LFG.HU

Lendor
RPG fejlesztésCimkek

Üdv Kedves Olvasó!

Több mint tizenöt év MAGUS-ozás után már kezdtem beleunni annak varázsába, főleg a mágiarendszer kötöttségeibe meg abba, hogy a boszorkányok/bárdok ugyanazokat a mágiákat használják. Az UTK hozott egy kis fellendülést a karakteralkotás terén, de bizonyos „hibákat” legalábbis szerintem nem javítottak ki. Mivel anno megismerkedtem a Codex-szel felmerült bennem, mi lenne, ha Codex rendszerben játszanánk. A csapat egyik fele támogatta, másik fele ellenezte, de belevágtam, hogy majd meglátják milyen is az.

Mind kiderült a játékosok szerettek volna a jól bevált kasztokkal jönni, mint pl Bárd, Boszorkány, nem pedig Codex-es Külső erős varázslóval. Ezek megalkotása viszont rengeteg időbe telt. Ahogy elkezdtem csinálni és belemélyedtem úgy értékelődött fel bennem a Grimoir és a Codex rendszere. Valahol olvastam már jó régen, hogy a Codex rendszer sokkal jobban Ynev-re íródott, mint a M*. Az olyanok, mint Tegumentum, Rituálé, Együttállás, Helyek hangulata, ha a regényeket nézzük mindig is hiány maradt.

De sajnos ahogy lenni szokott, mire végezne az ember feloszlik a parti. De elég sok energiám van benne, ezért úgy döntöttem közzéteszem, hátha segít valakinek, illetve hátha segít valaki befejezni.

Itt lentebb található a Bárd, Pap, Boszorkány, Boszorkánymester, Tűzvarázsló, Varázsló mágiák és varázstárgyak Codex rendszer szerinti (befejezetlen) leírása. A mágiák, diszciplínák, főzetek nehézsége (költsége) a Codex rendszer szerint, de saját véleményem alapján lett meghatározva (tesztelés nélkül).

Minden segítséget szívesen fogadok, hogy ha csak egyvalakinek is segítek ezzel már megért közzé tennem.

A két rendszer között lévő képzettség különbséget a következő képpen oldottam meg.

Nyomolvasás/ Szexuális kultúra >  M* van Codexben nincs >   írni kellett.

Számtan/mértan >  M* van Codexben nincs >  az intelligencia része, ilyen képzettség nem kell.

Fegyverismeret >  M* van Codexben nincs >  a fegyverforgatás képzettség része.

Slan pszi >  Shinwara vallás gyakorlat

Plusz, ha már rendszert írtam át a Lopódzás és Rejtőzés képzettséget összevontam egy 1x–es Lopódzás/Rejtőzés képzettséggé. Így segítve a Tolvaj és Fejvadász kasztúakat.

A mágiahasználatnak pedig nincs vallásgyakorlat követelménye, mint a Codex-ben.

Jó olvasást, továbbá ezúton is szeretnék köszönetet mondani KLM-nek és a többi fórumozónak, akik tanácsaikkal segítették munkámat.

Üdv,
Lendor

Teljes képernyős nézet

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához