LFG.HU

CikkBot
ismertetőCimkek

Március 12-én, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a New York By Night a HammerTime Cafe-ban. Aki esetleg nem tudja, hogy miről van szó annak röviden, a New York By Night egy Vampire The Masquerade rendezvény, aminek történetét folyamatosan a játékosok alakítják. Ahogy a név is erre utal, a történet helyszíne New York.

HammerTime_Cafe_New_York_By_Night_20170312_3

Mint ahogy az összes szerepjátékos rendezvény, amely a HammerTime Cafe-val van közösen szervezve, nagyon barátságos hangulatú volt ez az esemény is, amelyet a kiváló italok és ételek tettek még jobbá. A mesélők nagyon felkészülnek minden mesére, és a háttérben húzódó fonalakat folyamatosan ők irányítják, még egymás játékaiban is. Ez hogyan lehetséges? A rendezvények között a mesélők összeülnek játszani, ahol is mindegyik mesélő valamilyen fő vámpírt játszik (akik sokszor a játékosok főnökei is :) ), valamint a rendezvények közben időközönként egyeztetnek egymással, hogy mi történik pontosan a játékukban. Esetleg ha az egyik csapat cselekvése befolyásolhat egy másik csapatot is, akkor a mesélő a történetet alakítja a szituációhoz, így többször is előfordul, hogy két játékos csapat leül egymás mellé az interakció idejéig.

HammerTime_Cafe_New_York_By_Night_20170312_1

Ahogy a történet is folytatólagos, úgy a játékosoknak is lehetősége van a karakterüket tovább vinni a többi mesére (életút), amit nem feltétlen mindig ugyan az a mesélő mesél nekik. Természetesen lehetőség van bárkinek akár csak 1 játékra is beülni, vagy akár azt is megtehetjük, hogy beülünk egy játékra, majd fél év múlva ugyan azzal a karakterrel visszatérünk a történet folyamába.

HammerTime_Cafe_New_York_By_Night_20170312_2

A sava-borsát a rendezvénynek az adja meg, hogy mindenkinek a cselekvése (tényleg mindenkié) alakítja a történetet. A rendezvények végén többféle díj is kiosztásra kerül, és a legszerencsésebbek akár a mesélői játékba is belehallgathatnak, így jobban megértve, hogy mi bújik meg New York sötétjében. :)

HammerTime_Cafe_New_York_By_Night_20170312_4

A következő New York By Night június 3-án kerül megrendezésre, amelynek a Facebook eseményét itt találhatjátok!

Ha felkeltette az érdeklődésedet az élménybeszámoló, akkor figyeld a HammerTime Cafe rendezvénynaptárát, és jelentkezzél az eseményekre!

A közeljövőben megrendezésre kerülő szerepjátékos események:

Vár titeket szeretettel a HammerTime Cafe csapata!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához