LFG.HU

CikkBot
eseményekCimkek

Mindenkit szeretettel meghívunk egy igazán nagy szerepjátékos rendezvényre a HammerTime Cafe-ba, aminek fókuszában a MAGUS van. :) Hasonló módon, mint az első alkalommal, most is várjuk a lelkes kezdőket és/vagy a mesélőket, akik szívesen kalaúzolják el a játékosokat a MAGUS világában.  A játékok egytől egyig MAGUS szerepjátékok szabályrendszereire alapulnak, az, hogy milyen kiadása, azt már a mesélők döntik el. :)

ynev_kalandorai_ii

Időpont: 2017. április 30
Cím: Üllői út 111, Ferencváros, Budapest, 1091

Mesélők és a mesék listáját itt találhatjátok (Továbbra is várjuk a mesélők jelentkezését, amelynek részleteit lentebb olvashatjátok!):

  • Balogh Gergő (Venris) – Rubin cseppek [5 szabad hely]
  • Nagy Zsolt (Miracor) – Vadászat ” ahol akár a vadász is vaddá válhat ” [2 szabad hely]
  • Pásztor Balázs (Nosfi) – Áldozat egy nagyobb jóért [UTK] [3 szabad hely]
  • Sitti Zoltán (hERK) – Beavatás Cadeonban, avagy Csodaművesek a Tavasz Köszöntőn [UTK] [5 szabad hely]
  • Magyari Dóra (Dóra Úr) – Fogadó a Szomjas Medvéhez [ETK] [BETELT]

A rendezvény időbeosztása:

10:00 – A HammerTime Cafe Megnyitja kapuit
10:30 – Asztalok elfoglalása, ismerkedés a csapattal
10:50 – Nyitóbeszéd majd a játékok kezdése
19:00 – Kötelező szünet és záróbeszéd

Ahogy olvashatjátok 11:00-tól kezdődik a játék, és utána kifulladásig tarthat, de a kötelező szüneten szeretnénk, ha mindenki megállna pár percre. :)

Jelentkezzetek bátran és vegyetek részt tapasztalt mesélők élvezetes játékaiban!

Mesélők jelentkezését első alkalommal az info@hammertimecafe.hu e-mail címre várjuk a következő paraméterekkel.
Levél tárgya legyen “MAGUS mesélés”
Levélbe írjátok meg a következőket:
Név és Becenév
Mesétek Címe
Facebook Profil link (hogy feltudjuk veletek venni a kapcsolatot)
Mesétek rendszere (UTK vagy ETK)

A játékosok jelentkezéséhez e-mailt kell küldeni, aminek a következő tartalommal kell rendelkeznie:
Név (a te neved)
Facebook profil oldal (ezt küldjük el a mesélőknek, hogy felvegyék veletek a kapcsolatot)
Mesélő és játék neve (másold ki a legszimpatikusabb játék sorát)
Jelentkezési e-mail cím: info@hammertimecafe.hu

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A JÁTÉKOSOKNAK 1 HÉTTEL A RENDEZVÉNY ELŐTT

Vár mindenkit szeretettel egy roppant jónak ígérkező kalandra a HammerTime Cafe csapata!

 

Hangulatkeltők:

Pásztor Balázs (Nosfi) – Áldozat egy nagyobb jóért

Mennyi áldozatot ér meg az igaz ügy védelme? Ez az a morális kérdés, amit Pyarron titkos ügynökeinek időről időre fel kell tenniük maguknak, hogy morális iránytűjük az intrika legmocskosabb hálójában is megfelelő irányba mutasson. Bárki, ám nem akárki kerülhet a kiválasztottak sorába: erkölcsileg rendíthetetlen csirkefogók, a valláson túllátó, ám istenükhöz halálig hű papok,megalkuvást becsülettel vállaló lovagok gyűjtőhelye ez: olyanoké, akikről senki sem gondolná hogy kik ők, mégis, pyarron vezetői kérdés és kétkedés nélkül kezükbe helyeznék életüket – mert gyakorlatilag ezt is teszik minden egyes nap.

Egy pyarroni titkosügnyök feladata egy mondatban összefoglalható: pyarron eszméjének védelme és gyarapítása – mindig, és mindenek felett. Természetesen az eszme védelme leggyakrabban a területének, politikai érdekeinek és lakóinak védelmén keresztül érhető el, de ők felelősek azon lényeges elemek eltávolításáért is, akik letértek az igaz ösvényről.

A Karakterek választhatnak, hogy mikor és miért figyelt fel rájuk az ügynökség – de legalább a 7. szinttől a szervezet tagjai, ahol a jelbeszédet, a nyelveket, a kultúrákat, a vallásokat, a politikát, az álcázás/álruhát és a taktikát 4. szinten oktatják. Bár a karakterek hátterei a legkülönbözőbbek lehetnek, de Tharr pap vagy khál bizonyosan nem lesz köztük – ellenben az ellenségtől „megtért” kettős ügynök már elképzelhető. A kartakterek jelleme nem lehet Káosz-Halál, Halál és Halál-Káosz. A rendszer UTK-ra épül, pár házi szabállyal (pl gladiátort és sámánt lehet hozni, és a neten terjedő kovácsolás kiegészítő is játszik). Ezen felül a harc kissé reálisabb, mint úgy egy fanatsy-ban szokás. A két legfontosabb változás ezzel kapcsolatban: A nehézvértek SFÉ-je végtelen a legtöbb, nem páncéltörésre fejlesztett fegyverrel szemben, a kétkezes fegyverrel pedig minden ellenfeledre leadhatsz körönként egy támadást – nem csak szimplán egyet.

A karakteralkotás szintenként történik, Hátterekért nem kell levonni KAP-ot (elvégre attól hogy gazdag vagy, pszihasználó, esetleg kyr vérű, nem fogsz kevesebbet tanulni). A világban a heraldika sokkal elterjedtebb mint az írás/olvasás, így az általános műveltséghez inkább az előbbi kell. Mindenki egy varázstárggyal indul, plusz a szinthez illő általános felszereléssel (tehát pl egy komolyabb méreg, vagy egy abbit-acél teljesvért beszerzése nem probléma, de persze ésszel). Maga a mese heroikus-dark fantasy, vagyis ti vagytok a hősök, van lehetőségetek változtatnia világ egyes részein, de nem minden rózsaszín, a tetteiteknek következménye van, és ha egy sárkány rád lép (nem, a mesében nem lesz sárkány), akkor meghalsz – morális szabály nem létezik. A mese nem „-jellegű”, mindenből lesz benne egy kicsi, de a legtöbb dolgot el lehet kerülni, és hogy ti mire helyezitek a hangsúlyt – nyomozás, intrika, harc, lélekjáték, stb – az tőletek függ. Ahme-Ramun után játszunk egy kicsivel nyár elején.

Ha tetszett a hangulatkeltő, akkor jelentkezzetek Pásztor Balázs (Nosfi) – Áldozat egy nagyobb jóért című meséjére!

nosfi

Sitti Zoltán (hERK) – Beavatás Cadeonban, avagy Csodaművesek a Tavasz Köszöntőn

„Az öregek, kik már e földet taposták az századfordulón, úgy mondják, lupár ünnep volt. Ekkor mondtak köszönetet az itteni népek a tenger Istennőjének, hogy újfent keblére ölelte a partokon lakó népeket. Ekkortól vethetik ki hálóikat a halászok, s válik újra hajózhatóvá a Quiron-tenger észak-déli irányba.
A népi szokások és hiedelmekkel ellentétben a kalendáriumok ezen időszakot Antoh idejének tartják. Antoh megnyugvásának ideje, midőn levetkőzi magáról mindazt a haragot, mit a hajós népek okoztak neki. S haragjának múltával járhatóvá teszi ezidáig háborgó birodalmát.
Bár a szertartások s megnevezések sokat változtak, e jeles időszak a mai napig ugyan azt jelenti Ouironia népeinek. A halászok munkába állásának időszaka, az északi és déli part között pedig megindulhat a kereskedelem.
Ugyan erre az időszakra tehető a déli parton a tavasz eljövetelének az ideje is. Így nincs is min csodálkozni, hogy Caedonban – e két világ határon elterülő városban – tavasz köszöntő ünnepségsorozattal teszik emlékezetessé e napokat. A tengeri és szárazföldi utak újra járhatóvá válnak, így a kerekedők újfent forgatni kezdhetik vagyonukat, az egyszerű pórnépek pedig köszönetet mondanak isteneiknek, hogy átvészelték a hideg időszakot.
Hetes mulatság veszi kezdetét ezidőtájt. Mindez mellett terítékre kerül az első befutó hajók portékája, megalkusznak a kereskedők az első szállítmányokra. Eközben a déli part összes kereskedőjét összecsördítő piac kezdődik, melyet muzsikusok, csepűrágók, és másfajta szórakoztató népek ruházzák fel karneváli hangulattal. Mint mondják, ilyenkor nincs olyan portéka Ynev kontinensén, amit ne lehetne itt kapni. Persze jóféle ezüst vagy arany érméért.
Hatodnap reggelén a díszes társaság – gazdag és pór – ajándékkal kedveskedik Antohnak, melyet a tengerbe vetnek. Ezzel biztosítva a Tengeristennő jóindulatát az elkövetkező évszakra.
Ezt követően másnapig tartó mulatság következik. S ekkor tarják a déli part legnagyobb dalnok párbajának utolsó megméretését is. A hétközben, egymással párbajozó dalnokok – vérmérséklet szerint dallal vagy hideg fémmel – legjobbjai mérik össze tudásukat Alborn felkentjei és a Városi Tanács által szervezett bálon résztvevő nemesek előtt. A legkiválóbbat gazdag jutalomban részesíti Városi Tanács. Alborn egyháza pedig évenként más és más különlegességgel jutalmazza meg a legtehetségesebb dalnokot. Oly megméretetés ez, melyre a Távoli Erenből, vagy az északi partról, Toronból is érkezik dalnok.”

- Nos, azt hiszem ennyit egyelőre elég is tudnotok arról, hogy hova tartunk. – hangos csattanással zárult a kapitány kezében egy régi, kopottas borítású könyvet.
Egy darabig nézegette – már-már simogatta – a sokat forgatott irományt, majd a hajóinasnak adta, ki rögtön a fedélzetre rohant, hogy méltó helyére tegye a Hajnalpír egykor volt kapitányának naplóját. A jelenlegi – ki maga is két évtizede ura és parancsolója a fedélzetnek – szemeit az előtte álló ifjakra emelte, és kieresztette mély, mindenkit megigéző hangját:
- Hölgyek és Urak! Életetek egy fontos szakaszához értetek. Most meghálálhatjátok azt a sokéves bizalmat, mely Talavra előlegezett meg nektek. Tarkótokon már ott a jel, mely összeköt mindannyiunkat. Előtettek pedig a feladat, mellyel bizonyíthatjátok, hogy megérdemelitek azt a jelet, hogy megérdemelitek a megtiszteltetést, hogy Talavrai Csodaműveseknek szólítsanak benneteket.
- Ha úgy gondoljátok, hogy képesek vagytok megbirkózni bármivel, mit elétek tár az élet, akkor nosza, fedélzetre fel, és irány Caedon, irány a Tavasz Köszöntő, hol megmutathatjátok, miért is neveznek bennünket Csodaműveseknek.

Ha tetszett a hangulatkeltő, akkor jelentkezzetek Sitti Zoltán (hERK) – Beavatás Cadeonban, avagy Csodaművesek a Tavasz Köszöntőn című meséjére!

sitti

Magyari Dóra (Dóra Úr) – Fogadó a Szomjas Medvéhez

Emlékszel a napra kaladozó, mikor a tegnapi, sörtől áztatott éjszaka után fáradtan baktattál kifelé Eren kapuján – kevésbé a szabad akaratod, mint inkább a téged vezető városőrök gyengéd noszogatása végett. Ahogy szívélyes búcsút intettél a városnak, pár lépésre a kaputól egy koszos kis suhanc lépett oda hozzád. A kezdbe nyomott egy tekercset, majd, mire kótyagos fejed utána fordíthattad volna, már el is tűnt. A tekercsen a következő sorokat olvastad:

“Kalandozó, aki ezt olvasod! A segítségedért esedezem! A fogadómban tragédia történt…ennek már egy éve. Azóta valami sötét és gonosz költözött be a 13-as szobába….Nem merem leírni a részleteket…A városiak nem segítenek….a kalandorok az utolsó reményem….

Beren Fankhoff fogadós
Gianag – Fogadó a Szomjas Medvéhez

ui: Természetesen busás jutalom üti a markod, ha sikerrel jársz.”

Az utolsó sorok nélkül talán csak a szád törölted volna bele a levélbe, de hamar rájöttél, nincs jobb, mint egy teli erszény és egy fogadós barátsága. Ami pedig elfér egy fogadó szobájában, az nem jelenthet túl nagy gondot….

Ha tetszett a hangulatkeltő, akkor jelentkezzetek Magyari Dóra (Dóra Úr) – Fogadó a Szomjas Medvéhez című meséjére!

dora

Nagy Zsolt (Miracor) – Vadászat ” ahol akár a vadász is vaddá válhat “

Sötét idők jártak Merkel városkára. Nem elég, hogy a pár hete érkezett idegenek még mindig ott tanyáznak és rontják a városka egyébként kellemes hangulatát. Néhány napja az erdőben is megmagyarázhatatlan dolgok történnek. A vadak, mintha elmenekültek volna az erdőből, de még a ragadozók is. Ez nem megszokott. A háziasított állatok sem mernek kimenni a legelőre, mintha félnének valamitől. Ami viszont még rosszabb, hogy a városka külterületén lévő családokkal, már
napok óta nem találkozott senki. A keresésükre kiküldött verbuvált csapat sem tért vissza. Csak remélik, hogy a futár eljutott a birodalom helyőrségére a levéllel és a kapitány küld segítséget.

Ha tetszett a hangulatkeltő, akkor jelentkezz Nagy Zsolt (Miracor) meséjére, amelyre még 2 szabad hely van. :)

miracor


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához