LFG.HU

adamii
ismertetőCimkek

A Semispheres egy egyedi, érdekes grafikával megáldott, felső nézetes puzzle játék. A főszereplő két színes paca, őket irányítva kell megoldani az egyre nehezedő feladványokat. A narancs és a kék pöttyöt külön-külön is lehet irányítani, ami elsőre kicsit furának hathat, de idővel megszokható.

Ahogy a főmenübe érünk, megszólal a zene, ami szinte minden puzzle játékból ismerős lehet – nyugodt, de mégis ébren tartó. Ha megnyomjuk a játék gombot, bekerülünk a második menübe, ahol a pálya kiválasztásán kívül először találkozhatunk a két koronggal. Itt lehetőségünk van irányítani őket, szokni a mozdulatokat és gyönyörködni, ahogy egymást kergetik körbe és körbe. Amikor elindul a játék, szemkápráztató látvány, ahogy a pálya két félre szakad és az egyszerű pályából, agyat facsaró komplexum lesz. A képernyő egyik fele a narancsé, a másikat pedig a kék foglalja el. Ahogy már megszokhattuk a két szereplőt felvonultató puzzle játékokban, az egyik paca célba érése nem jelenti a pálya végét, mind a kettőt a „portálba” kell juttatni.
Ahogyan haladunk a pályákon, azok egyre nehezebbek lesznek: megjelennek az ellenségek, féreglyukak és különleges képességek. Ezekkel egy idő után, már nem csak az eszünkre van szükségünk, hanem a reflexeinkre is egyaránt. Van, ahol a másodperc törtrészén múlik, hogy nem vesz észre az ellenség, ami rendesen fel tudja tornázni az adrenalin szintet.

Összességében ez egy lebilincselő játék, tele érdekes pályákkal, egy kevéske sztorival és sok-sok fejtörővel.

(A játék PC-n és PS4-en érhető el, az ajánló a konzolos verzió alapján készült.)

 

Rendszeresen kapunk megkereséseket kisebb-nagyobb stúdióktól, hogy tiszteletpéldányért cserébe keszüljön ismertető vagy ajánló a játékukról. Ha van kedved ilyesmik írásához, az impresszumban található emailcímre írdd meg kérlek a neved/nicked és azt, hogy milyen platformon (PC – rendszerint Steam, Xbox One, PS4, iPad vagy Android) illetve milyen jellegű játékokról (stratégia, logikai, akció, RPG, ügyességi, stb) írnál szívesen. – BePe

 

(x)


A szerző más irásai

[ további írásai]