LFG.HU

Phobos
RPGCimkek

A nanotechnológia nem csak alkotásra alkalmas. Amilyen hatékonyan képes termelni, olyan egyszerűen öl is! A többi fegyverrel ellentétben a nanotech teljesen láthatatlan és belülről pusztít. Az egyetlen védekezés ellene persze szintén nanotech alapú, ami egyáltalán nem olcsó…
Az adatokat Netes alkotók termelték, hogy honnan van, azt sajna nem tudom, mert most kukáztam elő vinyóm egyik rejtett zugából. Az biztos, hogy freeware, így feltápoltam egy kicsit és elláttam a rendszerre jellemző információkkal.

Vérpusztító nanoidok
Ez a fajta nem öl gyorsan, hanem inkább lassú és fájdalmas halált okoz. A nanoidok a vért és a csontvelőt támadják, ahol a vér termelődik. A nanoid megsemmisíti a szervezetben található vért vagy meggátolja annak reprodukcióját. Az áldozat ennek hatására minden testtájékából vérezni kezd. A vér a bőrön át hagyja el a testet vérkönnyek vagy vérizzadás formájában. Elegendő vérmennyiség mellett a füleken és a kiválasztó szerveken át is vérezhet az áldozat. Az üreges vagy szivacsos belső szervek, mint például a szem vagy tüdő megtelhet vérrel.
Az áldozat minden nap 1D6 sebzést szenved (FIZ módosító nem vonódik le ebből) haláláig vagy kezeléséig. Az egyetlen kezelés, amely hatásos nanoid alapú (ennek hiányában vérátömlesztéssel és ellátással el lehet húzni az elkerülhetetlent).

Rákokozó
A nanoidok obszcén játékokat űzhetnek az áldozat DNS-ével. A nanoidok az áldozat genetikai kódjában levő oxogénekre hatnak (ezek felelősek a rák kialakulásáért). Az eredmény egy halálos kimenetelű rák, amely nanotechnológiás kezelés nélkül gyógyíthatatlan az orvostudomány jelenlegi állása mellett. Az áldozat 1D6+1 hónapon belül meghal és közben a megbízó által kiválasztott rák jellegzetességeit “élvezheti”. Néhány magas beosztású cég vagy kormányalkalmazott juttatásképpen megkaphatja az ellenterápiát, aminek árát persze később levonnak a fizetéséből.

Kevlár eltávolító
A modern városok utcáin a rendfenntartó erőknek gyakran kell szembenézniük jól felszerelt és felfegyverzett bűnözőkkel. A helyzet csak rosszabbodik, ha számításba vesszük, hogy a rendfenntartók nem léphetnek fel megfelelő erővel ezek ellen. A modern bűnözőnek nincsenek ilyen problémái, és ez rossz hír a rendfenntartóknak…
A helyzet javítása egy módon lehetséges: a bűnöző páncélzatának eltávolításával. Idáig a sav volt az egyetlen megoldás a probléma orvoslására, azonban ennek számos mellékhatása is van. A kegyetlen savas égések elegendő ügyvéd figyelmét keltették fel, akik kihozták ügyfeleiket a cellákból túlzott rendőri brutalitás miatt. Ezek miatt a rendfenntartó szervek és a Militech közösen kidolgoztak egy új nanoidot, amely egyetlen funkciója a kevlár lebontása. Az új kevlár-ellenes nanoidot festékpatronokban vagy folyékony közegben tárolják és használják.
Játékinfo: A kevlár eltávolító nanoid a becsapódás után körönként 5SFÉ-vel csökkenti a páncélzatot 1D6/2+1 körig. Semmilyen mellékhatással nem rendelkezik, az emberi szövetekre ártalmatlan.

Idegkiégető
Az emberek joggal félnek a nanotechnológiától. Ez a fajta nanotech az emlősök idegrendszerére hat, úgy mint a rovarokra a DDT (Klórozott hidro-karbon összetevő. 1948-ban Nobel-díjra jelölték, mára kitiltották mindenhonnan, csak vészhelyzeti használatra engedélyezett.). Az idegi impulzusok továbbítását segíti. A DDT úgy öli a rovarokat, hogy kiégeti az alany idegrendszerét. A nanotech variáns ugyan ezt teszi az emlősökkel, csak lassabban.
Játékinfo: Az alany minden Kezdemény és Reflex alapú dobására +1 halmozódó módosítót kap hetente, egészen az ötödik hétig, mikor meghal. A hatás annyira előnyös és kecsegtető, hogy az alanyok többsége nem is gondol orvosi ellátásra.

Genetikai korrigálás és a nanotech
A DNS a nukleotidok kettős spirálja, amely tartalmazza test és a szervezet minden fontos paraméterét. A DNS tartalmazza az összes fontos információt az evolúcióról, és nem csak tartalmazza ezeket, hanem módosítja is, a túlélés érdekében. Ennek problémamentes működéséért van jelen a második szál, amely sablonként szolgál és segítségével a szervezet képes kijavítani a mutációkat. Ez persze nem tökéletes. A vegyszerek, és radioaktivitás elváltoztathatja ezeket és képesek javíthatatlan hibát is okozni. A legtöbb betegség a DNS működési zavara miatt alakul ki. A Down szindróma akkor alakul ki, amikor a két szálhoz egy nem kívánt harmadik is kapcsolódik. A rák is a szunnyadó ökogének aktiválódása miatt alakul ki. Néhány ilyen genetikai hiba eldeformálódáshoz vagy egyéb problémához vezethet.
Ez a nanotech legjobban használható ága. A nanoidok elég kicsik ahhoz, hogy átférjenek a molekuláris membránon és manipulálják a DNS-t. Képesek újrakódolni, szétszedni vagy visszaállítani szálakat, amelyekkel megoldható lehet a veleszületett rendellenességek korrigálása is. És persze használhatóak arra is, hogy elpusztítsák a vírusok által bejuttatott új genetikai kódokat is.

Gyorskötő
Bár nem nanotech, de mégis idekívánkozik hatása miatt. Legnagyobb számban orvosok és rendfenntartó szervek használják elborult elméjű személyek mozgásképtelen tételéhez. A cucc maga egy közepes méretű kaniszter, amelyből gyorsan kötő polimer habot lehet kipermetezni. Az orvosok törött végtag rögzítésére vagy ellenkező páciens védtelenné tételéhez használják. Levegő hatására a hab megkeményedik rövid időn belül, és kemény állagot képez (5SFÉ, 10SSP). A hab porózus, és nem engedi be a vizet vagy a környezeti szennyeződést. Addig marad kemény, amíg egy speciális oldószerrel le nem oldják. A hab nagyon hatékony, egy végtagot teljesen lebénít 10-es Fizikum alatt.

Rákpusztító
A rák a legkomolyabb betegség, amely megtámadhatja az embert. A rákos sejt valamilyen oknál fogva hirtelen úgy dönt, hogy nem veszi figyelembe a DNS térképét és túlburjánzik. A hagyományos sejtekkel ellentétben a rákos sejtek nem degenerálódnak az öregedés miatt, két alap fajtája van, mindkettő más fajta sejteket támad. Van jóindulatú és rosszindulatú.
A jóindulatú rák az agyban fejlődik ki, és bár a tumor elég nagy lehet, hogy veszélyeztesse az alany életét, a legtöbbször nem teszi. A rosszindulatú rák a test bármelyik másik pontjából indulhat és minden sejtre hat, gyorsan terjeszkedik. A szervezet természetes védekező reakciója csak nagyon ritkán hat ellene. A kemoterápia és a sugárzásos kezelés a két kisebbik rossz, amellyel a rák ellen harcolnak. A technika fejlődése azonban lehetővé tette egy jobb rákpusztító eljárás létrejöttét, egy nanotech alapú eljárásét. A nanoidokat egy kezelés részeként szakképzett sebészek és fejlesztett orvosi computerek irányítják, amelyekkel megszüntetik a rákot és kijavítják az okozott hibákat. Nagyon ritka ilyen kezelést találni.

Női hormon stabilizáció
Egy komplex nanotech kezeléssel az alany hormonális ciklusát stabillá lehet tenni. A stabil hormonszint a menstruációs ciklus kiiktatását jelenti, és terméketlenné teszi az alanyt (98%, mintha fogamzásgátlót szedne a páciens). A menstruációs ciklus kikapcsolása segítségével az alany soha többé nem szenvedi el annak káros hatásait, ezt azonban vissza lehet hozni egy hormontablettás vagy nanotech pusztításos kezeléssel. Közkedvelt cégesek, női zsoldosok és örömlányok körében (a rendszer beépítése enyhítő körülménynek számít a letartóztatott női bűnelkövetők körében). Folyamatos orvosi kezelés még mindig ajánlott a mellékhatások miatt (csontgyengülés, permanens terméketlenség, megzavart szexuális élet vagy immunrendszer).

Bőrhab
A bőrhab a sérülések felszínét kezeli. Érzéstelenítő, tisztító, véralvasztó és fertőtlenítő egyben. A bőrhab 10 fújásra elegendő, minden 6 pont sérülés után egy adagot kell a sebre fecskendezni (a nagyobb sebzések többet fogyasztanak, csak teljes adagot lehet elhasználni, és a vágófegyverek okozta sebzések itt duplán számítanak!). +2-t ad minden a seb gyógyításával kapcsolatos Elsősegély vagy Orvoslás próbára. Egy kaniszter ára 100eb.

Csont és szövet ragasztó
A csontragasztó egy speciális korállból kinyert anyag, amely a csont forrását segíti elő. A törés felett kel befecskendezni, mire az elkezdi összeolvasztani a törött részeket. 5 percen belül a törött csont összeforr, 20 órán belül pedig a törött csont erősebb lesz mint valaha. Két hét után a csonttörés minden emlékeztető jele elmúlik örökre.
Izom és szövetsérülés esetén a szövetragasztó a megoldás. Az anyag egy szuperragasztó, amely hipoallergén, gyors és nincs káros hatása. A két ragasztó technika segítségével a harcmezőn szerzett károsodások percek alatt kompenzálhatók.
Játékinfo: A Súlyos vagy nagyobb sérülést kapott végtag nagy eséllyel eltörik (7 a 10-hez). A csontragasztó alkalmazásával a végtag 5 percen belül használhatóvá válik. Ehhez azonban először egy sikeres Elsősegély próbára van szükség, amelynek célszáma 15 (+1 minden végtagot ért sebzés után). Ha ez sikeres, akkor a végtagot ért sebzésnek a fele eltűnik azonnal.
A szövetragasztót szintén be kell fecskendezni. Ez +3-at a sérülés kezelését célzó próbákhoz (nem segíti a gázok, vegyi vagy mérgezés sebződések gyógyulását).
A kezelések ára 25-50eb.

Biotechnica Méregsemlegesítők
Az anyag egy méreg semlegesítő injekció. Az anyag speciális nanoidok keverékéből áll, amelyek a testbe jutva feltérképezik azt, és semlegesítenek benne minden mesterséges vegyi anyagot. Nagyon hatékonyak, a használó számára +4 FIZ módosítót adnak minden gáz és méreg ellen (és 40% esélyt, hogy az ideggáz sebzése nullázódik). Hátrányai, hogy rövid az élettartamuk (kb. 5 perc) és hogy néha túl hatásosak. A nanoidok elpusztítanak minden mesterséges vegyi anyagot, legyen az káros, vagy előnyös. Ezen felül a nanoidok nem törődnek a biológiai kórokozókkal sem, tehát a vírusokat vagy rákokat egyszerűen kikerülik.
Megjegyzés: a méregsemlegesítők nem semlegesítik az alkoholokat, mert azok természetes vegyi anyagok.
Egy injekció ára 2000eb.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához