LFG.HU

auer
vegyesCimkek

[Az előző részhez kattints ide!]

#4 – Az első lépések

Hosszabb szünet után újra nekiültünk játszani, és egy rövid összefoglaló után – melyben nagy segítség volt ez a beszámoló – ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Éppen szálltunk lefelé az Új-Damaszkusz bolygóra.

Egyetlen játékülés alatt sok mindent megtudtunk a helyszínről. Elsőre például azt, hogy a rend fenntartását a bolygóvédelmi erő végzi, akiket itt “Roncsőrség”-nek neveznek. Ez onnan derült ki, hogy egyből a leszállás után jöttek, hogy átkutassák a hajónkat.

rayyana_sejk  Miután tartósan leparkoltuk a hajót, elkísértük az egykori Organilla Baumrosen öltöztető nőjét: Cathrinát Rayana sejkhez. Itt nyilvánvalóvá vált, hogy a bolygón valóban a nők nem csak a szebbik, de az uralkodó nem. Takaros, de szebb napokat látott palotájának könyvtárában fogadta Magnust a sejk (Vagy sejknő? Van egyáltalán ilyen szó? Nem igazán találtam női megfelelőt így maradt a hagyományos, köztudatban megragadt verzió). Udvariasan elbeszélgettek. Kiderült, hogy akinek a levél szól: Jubair, egy Yugati nevű településen végez kutatómunkát a Szultána (na, ilyen szó legalább biztosan van) megbízásából. A sejk jól leírta a munka lényegét: “valamit ás”. Az is kiderült, hogy a legnagyobb – és ezáltal leghasznosabb könyvtár – a Szultána palotájában található, ott lehet igazán régi könyveket találni.

Mivel időközben besötétedett igyekeztünk szállást találni, ami meglepően gyorsan sikerült is: egy Thara nevű nő méretes udvarháza kisebb részét adta ki jó pénzért.

Az álmunkból egy nem túl közeli robbanás rázott fel bennünket (már akit). Kiderült, hogy pár utcányira lakik egy Velair nevű férfi, aki szeret “robbanóanyagokkal kísérletezni”. Azt is kiderítettük, hogy az Ószeresek egy amolyan bűnbanda féle, akiktől a rendes ember jobb, ha távol marad. Sőt, sikerült egy nem túl olcsó, de divatos szabóság címét is beszerezni, ahol helyi jellegű ruhákat lehet méretre készíttetni.

Így a fontos dolog először – elmentünk Velarhoz robbanóanyagot venni. Ezután sikerült még az Ószeresekről is kideríteni ezt-azt, hála a sikeres elmeolvasásnak. Például, hogy velük is szokott üzletelni, a vezetőjüket Jabbar-nak hívják és hogy pontosan melyik roncstelepen laknak a sok közül.

Tovább indultunk a városban kószálva, hogy most már a szabóságot is megtaláljuk, és az utcán járva kiderült még pár apróság. Például, hogy mégse olyan elmaradott ez a hely, szeretik és gyakorolják a máglyán való elégetést. Ebben pedig élen járnak bizonyos vörös ruhát viselő fanatikusok – a megváltó kultusza (angolul redemptionists) – nem összekeverendők a tech-papokkal – akik a Szent Lordparancsnok kultuszának a hívei, akiket általában a Bronzgárda tagjai vezetnek, és akik előszeretettel égetnek psziket és mutánsokat (ilyenünk máris van Arctalan Ikarosz személyében, úgyhogy ez egyből jó tárgyalási alapnak tűnik). A Bronzgárdáról pedig kiderült, hogy ők a szentély díszőrsége. Az egész helyi kultuszt pedig Daifallah bíboros és Kashayar főpap vezeti.

zarolaA szabóságban jól bevásároltunk divatkellékekből, az egyetlen furcsaság csupán az volt, hogy a pszink nem tudott sehogyan sem belenézni Zarola – a tulajdonos – fejébe, és ez roppantul zavarta. Maradjunk annyiban sem a kocka, sem a körülmény nem kedvezett neki, arra sem jött rá pontosan mi történt. További kérdezősködésre az is kiderült, hogy Yugati egy másik város, elsősorban növénytermesztéséről híres, melyet teraszosan kialakított földeken folytatnak. Illetve egy újabb pletyka, hogy fosztogatók jelentek meg északon, de már alapítottak is ellenük egy új gárdaregimentet – a Sirokkó portyázókat – akik sikeresen felvették velük a harcot.

Ezután akik tudtak és szerettek olvasni, azok elindultak a Szultána könyvtárába, de már az ajtóban visszafordították őket, mert nem elég, ha valaki olvasni akar, bizony ehhez is kell meghívó is. Egyébként a palota a hangzatos “Héttorony citadella/Jedikule” nevet viseli.

Akik nem szerettek annyira olvasni azok felkeresték a Lordparancsnok szentélyét, mely valóban a lezuhant hajóroncsban található, a régi autokápolnából lett kialakítva és a hajófaltól kb. 5 perc sétára található. Különben semmi érdekes, kis birodalmi kápolna oltárral és Lordparancsnok Aeneis képeivel. Meg amit nem vettek észre. . .

Ami talán még említésre méltó, hogy az utcán sétálva egy kőfaragó nyilvánosan el merte mondani a társának, hogy bizony miközben ő köveket faragott “nem emberi” faragványokat talált egy-egy kövön. Feltehetőleg elda. . .

Ezután az Ószeresek tanyája felé vitt az utunk. Alapos felderítés után kiderült, hogy ez valóban egy szeméttelep, és az emberiség szemete is itt gyűlik össze, egy volt vasúti teherállomáson. Kiszúrtuk, hogy az egyik teherrakodó darura fel van akasztva egy ketrec és benne egy még épp hogy élő ember.

Ezután az egyszerűbb megközelítést választottuk, mondván, hogy az asztropata úgyis ki tud szedni mindent a foglyokból egy perc alatt. Csak a foglyok ejtése nem volt túl egyszerű. Ki kellett választani a sok mocsokból azokat, akik biztos a bandához tartoznak, és bizony ha az ember ráüt egy-egy ilyenre, akkor az hajlamos azonnal meghalni. De sebaj, mindig lehet újra próbálkozni. Az újrapróbálkozás pedig megmutatta, hogy ez sajnos fordítva is működik. A karakterem két ütést már nem állt ki egy kopeshtől (Great Weapon). Még szerencse, hogy Sylvana egyedül is boldogult velük (a kocka sajnos ilyen). De én is elég kiszámíthatatlan vagyok, úgy döntöttem, hogy nem költök Fate pontot arra, hogy életben maradjon. Most lehetne magyarázkodni, de szerintem csak “éppen olyanom volt”.

Ezen a ponton hagytuk abba a játékot, ugyaninnen folytatjuk majd egyszer.

 

A halálos párviadal gyépéharc közben Magnus és Ikarosz meglátogatta Aliciát, aki előtt felfedték, hogy az Inkvizíció ügynökei és kihallgatást kértek Ferdinand püspöktől. A főkönyvtárba próbáltak belépőt szerezni sikertelenül, végül a nagytemplom nagyrészt teológiai köteteiből álló gyűjteményhez kaptak részleges hozzáférést.

alicia

 A parti elkezdte belakni a helyszínt és elindulni az első nyomokat követve, amik majd továbbvezetik őket. Elég jól és rutinosan vették az akadályokat, egyedül ez a roncsmezős fogolyszerzés volt kicsit döcögős és nem átgondolt, valamint a parti szétosztása sajnos nem bizonyult hasznosnak.

 A városbeli mozgás során használtam pár (fantasy környezethez való) random táblát, aminek az eredményét a világhoz sarkítottam, és egészen jól működött. Ez itt a reklám helye: szerintem nagyon jó kiegészítő az UltimateToolbox, ha ésszel használja a mesélő. (linkre nem kattintók kedvéét: mega-mega random táblázat gyűjtemény).

[A történet folytatásához kattints ide!]


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához