LFG.HU

Narmi
hírekCimkek

3D-s Terminator 2 mozifilm

A tavalyi év folyamán az első Terminator felújított változatát láthattuk a mozikban, idén pedig a második epizódot fogják vetíteni. A Lightstorm Entertainment (James Cameron cége) által felújított Terminator 2-höz és annak 3D-s változathoz az eredeti és legjobb minőségű filmkópiákat használták. Sajnos vagy sem, de a sok (DVD-n megjelent) verzió közül a 137 perces mozi változat került konvertálásra.

Magyar szinkronos előzetes:

Szeptember 14-től Budapesten és a legtöbb megyeszékhelyen* az eredeti szinkron újrakevert változatával lesz megtekinthető a Terminator 2 3D, de lesznek premier előtti vetítések is. A fővárosi Corvin mozi például augusztus 29-én (a filmbéli Ítélet Napja 20. évfordulóján) Terminator napot tart, amelynek keretében a második mellett az első rész is programra kerül (ismét). A csepeli Kultik moziban pedig az első vetítés alkalmával minden néző T2 posztert kap ajándékba.

* Valószínűleg ott lesznek vetítések, ahol tavaly az első részt is műsorra tűzték.

Korongos kiadás, díszdobozos verzió

T24K

Az őszi vetítéseket meglovagolva október 3-án érkezik egy négylemezes Blu-ray kiadvány. Az első lemez a film 4K-s, a második a 3D-s, s a harmadik a hagyományos 2D-s változatát tartalmazza, a negyedik lemezen pedig a régi extrák mellett újak is helyet kapnak (mint például az új előzetesek és egy soha nem látott dokumentumfilm). Aki nem sajnálja a pénzt rajongása tárgyáért, az a 6.000 darab díszdobozos példány egyikébe is benevezhet, amelyhez egy James Cameron által szignált terminátor alkar is jár.

T24KCE

És most jön az, amit úgy is nevezhetnénk, hogy Magus-szindróma: Hogy a felújított kiadás megjelenik-e nálunk, az még rejtély.
A filmek közül a Genisys DVD kiadása elmaradt. Az ítélet napja, A gépek lázadása és szintén a Genisys Blu-ray kiadása sem jelent meg itthon. A Sarah Connor krónikái című sorozatnak csak az első évada jött ki, az is kizárólag DVD-n. Hogy a most bemutatásra kerülő 3D-s mozifilm megjelenik-e valamilyen formában, még nem tudható, mivel egyelőre egyetlen kiadó sem rendelkezik a film kiadási jogaival.

Új Terminator-trilógia

James Cameron, a Terminator sorozat atyja bejelentette, hogy jelenleg három filmes folytatásban is gondolkodik, amelyekkel újradefiniálná a franchise-t. A jogok 2019-ben szállnak vissza rá, az pedig, hogy a rendezői székbe a Deadpoolt készítő Tim Miller fog ülni, már régóta nyilvánosságra került.

Cameron beszélt Arnold Schwarzeneggerhez fűződő barátságáról és arról is, hogy a színész-politikus valamilyen formában részt fog venni a munkában, de egyelőre semmilyen más konkrétumot nem árult el, így azt sem, hogy a jelenlegi tervei miként fognak kapcsolódni az eddigi filmekhez.

Terminator


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához