LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Megjelent a Planescape: Torment szellemi örökösének szánt Torment: Tides of Numenera. A Monte Cook szerepjátékára épülő, egymilliárd évvel a jelenlegi korunk után játszódó alkotásban egy Változó Istennek nevezett, életét tudata áthelyezésével meghosszabbító entitás hátrahagyott és önálló értelemre ébredt ex-gazdatestének bőrébe bújhatunk bele.
Semmire sem emlékező hősünknek nem csupán azzal kell megbirkóznia, hogy egy teljesen ismeretlen környezetben kénytelen érvényesülni és kideríteni, hogy mi is történt vele, hanem azzal is, hogy egy titokzatos, ősi erő minden erejével az elpusztítására törekszik.
A játékban a furcsa és idegen világ felfedezésének no meg az előző korok a középkori körülmények között élő többség által mágikusnak tartott (azonban csak elképesztően fejlett) relikviáinak és a „varázslatokat” előidéző nanorobotoknak is fontos szerep jut.

A játék az eddig megjelent, jellemzően nyolcvan százalék körüli értékelést adó kritikák és a rajongói visszajelzések alapján kifejezetten jól sikerült, bár a körökre osztott harcrendszer sokakban ellenérzést keltett, hiszen az ihletforrásul szolgáló műben nem így zajlottak le az ütközetek.

A Torment: Tides of Numenera Windows-t, Linuxot és Mac OS-t futtató PC-k mellett PS4-en és Xbox One-on is elérhető.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához