LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- A Pathfinder kalanderdőben hamarosan új ösvény nyílik. Az Ironfang Invasion visszaidézi a régi klasszikus fantasy kalandokat, és felsorakoztatja a 40+ éves szerepjáték történelem legikonikusabb szörnyeit.
Az ingyenes Player’s Guide pdf és a kalandösvény első két fejezete nyomtatásban már elérhető. Az utóbbiakból pdf változat március 29-étől lesz.

- Egy misztikus figura tért vissza a DnD (5E) játékokba a legújabb Unearthed Arcanával. Azt rebesgetik róla, hogy a pszionika mestere…

- A Chaosium összefogott a Q-workshoppal, és Kickstarterre vitt egy fémből készült Call of Cthulhu dobótest készletet. Szállítási díjjal együtt $66 a beszálló egy készletre.

CoC dobótestek

Videojáték

- A Shrouded Isle érdekes fogást vett a közösségmenedzselő videojátékok műfaján. Célunk megfelelően élelmezni és életben tartani a falusiakat, valamint ápolni a hagyományokat, és olykor feláldozni valakit, hogy a szigetet övező tenger mélyén az ősi hatalmak ne ébredjenek fel…

- A WARTILE egy valós idejű stratégiai videojáték, melyben miniatűr figurák csapnak össze egymással gyönyörű, terepasztalokat idéző hadszíntereken. A játék már elérhető a Steam Early Access keretében, de táblagépekre is meg fog jelenni.

- Hamarosan megjelenik a Strikers Edge című akciójáték, mely az ősrégi Pongot, és a szintén nem mai gyerek Archont idézi. Persze egyiket sem egy az egyben.

Sonic Forces lesz a legújabb Sonic-játék címe. Íme egy kis ízelítő belőle.

- Április 18-án hat klasszikus NES és/vagy Sega Genesis videojáték fog megjelenni felújítva a Disney Afternoon Collection című csomag keretében PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Dagobert bácsiék, a Csipet csapat és Balu kapitány kalandjait is újrajátszhatjuk HD felbontáson, és ha már nem lennénk olyan ügyesek, mint régen, rewind lehetőséggel könnyíthetünk a játékmeneten.

- A GOG-on már előrendelhető a Full Throttle Remastered (20% kedvezménnyel). Megjelenés szintén április 18-án.

Egyéb

Az ICv2 legújabb jelentése szerint a hobbi játékok piaca már nyolcadik éve folyamatosan gyarapodik. Legalábbis Észak-Amerikában. Az ottani játékboltok 2016-ban a megelőző évhez képest 10%-kal nagyobb forgalomról számoltak be.
Ilyenkor szokás szerint közzéteszik az egyes piaci szegmensek toplistáit. A szerepjátékokét 2016 őszén a D&D 5E vezette, míg a táblás társasjátékokét a Pandemic. A pontos listákat itt érhetitek el.

RPG Top 5 2016 ősz

- Újabb Amerikai istenek sorozat előzetes: Premier április 30-án.

- Kiegészítővel tért vissza a Dragoon című trásasjáték a Kickstarterre. A pénzharácsoló sárkányok mellett immár egy barbár hadúr és egy minden hájjal megkent tolvaj bőrébe is belebújhatnak a játékosok. A Kickstarter a The Rogue and Barbarian című kiegészítő mellett lehetőséget nyújt az alapjáték beszerzésére is.

Dragoon

- Az UN-DEAD című bábjáték előadás különböző bábtechnikák segítségével idézi meg Lugosi Bélát. A „haláli színjáték” kilenc izgalmas animált képben mutatja meg a színész életét, ill. a manipulátor/ bábmozgató, mint halál, kilenc jelenetben hántja le szerepeit a megidézett figurának.

- A Ghost in the Shell film legújabb előzetese a Section 9 munkatársait mutatja be.

 - A LIFE is kapott egy új előzetest:

- És akkor már a Gru 3 előzetesét se hagyjuk ki!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához