LFG.HU

HammerTimeCafe
slaGerzson
hírekCimkek

Elkészült a Nathan Russel által írt FU, azaz Freeform / Universal szerepjáték magyar változata.
A FU azon szerepjátékok sorába tartozik, amelyekben a szereplőket szabadon választható kifejezésekkel lehet elkészíteni. Társaitól abban tér el, hogy a jellemzőknek nincs számértéke, a FU-ban már csak maguk a Leírók vannak érték nélkül. Természetesen az értékek nélkül is lehet javítani (vagy épp rontani) egy próba sikerén, aminek a mikéntje szépen le van írva az egyáltalán nem bonyolult szabályokban. Aki játszott már a Lady Blackbirddel, annak ismerős lehet ez a fajta játékmenet, a FU viszont nincs előre meghatározott szereplőkkel egy konkrét settinghez igazítva, hanem egy univerzális, általános rendszer.

“A FU az akció, a kaland és móka játéka! Az erős viszonylagosság és az elképesztő egyszerűség szerepjátszó társasjátéka. Lehetővé teszi az izgalmas történetek készítését bármilyen elképzelt készletben minimális erőfeszítéssel és előkészülettel.
A FU elsősorban és legfőképp egy könnyű játék. Ez a könyv segít, hogy néhány perc alatt eljuss a „Szerepjátékozzunk ebben a környezetben…” gondolatától a tényleges játékig. A szereplőkészítés gyors és intuitív, megengedi, hogy olyan szereplővel játssz, amilyennel csak szeretnél, maga a játékrendszer pedig könnyen megtanulható és használata egyszerű.
A FU univerzális. Vagy általános. Vagy ahogy hívni szeretnéd. Ezek az alapszabályok nem egy adott háttérre vagy készletre vannak szabva. Arra lettek kitalálva, hogy elkészítsd a saját készleteidet és történeteidet. Ezzel viszont egy bizonyos fajtájú játékot támogat. A FU az „intuitíven suhanó” stílusnak kedvez, amihez csak kevés előkészület kell. Azok a Mesélők, akik a „majd menet közben kialakul” kalandokat szeretik, biztosan élvezni fogják a FU-t, ahogy azok a játékosok is, akik már belefáradtak abba, hogy folyton csak azt hallgassák, mit nem tehetnek meg, ahelyett, hogy mit kellene elérniük.”

A letölthető csomagban a FU alapkönyv mellett megtalálható a Nathan Russel honlapjáról letölthető két kiegészítő is. Az egyik Star Wars jellegű kalandokhoz nyújt segítséget, a másikkal pedig a Mátrix filmek hangulatát varázsolhatjuk az asztal köré. A letöltés az alábbi képre kattintva érhető el.

FU logo

A letöltéshez kattints a képre!

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához