

L5R Second City

- Az ICv2 kimutatása szerint az észak-amerikai (USA és Kanada) eladások alapján idén tavasszal a DnD volt a legkelendőbb szerepjáték. Sorban utána jön a Pathfinder, a Star Wars, a Shadowrun majd a Fantasy Age-dzsel összevont Dragon Age. Nem gondoltam volna, hogy a Shadowrun és a Dragon Age annyira népszerű, hogy a top 5-be felkerüljön.

Videojáték

A héten volt a Gamescom nevű videojátékos expó Köln városában. Innen hoztam most egy marék előzetest. Az LFG Facebook oldalán megnézhetitek a többit is.

- A Suicide Squad című filmből talán most már többek által is megismert Harley Quinn és Deadshot is játszható karakter lesz az Injustice 2-ben.

- A Mount & Blade II: Bannerlordhoz is kijött egy új előzetes, melyben egy várostrom eseményeibe nyerünk betekintést.

- Novemberben érkezik a ‎Warhammer 40,000‬ - Space Hulk‬: ‪Deathwing. Hangulatos új előzetes is akad:

- Ne feledkezzünk meg a For Honorról sem. A játék legújabb előzetese bemutatja a harcban álló három oldal katonáit.

- Itt Mafia III legújabb előzetese is.

- Egy hónapig ingyen vihető a Rayman Origins az Ubisoft fennálásának 30. évfordulója alkalmából. Ha valaki akar egy könnyen elsajátítható, de nehezen kimaxolható, könnyed és gyerekbarát platformjátékot, az ne hagyja ki! Uplay-fiók kell hozzá.

- Már csak néhány nap, és újra Adam Jensen bőrébe bújhatunk. Ki várja a Deus Ex: Mankind Divided megjelenését?

- Elérhető a Humble Indie Bundle 17. Fizess, amennyit akarsz, és a következők ütik a markodat: Lethal League, The Beginner’s Guide és Galak-Z. Ha az átlagon felül fizetsz, megkapod hozzá a Lovers In A Dangerous Spacetime, az Octodad: Dadliest Catch és a SUPER TIME FORCE ULTRA játékokat is. Ha $10-ig elmerészkedsz, akkor a Nuclear Throne is a tiéd lesz.

Humble Iindie Bundle 17

- Itt az ötödik Overwatch animációs #rövidfilm, mely a beszédes The Last Bastion címmel bír.

- A JátékosLét Kutatócsoport 5 éves munka során felállította a F-modellt, melybe, úgy tűnik, minden online játékos besorolható. Te melyik csoport táborát bővíted? Csapatjátékos? Harcos? Fantáziáló?

Egyéb

Még egy elemzés az ICv2-től: beszámolták az észak-amerikai hobbi játék bevételeke a Kickstarteren átfolyt pénzeket is, és így az összeg 2015-re nézve bőven átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez a 2014-es évhez mérten majdnem 30%-os növekedést jelent, ami igen jelentős.
A gyűjtögetős (főleg kártya-) játékok a teljes 1,2 milliárd közel felét teszik ki. A második legnagyobb bevételt a táblás társasjátékok hozták 250 millióval. A hat csoportból a szerepjátékoké a sereghajtó, melynek a bevétele egy év alatt 25-ről 35 millióra nőtt (ami szintén nem semmi).

- Elindult és egy óra alatt sikeressé is vált Sandy Petersen új kickstarteres gyűjtése, melynek célja a Glorantha: The Gods War című társasjáték tető alá hozása. Aki hallott már a Cthulhu Warsról, az nagyjából sejtheti, milyen a játék.

- Íme a német Karakter Design Studio képi látomásai, amiből a ‎Trónok harca 6. évadja lett. A korábbi évadok képei is megtekinthetők a másodikig visszamenőleg.

Trónok harca S06

- Íme a magyar Digic Pictures​ keze munkáját is dicsérő Kingsglaive első 12 perce, melyben elszabadul egy különleges démon…

Adam West és Burt Ward, a hatvanas évek Batman és Robin párosa visszatért, hogy leszinkronizálja a Batman: Return of the Caped Crusaders című új animációs filmet. A karakterek jól láthatóan őrzik az eredeti szereplők vonásait, és az előzetes is hozza a régről ismert stílust.

- Az Arrival című film azt a kérdést boncolgatja, hogyha megjelenik a Földön egy idegen faj, akkor vajon hogyan próbálunk majd kommunikálni velük.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához