LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Kevin Crawford újabb Kickstartert indított. Ezúttal az OSR alapokon nyugvó, szabálykönnyű sci-fi szerepjátékát, a Stars Without Numbert szeretné felújítva, teljesen színes formában kiadni. Nagyon szimpatikus az 50.000-es stretch goal (amit tetmészetesen már bőven túllépett a kalapban lévő összeg).

Stars Without Number

- Elindult a legújabb MAGUS fejlesztői honlapja. A fejlesztők heti rendszerességgel kérdőívek segítségével terveznek tájékozódni a leendő játékosok igényeiről, elképzeléseiről. Az első kérdőív a képzettségekről szól. “170 lett, maradhat?”

Fankinn nevű felhasználónk feltöltött hozzánk egy csavargójel-gyűjteményt. Helvéczia-kalandok színesítéséhez ajánlja, de gyakorlatilag a legtöbb középkori és fantasy szerepjáték settingben hasznát lehet venni. Van a letöltésben sablon saját jelek készítéséhez is. Köszönjük!

- Itt egy jópofa FATE Core gyorstalpaló két képregényes oldalban az Up to Four Players oldalán, akik korábban már hasonlóképp összefoglalták a Fantasy Flight Games Star Wars szerepjátékainak alapszabályait is. Mindkettőből van letölthető pdf is, és ha már arra jártok, érdemes végigolvasni a Savage Worlds rendszerét egy kampányon keresztül bemutató folytatásos képregényt is, melynek hamarosan indul a második felvonása.

- Ha valaki jó áron szeretne minőségi fantasy figurákat szerezni, vessen egy pillantást a Reaper Bones 4. Kickstarterére!

- Ha használsz mesélői paravánt a D&D játékaidnál, akkor itt egy egyszerű, de nagyszerű ötlet arra, hogyan tartsátok számon a kezdeményezési sorrendet, és legyenek mindig szem előtt a szükséges statisztikák. Stat Trackers a Kickstarteren.

Videojáték

- Úgy tűnik, hogy egy majd’ 20 éves mémmel szegényebbek lettünk. Nehezen hihető, de végül csak megjelent a Grimoire : Heralds of the Winged Exemplar című, 600 órányi játékidőt ígérő CRPG.

- A Noita egy kellemes kis rogue-lite-nak ígérkezik, melyben a nagy pixeleknek nem csak a retro hangulat megteremtésében van szerepe.

- Az 1996-ban megjelent Crash Bandicootban volt egy pálya, ami annyira nehézre sikerült, hogy végül nem került bele a játékba. Huszonegy évvel később, a felújított N. Sane Trilogy-hoz most egy hónapon keresztül ingyen le lehet tölteni ezt a kivételesen nehezen végigjátszható részt, a Stormy Ascent Levelt. Még a remastert készítő Vicarious Visions legjobb játékosának is csak körülbelül hatvanadszorra sikerült végigcsinálnia. Ha letelt a hónap, három dollár lesz a pálya ára.

- A novemberben megjelenő Need for Speed Paybackben az utolsó csavarig mindent testre lehet majd szabni a verdákon.

- A legújabb Humble Bundle-ben újra a Saints Row játékok foglalják el a legtöbb helyet, de, hogy ne legyen olyan unalmas, most kíséri őket egy-két másik játék is. Holnapig még beruházhat, aki eddig nem tette.

Humble Saints Row Bundle

Filmek és sorozatok

- A Lucifer 3 évada október 2-án indul a Foxon. Az előzetes alapján lesz néhány érdekes fordulat.

- Egy kicsit még a Foxnál maradva, itt van Seth MacFarlane élőszereplős sci-fi sorozatának új előzetese is. A The Orville szeptember 10-én startol.

- Mit hoz nekünk a Netflix augusztusban? A The Defenders sorozat első évadjára 15-éig kell várni, a Death Note 25-én kerül fel, az addig hátralévő időt pedig el lehet tölteni az elsejétől elérhető Mátrix trilógiával meg mondjuk a Wild Wild Westtel.

- Az American Horror Story szeptemberben 5-én érkező, hetedik évadának középpontjában egy szekta áll, a kezdet pedig az amerikai elnökválasztás éjszakája lesz.

M. Night Shyamalan feltámasztotta a kripta különösen sármos őrzőjét, aki örömmel vállalta a házigazda szerepét egy újabb Mesék a kriptából évadra.

- Az Oats Studios új kisfilmjének címe Kapture: Fluke.  Az eddigiektől eltérően az akció helyett a szövegen és a történeten van a hangsúly, a főszereplőket pedig nyugodtan nevezhetjük az őrült tudós modern koncepcióinak.

- Bemutatkozott a Deadpool 2 filmben fontos szerepet játszó Domino, aki a színvilágát tekintve inverze a képregényből ismert Dominónak…

Domino

- A következő James Bond filmnek (mely a 25. a sorban) már megvan a bemutatási dátuma (2019. november 8), de azt még nem tudni, hogy ki fogja alakítani a címszereplőt. Vajon ismét Daniel Craig szürcsölheti a vodka martinit (rázva, nem keverve!) vagy valaki más veszi át a helyét?
A Valerian és az ezer bolygó városának női főszereplője, Cara Delevingne a következő James Bond filmben elvileg Bond-lányként fog feltűnni, de a modell-színésznő(?) a The Radio 1 reggeli Show-jában azt nyilatkozta, hogy inkább játszaná magát a 007-est. Még a háborgás-özönre is felkészült, ha esetleg valóban megkapná a szerepet. Szerintem ez nem más, mint egy ügyes publicity stunt Cara részéről, de azért megkérdezem: szerintetek lesz valaha Jane Bond őfelsége titkos ügynökéből?

- Ha már britek, a BBC Three hétvégente esténként esport közvetítéseket fog műsorra tűzni. A szigetország idősebb korosztálya nincs elragadtatva az ötlettől, hogy foci és ökölvívás helyett Street Fighter, Counter Strike és Rocket League meccseket nézhet. Ti mit szólnátok, ha mondjuk az M3-on is lenne esport blokk?

- A Warner Bros. bejelentette, hogy a Wonder Woman második része 2019. december 13-án kerül majd a mozikba.

- Újabb Az előzetes:

- A technikai felújítások korát éljük. Steven Spielberg Harmadik típusú találkozások című filmje negyven évvel ezelőtt jelent meg. Az akkor nagy sikereket elérő alkotást a kerek évfordulóra digitálisan felújították. A 4K-s verziót zeptembertől újra vetíteni fogják a mozikban, illetve meg lehet majd venni Blu-rayen is. Ti megnéznétek?

Egyéb

Itt vannak a World Fantasy Award idei jelöltjei.

League of Legends + metál = Grasp of the Undying

- A Who Goes There? című társasjátéknak ugyanaz a sci-fi regény adta az ihletet, mint ami John Carpentert A dolog című film elkészítésére inspirálta. Adva van egy folyamatosan fagypont alatt lévő sarkvidéki kutatóállomás, ahol mindig van mit tenni a túlélés érdekében, egy földönkívüli lény, ami bárkinek az alakját fel tudja venni, és az ebből fakadó egyre növekvő bizalmatlanság a személyzet tagjai között… A játékra jelenleg a Kickstarteren lehet beruházni:

Nightmare Before Chritmas: Zero’s Journey címmel képregényes folytatást kap Tim Burton 1993-as klasszikusa, a Karácsonyi lidércnyomás című animációs film. A Tokyopop kiadó 2018 tavaszára időzíti a megjelenést, a történetet pedig Jack Skellington szellemkutyája, Zero szemszögén át látjuk, aki elkavarodik Karácsonyvárosban.

- Novemberben fog megjelenni a felnőttek számára készülő hivatalos Witcher színezőkönyv. Kiváló karácsonyi ajándék lehet a rengeteg szabadidővel megáldott Geralt-rajongó ismerősök számára. És igen, természetesen az ominózus fürdős jelenet sem maradhatott ki belőle.

Witcher - Geralt fürdik


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához