LFG.HU

Phobos
RPGCimkek

A Deep Space tartalmazza a Near Orbit összes szabályát. A Deep Space és a Near Orbit az R. Talsorian Games jogvédett tulajdona, a fordítás az ő engedélyük nélkül készült… elvégre cyberpunkok vagyunk… :)

AZ ŰR SZÉLÉN
A legvégső határon sokkal több fém kell, hogy kemény legyél…

FÖLD 2025
A cégek irányítják a világot a felhőkarcoló erődjeikből, amíg cyborg gyilkosok serege tombol a szétrobbantott városok romjai között. A tenger egy nagy leves, vegyszerek és olaj az alkotóelemei, az ég fekete, savas eső hullik belőle. Ahol régebben dús növényzet volt, már csak kietlen sivatagok vannak. A városok tele vannak szeméttel, emberi szeméttel: divatmodellnek plasztikázott kegyetlen, harcra drótozott utcai harcosok lepik el az utcákat. A Poszt-holocaust legaljasabb helyei ezek.

Ez a Cyberpunk világa.

De csak néhány száz mérfölddel feljebb a Föld mérgezett atmoszférájától egy másik világ határa fekszik. Csöndes és hideg, ez a nagy mesterséges környezetek világa ahol nem ritkák a végtelenbe cirkáló elfogó vadászok, a pókszerű orbitális járművek és ahol elkezdődik a Titanic kaliberű mélyűri felfedezőhajók építése.
Ez a mélyűr.

A KILÁTÁS
Az egyre jobban szennyeződő környezet és a népességnövekedés motiválta az emberiséget, hogy az űr felé tekintsen. A közeli föld körüli pályákon zsúfolt a forgalom. Orbitális szállítójárművek cserélnek szállítmányt űrhajókkal és lestrapált űrhajók dokkolnak a pókháló szerű űrállomásokon. Közel kétszáz automatizált gyár lebeg itt, amelyek ontják magukból a céges piacra kerülő drogokat, műanyagokat és hadianyagot.

Mikrohullámú műholdak fogják be a napszelet és alakítják át az energiáját, hogy lesugározhassák az energiára éhező millióknak. Az atmoszféra külső szegélyén gonosz, lándzsahegy alakú űrvadászok és delták köröznek, és kinetikus elvű fegyvereikkel az ellenségeik lézerműholdjait keresik.

Az L-1 stabil orbitális ponton, a Föld és a Hold között a kristálypalota forgó kereke lebeg, az emberiség első igazi űrkolóniája, és az Európai Űr Ügynökség első sikere. Az L-5 pont mögött az O’Neill Egyes lebeg, egy titáni méretű mikro-planéta, amelynek cilinderszerű része 20 mérföldre (33km) terjed ki. Kaptárszerű embertár, miriádnyi OTV-vel és űrkomppal. A Föld másik oldalán a Paradicsom Állomás fekszik, amelynek jelenlegi tömege megegyezik az O’Neill Egyesével. Az L-4 ponton lebeg, és 100km szélesre tervezik, ez a végső kolónia a Föld körül. A tervei már készen állnak, és magja csak a bővítésre vár.

A Holdon és a Marson önfenntartó kolóniák állnak, a nagyobb kráterekbe vájt folyosóikkal és falaikkal. Több mérföldnyi napenergia átalakító gondoskodik a nyers energia ellátásukról, amelyek elővé teszik az amúgy holt területet. A Hold több mérföld hosszú tömegkilövői mélyen temetve stagnálnak. Sötét emlékeztetők ezek azokra az időkre, amikor az ESA ezekkel bombázta a Földet.

Üdvözlünk az Űrkorban…

A teljes verzió a kapcsolódó link alatt tölthető le PDF-ben…


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.rpg.hu/download/kieg/cp/deep_space.pdf]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához