LFG.HU

taverna
SirThomas, Douwe
RPG mesélőknekCimkek

A Naptánc egy szerepjáték modul, amelyet a II. RPG.HU találkozóra készítettünk. A modul a Shadowrun világában játszódik 2060-ban a könyv harmadik kiadása alapján. Magyar nyelvű kiegészítők hiányában a benne szereplő adatok és statisztikák az alapkönyv adataira hagyatkoznak, de ettől függetlenül kis átalakításokkal könnyedén lejátszható második kiadású kalandként is.

A modul felépítése
A modul cselekményének történései korábban kezdődnek, mint ahogy a játékosok bekapcsolódnak a játékba. Ezek az események adják meg a hátteret a történethez. Lesznek olyan információk, amelyeket még a küldetés előtt megkapnak a játékosok, és olyanok, amelyeket más karakterektől tudhatnak meg. Természetesen az sem biztos, hogy minden információ előkerül vagy beszerezhető. Ennek az lehet az oka, hogy a karakterek esetleg ügyetlenek, vagy nem járnak olyan helyen, ahol az megszerezhetik ezeket az információkat.
A cselekmény alakulása olyan vonalat követ, ami a játékosok beavatkozása nélkül is megtörténik, de a játékosoknak hatalmukban áll befolyásolni az eseményeket. Ha a karakterek elindulnak egy kidolgozatlan szálon, vagy túl sokáig időznek egy mellékes információ megszerzésén, akkor ott a mesélőre van bízva a cselekmény folytatása, visszaterelése a főszálhoz. Ez nem jelenti azt, hogy erőszakosan kellene terelni a játékosokat, elég néhány jel, amelyet felismerhetnek. Ha továbbra is más szálon dolgoznak, az már az ő bajuk lesz.
A JK-k számára a kiadott feladat napja (2060 július 19.) lesz az elsõ nap; ehhez mérten vannak leírva a történések, valamint a hozzájuk fűződő magyarázatok.

A játékosok
A játékosok a versenyjelleg miatt kötöttek. A függelékben találhatóak meg tulajdonságaik, értékeik. A karakterek háttértörténete néhány ponttól eltekintve kötetlen, ezzel teret adva a személyes kreativitásnak, ötleteknek. A verseny alatt pontosan ezeket fogjuk jutalékpontokkal adományozni.
A karakterek egy denveri titkos ügynökség, a UCAS – Zone Operations Agency különleges osztagának tagjai, akik a kaland alatt egy speciális küldetésben vesznek részt beépített ügynökökként. Ennek megfelelően nem használhatják a rendes neveiket, nem árulhatják el, hogy ki az eredeti alkalmazójuk, annak erőforrásait nem használhatják.

A helyszín
A modul a Sziú Nemzet középső részén – a volt Montana területén – játszódik, távol Cheyenne-től a fővárostól. A legközelebbi komolyabb város Billings, ami az elmúlt 20 évben nőtt kisvárosból azzá a folyamatosan fejlődő Varjú fennhatóságú városkává, ami annyira népszerű a környékbeliek körében. Innen északkeletre fekszik Myers. Ez a kis helység 300 embernek ad otthont a Big Horn hegy lábánál. A történet szálai Myers, a Big Horn és egy vándorló Varjú indián falucska környékén összpontosulnak….

(A modul tömörítve, PDF formátumban letölthető tőlunk)


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.rpg.hu/download/moduls/rpghu2_srun3_modul.zip]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához