LFG.HU

Liszka Gergely
eseményekCimkek

Mindenkit szeretettel meghívunk egy igazán nagy szerepjátékos rendezvényre a HammerTime Cafe-ba, aminek fókuszában a MAGUS áll. Az első alkalommal nem adunk meg alcímet a mesékhez, de a jövőben hasonlóan fog működni a rendezvény, mint az Árnyékszférával közösen szervezett Szférák Vándorai IV. – A Hold Udvarában. :)  Mit is jelent ez? A lentebb olvasható mesék egy valamiben közösek lesznek. Az alcím, biztos megfordul bennük. Hogy ez egy küldetés neve, vagy éppen egy titkos ajtó jelszava, az a mesélők fantáziájára van bízva.
A játékok egytől egyig MAGUS szerepjátékok szabályrendszereire alapulnak, az, hogy milyen kiadása, azt már a mesélők döntik el. :)

YnevKalandoraiHammerTimeCafe

Mesélők és a mesék listáját itt találhatjátok:

  • Nagy Zsolt (Miracor) – Tolvajok városa [BETELT]
  • Balogh Gergő (Venris) – Mikor a hajnal hasad [1 hely maradt]
  • Simon Zoltán (Ogi) – Mese a Békakirályfiról [3 hely maradt]
  • Magyari Dóra Edit (Dóra Úr) – Noir Csókja [UTK] (Kezdő barát) [BETELT]
  • Kovács Dániel (Con Salamander) – Amit csak akartok [4 hely maradt]
  • Harangi Ferenc – Vér, füst és halál Öbölmélyben [UTK] (Kezdő barát) [4 hely maradt]

A FB esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1281010558618692/

A rendezvény időbeosztása:
10:00 – A HammerTime Cafe Megnyitja kapuit
10:30 – Asztalok elfoglalása, ismerkedés a csapattal
10:50 – Nyitóbeszéd majd a játékok kezdése
19:00 – Kötelező szünet és záróbeszéd

Ahogy olvashatjátok 11:00-tól kezdődik a játék, és utána kifulladásig tarthat, de a kötelező szüneten szeretnénk, ha mindenki megállna pár percre. :)
Jelentkezzetek bátran és vegyetek részt tapasztalt mesélők élvezetes játékaiban!

Mesélők jelentkezését első alkalommal az info@hammertimecafe.hu e-mail címre várjuk a következő paraméterekkel.
Levél tárgya legyen “MAGUS mesélés”
Levélbe írjátok meg a következőket:
Név és Becenév
Mesétek Címe
Facebook Profil link (hogy feltudjuk veletek venni a kapcsolatot)

A játékosok jelentkezéséhez e-mailt kell küldeni, aminek a következő tartalommal kell rendelkeznie:
Név (a te neved)
Facebook profil oldal (ezt küldjük el a mesélőknek, hogy felvegyék veletek a kapcsolatot)
Mesélő és játék neve (másold ki a legszimpatikusabb játék sorát)
Jelentkezési e-mail cím: info@hammertimecafe.hu

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A JÁTÉKOSOKNAK: március 20.

Vár mindenkit szeretettel egy roppant jónak ígérkező kalandra a HammerTime Cafe csapata!

Honlap: a HammerTime Cafe Weboldala

 

A hangulatkeltők

Magyari Dóra Edit (Dóra Úr) Noir Csókja

Egy felhívás, ellátva egy kevéssé ismert észak-ynevi nemesi család pecsétjével:

Kalandozó! Álmodtál már arról, hogy hősi tetteket viszel véghez? Kiszabadítod a Hercegnőt a Sárkány karmaiból és elnyered a kezét? Dicső nevedet bárdok zengik, nők és gyermekek áhítattal szaladnak utánad, amerre megfordulsz? Igen?

Akkor ez a kaland most nem Neked szól.

Noir Istennőnk kedvére és tiszteletére játékokat rendezek, ahol csak a legádázabb, legalávalóbb és legkegyetlenebb kalandorok juthatnak el a végső megmérettetésig!

Ynev söpredéke! Hozzátok szólok most! Eren felé vigyen utatok, és a sors bőséges jutalommal hálálja majd meg az erőfeszítést. Persze, csak annak, aki nyer….Képes vagy rá?

Simon Zoltán (Ogi) - Mese a Békakirályfiról

… A fény alig tört át a magasban elhelyezett lőrésszerű ablakokon, melyekbe sárgásra cserzett vékonyra nyújtott bőrlapokat feszítettek gondos kezek, így hiába volt odakint a nap delelőn, itt a könyvtár ódon falai közt mégis félhomály uralkodott. Az egyetlen éles fényforrás, a lábszárcsontnyi viaszgyertya imbolyogva közeledett, ahogy a görnyedt hátú könyvtáros, a megerőltetéstől hangosan szuszogva megközelítette a félreeső olvasópadot, ahol az idegen már egy ideje egyre fogyó türelemmel várta. A szintén idősödő, úri pompával ékes ruhában feszítő vendég kényelmes faragott székében üldögélt épp és testes vöröset ízlelgetett egy fedeles ónkupából, ami a könyvtár pincéjéből csak a legmódosabb, a legkiváltságosabb vendégek jöttére került elő. A férfi a könyvtáros jöttére kupáját az oda készített kisasztalra tette és mohó szemeivel kísérte, ahogy az öreg a hóna alatt hozott jókora vaskos kötetet az állványra helyezte, majd közelebb húzta a székhez, hogy amaz kényelmesen hozzáférhessen.
- Uram, ímhol a kötet, amit kért. Ez az egy példány van belőle talán az egész országban, úgyhogy ha szabad megkérnem ne ejtsen foltot rajta.
De az uraság már nem is figyelt rá. Keskeny bajsza alatt ajkai mosolyra húzódtak és finom bőrkesztyűs kezével félénken, ugyanakkor lassú mohósággal érintette meg az ódon könyv bőr borítását, amit néhol időmarta szegecsek pöttyöztek. A kor nem volt kegyes a kötethez, de így is kivehető volt a fedélen a kopott festékkel tarkálló pár szó, amit egykor a bőr anyaga is letörölhetetlenül magába nyelt. Az obasz archaikus dialektusában írt néhány szó a férfinak többet jelentett mindennél, hisz fél életét e könyv felkutatásának szentelte, és íme, most itt van előtte. Így ujjait lassan futtatva végig a betűkön, önkéntelenül is az áhítattól remegő hangon halkan suttogva kimondta azt, amit a könyvkötő mester egykor az anyagra rótt.
- Mese a Békakirályfiról…
- Igen uram, pontosan az amit kért. Az esti ima utáni első órában zár a könyvtár, így addig kérem iparkodjék elolvasni, mert az apát úrtól csak eme napra szólt az engedély, ami-e mások számára tiltott könyvet rendelkezésére bocsájtja. Ha valamire szüksége van, csak húzza meg ama kötelet a jobb kezénél, és azonnal sietek a rendelkezésére. Mire a gyertya leég, hozok másikat.
- Köszönöm. – mondta elmélázva a másik, de látható volt, hogy gondolataiban már egész máshol jár.
Az öreg a gyertyát a gyertyatartóba helyezte, majd biccentve megfordult és elcsoszogott a félhomályba, ahol kora ifjúkora óta járkálva már akár vakon is jól kiismerte volna magát. Így az úr magára maradt gondolataival, vágyaival és a könyvvel, ami hívogatta, hogy csapja már fel végre. De még nem tette, kissé hátradőlt és miközben a szék finomat reccsent az átrendeződő súly alatt nagyot sóhajtva nyújtózkodott egyet. Hosszú olvasmány lesz… De még milyen hosszú…

Nagy Zsolt (Miracor) - Tolvajok városa

Temor, egy város Yllinorban a Satla-hágó déli peremén, távol mindentől. Manapság nem kimondottan kellemes ott az élet. A Dermond és Fregel családok közt, igencsak elharapódzott viszály következtében, sikeresen kiirtották egymást. A városőrség és a katonaság nagy részét, e két család emberei tették ki, így a most az igencsak megritkult őrség, már nem képes fenntartani a rendet. Az alvilág felemelkedett és Temor a tolvajok és haramiák városa lett, majd lassan feledésbe merült.

Évekkel később Temor neve ismét terjedni kezdett, leginkább alvilági körökben, mint a város, ahol legendás kincsek és hatalom leledzik. Kincs melyet a Dermond család hagyott hátra és még senki sem volt képes megszerezni. A hír gyorsan terjed és messzi városokból is odavonzza az alvilági személyeket és kalandvágyó, hatalomra éhes kalandozókat.

Temor, egy város szabályok nélkül!

Harangi Ferenc - Vér, füst és halál Öbölmélyben

Kellemes nap ez a mai. Süt a nap, enyhe szellő fújdogál, nyugodt városka, sehol egy kráni gyalogos…
Nevenincs taverna kerthelyiségében költjük éppen az ebédünket. Hét fogás közül lehet választani! Hihetetlen!
Omlósra sült kappan húst falatozgatok, úgy mint aki egész nap ráér; lévén tényleg nem sietek sehová. S ezt nagyon élvezem. Nem kiabál senki, nincs semmi halaszthatatlan sziklagörgetés, vagy kocsi pakolás fel-le, újra és újra. Ja, és nincs öldöklés… De van ez a finom predoki…
Három társam is valami hasonló hangulatban lehet, nem beszélgetünk, élvezzük a helyzetet. Erősen megfáradtak, elhasználtak és kiábrándultak vagyunk. ”

Az égi fény 3686 esztendejében, végéhez közelít a Dúlás-nak nevezett nagy háború, Krán és Pyarron közt. A hatalmas károkat és pusztítást okozó nomád és Ork inváziót visszaverték, és megtorló hadjáratot is indítottak. Ekkor már letudtak szerelni sok megfáradt veteránt is, kik hazatértek egy új, nyugodt békés élet reményében.
Tévedtek…

Ebben a játékban bepillantást nyerhetsz Új- Pyarron és Equassel városaiba és viszályaiba!
Ha tettre kész harcos vagy, esetleg újvilágokat akarsz megismerni? Akkor itt a helyed!

Balogh Gergő (Venris) - Mikor a hajnal hasad

Balvaro mester tornyának erkélyén állva, mosolyogva pillant tanoncára, ahogy a gályák tengerének azúr hullámai vetnek naptükröt az épület márvány falaira. Amaz kancsót markolászik, s árgus tekintettel figyeli tanítóját, ahogy szónoklatra nyitja ajkait. Mindig is csodálta a vén tudóst, megannyi titkok ismerője volt s olyan dolgokat tudott mik félelmet keltenének, akár a leghalálosabb harcosok vagy legmerészebb varázslók szívében is. „Elmúlt újabb 100 esztendő. Ismét itt állunk valami küszöbén, ami átformálja Ynev képét, megváltoztatja a folyók irányát és felperzseli ismert világunkat… Minden Krán őrült döntésével kezdődött, hogy elindul északra behódoltatni a zászlóháborúk sújtotta területeket. Ahogy az utolsó vérszomjas kráni harcos is elhagyta otthonát, hogy csatába induljon, Shadon meghozta a döntést. Éveken át titokban zajló előkészületekkel Shadon uralkodója és a Dzsadok emírje elindította közös hadműveletét, amivel a Krán által támogatott Gorvikot egyszer s mindenkorra eltörli a föld színéről. Gorvik magára maradt, északról masszív dzsad horda délről az addigra hibátlanul felszerelt shadoni hadsereg harapófogóba fogta Gorvik tartományurait, egyenként lassan megadásra kényszerítve őket. Az ostromlott nemzet könyörgött patrónusa Ranagol és Krán nemzetének segítségéért, de néma csend honol csupán a bércek felett s a felmentő hadnak se híre se hamva. Még egy a tenger partján elterülő tartomány tartja magát, de ellátmánya s emberei napról-napra egyre hevesebben fogyatkozik s a nép immáron hangosan zúgolódik…” Lépj be egy olyan világba ahol fém a fémen csendül, ahol vér patakzik tova eldugott erdők csermelyeiben s ahol a háború sötét éje után lassan eljön egy új idő „Mikor a hajnal hasad” s a szertefoszló végtelen fekete miazmából egy új, átreformált világ képe születik. Légy részese egy világot formáló háborúnak, melynek a kimenetele, csak is rajtatok áll. Éld át Ynev csatatereinek véres forgatagát és az udvarházakban és palotákban zajló sötét intrikákat…

 


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához