LFG.HU

Glowface
mesélőknekCimkek

Május 13, szombat. Temérdek kitűnő játékos és nagy halom mindenre elszánt mesélő gyűlt össze a HammerTime Cafeban és a Gép-Házban, hogy hódoljanak a szerepjáték oltárán, és teljesítsék a Hősök Hajnala legújabb, szám szerint 17. egésznapos D&D-játékát.

A Leszámolás a Világ Tetején szerintünk igazán jól sikerült kaland volt. Ütős, jól átérezhető világban játszódik, egyszerű, de mindenféle karakternek és csapatnak jól átélhető küldetésre alapult, izgalmas nyomozásokra, kalandozásra, felderítésre, összecsapásokra adott lehetőséget. Szóval, vérbeli HH-játék volt ez!

A kaland a Világ Tetején játszódik – a világ távoli, keleti tartományában, égig érő hófedte hegyek között, a jetik és kopasz szerzetesek világában. Az alaphelyzet egyszerű: a játékos karakterek ősellenségeik, az anti-kalandozó csapat Éjsárkányok nyomába ered, hogy más-más okoknál fogva leszámoljanak velük. No de rájuk akadni ebben az idegen világban, és megoldani mindazt a zűrzavart, amit okoztak… ez már nem lesz egyszerű feladat.

A kaland tervezés során figyeltünk némelyik játékosunk visszajelzésére az utóbbi játékokról, és kipróbáltunk pár Hősök Hajnala szériákban nem szokványos megoldást.

Így például ezúttal nem (nagyon) szankcionáltuk a hosszú pihenőket tartó csapatokat – így a naponta frissülő képességekkel bíró karakterek sem érezhették reménytelen helyzetben magukat. Ez persze kihat a kaland szerkezetére is: kevesebb csatával „muszáj” szembenézni a Világ Tetején, alig néhány harci összecsapás elkerülhetetlen a kaland során. Azok viszont gyakran keményebb, valódi kockázattal járó harcok.

Szintén HH-szokatlan a kaland lezárása: a klasszikus „végső finálé harc” helyett minden egyes Éjsárkánnyal külön-külön leszámolásra van lehetőség. Így talán kevésbé érzik úgy a játékosok, hogy függetlenül játék közbeni tetteiktől, úgyis ugyanaz a kaland eredménye és végkifejlete.

Reméljük, minden játékosunk legalább annyira élvezte a játékot, mint mi a kaland írását és mesélését: vagyis nagyon-nagyon!

Most tartunk egy szusszanásnyi pihenőt, de a Hősök Hajnala hamarosan visszatér: július 12. és 16. között kerül sor az idei, 2017-es Hősök Hajnala Nyári Táborra. Akinek van kedve jó fej arcokkal együtt játszani, minden nap más és más szerepjátékos (vagy más kocka) programok kínálatából válogatni, azt nagyon nagy szeretettel várjuk Szekszárd mellett, a Sötétvölgy táborban! A jelentkezés mindjárt indul, tessék figyelni a honlapunkon vagy Facebookon.

Aki pedig a hagyományosabb, egynapos HH-játékra vár, azzal találkozunk ősszel, újabb fergeteges kalandokkal!

Leszamolas_a_Vilag_TetejenKlikk a képre a modul letöltéséhez
A hozzá tartozó térkép itt található.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához