LFG.HU

Delenn
hírekCimkek

A Mongoose Publishing kiadótól érkezett levél:

`Nos, az új Babylon 5-ös szerepjátékról szóló hír meglehetõsen nagy érdeklõdést keltett.
Mindenféle bemutatót terveztünk mielõtt a játékot május végén piacradobjuk (tényleg nem kell sokat várni) de sok kérdés merült a fel a játék támogatásával, bõvítésével kapcsolatban. Nos, a Mongoose nem akar lazán venni egy olyan jó dolgot, mint a Babylon 5. It van egy ízelítõ abból, ami a következõ néhány hónapban jön – de ez még változhat. A könyvek megjelenése csúszhat, keveredhet, de havonta legalább egy biztosan meg fog jelenni.

Május
A Babylon 5 szerepjáték `A` jelû fõ szabálykönyve, mely fejezetrõl-fejezetre mutatja be a világot, elkészül.

`The Fiery Trial` (Tüzespróba)
Nem készítünk hadjáratokat és küldetéseket a Babylon 5-höz – ellenkezõleg, a Mongoose által kibocsátott történetvázakat használhatsz majd, hadjáratépítõ blokkokat illeszthetsz majd be a saját játékaidba. A Bruce Graw által írt Tüzespróba egy 128 oldalas, színes történet vázlat, amelyben a játékos a Babylon 5 diplomáciai állomáson kezd, majd pedig olyan eseményekbe keveredik, amelyek kifordítják a galaxist, megrengetnek minden fõbb kormányzatot.

Június
(The Coming of Shadows) (Az árnyak eljövetele)
A 2259-es földi évet és az akkori karaktereket részletezõ `Az árnyak eljövetele` egy új parancsnokot hoz az állomásra, új felszereléseket hoz a játékba és további szabályokat, amelyek azonnal használhatóak lesznek a fõ szabálykönyvvel – ide tartoznak a technomágusok is.

Július
The Earth Alliance (A Földi Szövetség)
Ez a nagy, 200 oldalas kivesézés (megintcsak színes) a 23. századi emberiséget leíró alapvetõ munka. Az iró ez esetben is Bruce Graw. A Föld, Mars és a kolóniák mind teljes részletességgel és térképekkel szerepelnek benne. Ez varázsolja õket élõ, lélegzõ világokká, amelyek csak arra várnak, hogy a játékos felfedezze õket. A Psi Hadtest teljes története is benne van, sok-sok új, emberi karakterekre vonatkozó szabállyal együtt. Ide tartoznak pl. új erkölcsi osztályok, telepatikus képességek és a teljes Fölerõ flotta és földi egységei.

Augusztus
The Minbari Federation (A minbari szövetség)
Azt teszi a minbarikkal, amit az elõzõ könyv az emberekkel! Ezt a kötetet jelenleg August Hahn írja, és egyelõre kérdés, hogy `csak` egy 128 oldalas, színes leírás vagy egy 200 oldalas erõmû lesz-e belõle, ami mindenrõl szól, ami Minbari. Tudom, én mit szeretnék, de majd meglátjuk, hogy Augustnak milyen forrásanyagot sikerül összeásnia. Akárhogyis, ez a munka azt a
célunkat testesíti meg, hogy minden követ megmozgassunk a Babylon 5 világában és ne maradjon sehol fekete folt és nyitott kérdés. Szándékunk, hogy ez legyen A legteljesebb tagja a szerepjátékos piacnak – JMS minden eszközt megadott nekünk hozzá, csak az a dolgunk, hogy szárba szökkentsük.

Szeptember
Point of No Return (Ahonnan nincs visszatérés)
A 2259 végén járó játékosok azt kezdhetik hinni, hogy tudják, hova tart a galaxis – ez a forráskönyv, mely lefedi a 2260-as évet, demonstrálja majd, hogy bárhol is tartsanak, az akkori problémáik csupán laza bemelegítõknek tekinthetõek. A tonnányi új szabályt és forrásanyagot szállító `Ahonnan nincs visszatérés` gyökeres fordulatokat vezet be a Babylon 5 történetébe.

Október
The Centauri Republic (A Centauri Köztársaság)
Van egy érzésem, hogy sokan fognak érdeklõdni ez iránt – én mindenesetre biztosan fogok egy teljes, ezen alapuló hadjáratot indítani! Ez a forráskönyv mindent tartalmaz majd, amit bárki valaha tudott a hangos, erõszakos és alattomos centauriakról. Tartalmaz ismertetõket arról, hogy hogyan vezessünk hadjáratokat a nemesi házakkal és kormányozzuk a játékos emelkedõ csillagát a Köztársaságon belül.

November
The Narn Regieme (A Narn Rezsim)
Akár a Centauri és a Minbari esetében, itt is vitázunk még, hogy 128 oldalas leírás vagy 200 oldalas, masszív adatbázis legyen belõle – akárhogyis, ez a Narnok teljes története lesz, fegyverekrõl, technológiákról, kolóniákról és hitrõl – természetesen részletes utalásokkal tarkítva G`Quan Könyvébõl.

Ezek után még nagyon sok témát tervezünk a Babylon 5 rajongók számára, bár ezeket még csak finoman szabad az idõzítési listára helyezni – a várva-várt Árnyak és Vorlonok forráskönyv (amely tartalmaz Árny és Vorlon ügynököket, ha vonzódsz a hatalomhoz és drámához a galaxisban), a Szabad Kereskedõk, a Technomágusok, a Liga világai, mégtöbb történetvázlat, további Földi történetek (évadkönyvek, ahogy mi hívjuk), a Crusade-t lefedõ forráskönyv és még számtalan egyéb.

Ez elég kell, hogy legyen az elkövetkezõ 12 hónapra, vagy még többre is.

Matthew Sprange
Mongoose Publishing
(fordította: Peres Levente (Sheridan))


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.mongoosepublishing.com]
[http://babylon5.scifi.hu]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához