LFG.HU

Szemi
humorkaCimkek

A II.RPG.HU találkozó MAGUS moduljának paródiája

Havazik. A két-három viskóból álló épületegyüttest, amit egyesek kolostorerődnek csúfolnak, lassan belepte a hó. Az egyik papírházikó mélyén egy alak húzta össze magát. Rettentően fázott. Az arra járók tévesen azt hihették, hogy ez valami meditációs póz.
Hirtelen egy apró, zöld színű lény jelent meg mellette, aki nagy lábujjával éppen most próbálta megtisztítani jobb orrlyukát. Ismerte ezt a lényt, már évek óta próbál neki valami hülye hadonászást megtanítani egy fekete acéllappal. Az acéllapot Para-sekuornak (vagy valami ilyesminek) hívták. Most meg azt mondja, hogy menjen a Keltei Tanácsterembe, ami nem nyújtott neki nagy élvezetet, mert az sincs jobban befűtve.

A MaróDián az ablakból nézte a hópelyhek lassú hullását. Egy vékony, feketeruhás alak lépett először a terembe. Pont olyan volt, mint Hókuszpók a Hupikékben, ezért a MaróDián a későbbiekben már csak így nevezte. Aztán belépett egy tízév körüli kiscsaj, aki azt állította magáról, hogy ő szartégosz, de gyorsan kidobták és megjött az igazi. Alacsony volt és öreg, biztos, hogy használhatatlan lesz majd a küldetés során. A nyakában egy nyaklánc lógott, a végén egy medál, benne hat drágakővel. A furcsa csak az volt benne, hogy állandóan az esküvői induló dallamait játszott.

Végül jött valami abszolút lehetetlen kinézetű fazon. Szürke volt a bőre, 12 ujj volt mindkét kezén, s mindegyik ujjon még 12 ujj. A teljes vagyona rámehetett, de mindegyik ujjon volt egy gyűrű. Ő volt a gyűrűk ura, és most egy teljesen érthetetlen nyelven ordítozta parancsait. A végén elégedetten nyugtázta, hogy nincs kérdés. Miért is lett volna, senki nem tudta miről beszél.

A MaróDián összeszedte embereit. Rémes egy csürhe volt. Ott volt a gyönyörű lány, Enyveskezű Mortella, Pikkelyes Szekuatőr, akinek akvír vér folyik ereiben, az íjász Szaggatőr és a fürkész Okuláré. A szatégosz holtan feküdt az árokban, mert Enyveskezű Mortellának megtetszett a nyakék. Hátba szúrta az öreget, majd lenyúlta a csecsebecsét. Valami hülye felirat villogott rajta: START.

Hókuszpók kaput nyitott a semmibe, s betessékkelte rajta a Tercius embereit, a századnyi légióst, meg a 6 pusztítót, majd rájuk zárta az ajtót. Így könnyebb lesz elintézni a Terciust – gondolta. Majd nyitott egy másik kaput a terek közt és átment rajta a MaróDián csapatával és a Terciussal.

A kapu másik vége Borvikba nyílt. A kis csapat ott állt Ótvar vára előtt. A kapu zárva volt, senki nem számított érkezésükre. Csak néhány rongyos koldus csúszott-mászott előttük a porba alamizsnáért könyörögve. Persze nem kaptak többet, mint néhány rúgást az oldalukba.
A Tercius egymaga döntötte be a kaput. Odabent a herceg (aki egyben érsek is volt) állt. Nem tudván mit is akarnak ezek itt, felhívta őket a tárgyalóterembe. A MaróDián átkutatta a termet, s teljesen véletlenül ráakadt egy képre, amin 2 kémlelőnyílás ásítozott, de akkorák, hogy simán átlépett rajtuk. Hókuszpók szerint ez egy jó hely lesz neki és csapatának, így leültek a kémlelőnyílások mögé.
Enyveskezű Mortella nyakláncán ekkor egy újabb felirat jelent meg: SAVE. De ezt senki nem vette észre, a MaróDiánon kívül. Persze őt sem foglalkoztatta a dolog igazán.

A herceg és a Tercius heves vitába keveredtek, majd a Tercius feje millió darabra szakadt. Szörnyen szép látvány volt. A MaróDián és csapata élvezettel nézte végig, ahogy a Tercius teste elvágódik a földön. Hókuszpók szája szélén gonosz vigyor jelent meg.
Ekkor a nyakláncon a felirat ismét váltott: GAME OVER, majd egy pillanattal később megint: LOAD.
MaróDián és csapata ott ült a kémlelőnyílások mögött. Figyelték a Tercius és a herceg vitáját. MaróDián tudta mi történt, hiszen látta a feliratokat és türelmetlenül várta, hogy újra robbanjon a Tercius feje. Gönyörű látvány.

A csapat már hatodszorra nézte végig a Tercius halálát. Senki nem vette észre, hogy minden halál után elszürkül egy drágakő. De nem is érdekelt senkit, viszont már kezdték unni az előadást, ezért úgy döntöttek, hazamennek.
Az udvaron Enyveskezű Mortellának véletlenül nekiment egy gyertyaöntő. Mortella mérgében lecsapta a fejét.
Ekkor újabb felirat jelent meg a szürke kövekkel tarkított medálon: MISSION COMPLETE.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához