LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Mivel bizony már 30 éve, hogy megjelent a d6 alapú Star Wars szerepjáték, a FFG úgy gondolta, hogy itt az ideje újra kiadni. A külcsín korunk elvárásainak megfelelő lesz, a belbecsen viszont alig változtattak valamit. Megjelenés ez év végén.

Star Wars d6 30 éves

- Azt tudtátok, hogy a The Expanse eredetileg játékként indult, és csak aztán lett belőle regénysorozat? A Green Ronin visszavinné a sorozatot a gyökereihez. Ha sikeres lesz a jövőre induló tömegfinanszírozás, akkor kiadják szerepjátékként az Adventure Game Engine (AGE) rendszerre alapozva.

Dragon Warriors- A harmincas éveit taposó Dragon Warriors szerepjáték felújított változata pdf formában most ingyen vihető a DriveThruRPG-n.

- Itt a Modiphia című ingyenes szerepjáték magazin második száma. Aki a DriveThruRPG-t jobban szereti, onnan is letöltheti.

Már tölthető a 3. MAGUS kérdőív, mely a karakterekről szól. Akinek kimaradt volna a mesélésről és a világról szóló második, itt megtalálja.

Wrath & Glory címmel új Warhammer 40,000 szerepjátékot fejleszt a többek között a Fading Sunst és a Das Schwarze Augét kiadó Ulisses. A fő fejlesztő Ross Watson, akinek a nevéhez olyan finomságok is fűződnek, mint például a Rogue Trader és a Deathwatch. Ha minden igaz, egyetlen alap szabálykönyv lesz, melyet havonta fognak követni különféle kampányközpontú kiegészítők, és elvileg az eldákkal és orkokkal is játszatunk majd. A megjelenés várható ideje a 2018-as Gen Conra esik.

Warhammer 40k: Wrath & Glory

Videojáték

- A PC mellett konzolokra is érkező Iron Harvest című RTS az első világháború után szinte közvetlenül kirobbant fiktív harci konfliktusról szól, melyben a gyalogság mellett különböző méretű mechákat is bevetnek. A játékban fontos szerepet kap a fedezékek használata és azok rombolhatósága.

- A tableteken és mobilokon izmozó World of Tanks Blitz videojáték összeborul a Warhammer 40,000 világával. Itt a hivatalos bejelentés.

- Végre egy jó kis skaven előzetes a Total War: Warhammer 2-ből.

- Komoly változások jönnek a StarCraft II multijában. A link túloldalán elolvasható a novemberre tervezett újítások teljes listája, melyekre várják az észrevételeket.

- A Torchlight készítői most egy kalandjátékon dolgoznak. A Hob érdekessége, hogy szavak nélkül, a világ felfedezése során bontja ki a történetét. Megjelenés szeptember 26-án. Részletek a hivatalos weboldalon.

- Idén ősszel fog megjelenni a Planet of the Apes: Last Frontier, mely a Dawn of the Planet of the Apes és a War for the Planet of the Apes filmek között játszódik. A videojáték játékmenetben és a nehéz morális döntésekben is a Telltale-féle sztorijátékokra emlékeztet, melynek történetét a majmok és az emberek szemszögéből is végigjátszhatjuk.

- A Valve tudja, mi hiányzik a világnak. Nem, nem a Half-Life 3, hanem egy DOTA kártyajáték

Újabb PlayStation csomag a Humble Bundle-nél. Benne többek között a Borderlands 1-2, az XCOM 1-2 és az Evolve.

- Az Assassin’s Creedtől a Call of Dutyn és a Final Fantasyn át a Witcherig. Honfitársaink a Digic Picturesnél készítettek egy zenés összeállítást arról, hogy mi mindenen dolgoztak az elmúlt években. Csak így tovább!

Egyéb

- A 75. Worldconon megválasztották a 2017-es Hugo-díj díjazottjait.

- Az Amazon filmsorozatot készít Nail Gaiman és Terry Pratchett közös művéből, a magyarul Elveszett próféciák címmel megjelent Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch-ből. Michael Sheen (Masters of Sex, Frost/Nixon, Passengers, Underworld) lesz az angyali Azirafael, David Tennant (Doctor Who, Broadchurch, Jessica Jones, Harry Potter and the Goblet of Fire) pedig a démoni Crowley. Neil Gaiman írja a forgatókönyvet. A hatrészes minisorozat 2018-ban érkezik az Amazon Prime-ra, de a BBC-n islátható lesz majd.

- A Tom Hardy által megformált Venom saját filmjében Vérontó (Cletus Kasady) is szerepet kap, amire Matt Smith (Doctor Who), Pedro Pascal (Trónok harca), Riz Ahmed (Star Wars: Rogue One) pályázik. Jelen pillanatban Riz Ahmedet tartják a legesélyesebbnek, a végső csavar pedig az lehet, hogy mindannyian kapnak valamilyen szerepet a filmben. A 2018-ra időzített filmet Ruben Fleischer (Zombieland, Gengszterosztag) rendezi.

Josh Brolin pózolt egyet a fényképezőgépnek Cable-nek öltözve, ahogyan a Deadpool 2-ben látható lesz.

Cable

- A legjobb sci-fi paródiák egyike, a méltán népszerű Galaxy Quest (magyarul Galaktitkos küldetés) című filmből már korábban szerettek volna sorozatot készíteni, ám Alan Rickman halála után felfüggesztették az előkészületeket. Most újra előkerültek a tervek, adta hírül a Hollywood Reporter.

- Akinek Obi-Wan Kenobi a kedvenc Star Wars-karaktere, annak jó hír, hogy a Han Solo film után újabb önálló mozi készül a legendás jedi mesterrel a főszerepben. Még a tárgyalások kezdeti szakaszában van a projekt, de nagyon úgy tűnik, hogy a bölcsőjénél az Oscar díjra jelölt rendező, Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) is ott lesz.

Daniel Craig bejelentette, hogy utolsó(?) alkalommal visszatér James Bond szerepéhez. Az egyelőre Bond 25 munkacímen futó filmről sokkal többet nem tudni, az amerikai bemutató időpontját viszont már kitűzték 2019 november 8-ra.

William Gibson klasszikus cyberpunk történetét, a Neuromancert Tim Miller, a Deadpool rendezője fogja fogja vászonra álmodni. Ebben segítségére lesz az X-Men filmek producere, Simon Kinberg. Meglátjuk.

- Egy napon mágikus felhő jelent meg a Tinderbox városának közepén álló Piromanták Egyeteme fölött és tűz kellett hullani belőle. Több rivális brigádvezető indította el a tűzoltócsapatát, hogy a helyzet urává és nem mellesleg a város tűzoltó parancsnokává váljon. A Kickstarter segítségével most egész baráti áron és szállítási költség nélkül szerezhető be a The Brigade című társasjáték.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához