LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

November közepén megjelent az Azilum című, lovecrafti magazin 4. száma. Nagy várakozás előzte meg a weird fiction és a lovecrafti történetek rajongói körében az új számot, amely annak köszönhető, hogy végre olvasható benne Arthur Machen magyarul eddig még sehol nem közölt műve, A nagy Pán isten. Ezen kívül folytatódik a szintén Arthur Machen által írt A három imposztor című regénye is.

A legújabb számban megismerkedhetnek az olvasók Irvin S. Cobb Halfej című novellájával, amely számos lovecrafti történetben felbukkanó mélységlakók irodalmi elődjének mondható.

Montague Rhodes James neve már nem ismeretlen a hazai olvasóközönség előtt. Most három, magyarul még meg nem jelent története kapott helyet az oldalakon, valamint azon esszéit is egy csokorba szedte a szerkesztő, amelyekben kifejti a rémtörténetek hatásmechanizmusát és a szellemtörténetek legkiválóbb irodalmi megfelelőit.

Az irodalmi oldalak mellett interjú olvasható a magazin állandó illusztrátorával, Juhász Ernővel, de bemutatkozik egy külföldi fiatal hölgy is, aki nem is akármilyen kézműves szobrokat készít.

Mindezen kívül könyv- és filmajánló, Call of Cthulhu kártyajáték-ismertető és még sok más rémség várja olvasóit az Azilum oldalain!

Az Azilum megrendelhető az http://www.azilum.net/  internetes oldalon.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához