LFG.HU

Narmi
eseményekCimkek

A Central European Comic Con (CECC) kínálatában a klasszikus Comic Conokra jellemző kiállítók és programok szerepelnek: cosplay verseny, képregény kiadók standjai, piactér a legkülönfélébb geek holmikkal, rajongói klubok cosplayerekkel, filmes relikviákkal és játékokkal, a színpadon pedig egész nap előadásokkal.

A CECC egy hiánypótló rendezvény, melynek célja, hogy itthon is teret adjon a nyugati típusú képregények, filmek és sorozatok szerelmeseinek, a Marvel, DC, Star Wars, Harry Potter, Dr. Who, Supernatural, és a többi fandom rajongói itt biztosan megtalálják a nekik tetsző programokat.

CECC1

A cosplay versenyen Catwalk és Performance kategóriában is összemérhetik magukat a versenyzők. A CECC egyedülálló módon a kezdő versenyzőkre is gondolt, éppen ezért a jelentkezők – korábbi tapasztalataik, versenyrutinjuk és eredményeik alapján – kezdő és haladó szintre lesznek osztva. A tét nem kicsi: a nyeremények között szerepel egyebek mellett stúdió fotózás és páros belépő Kelet-Európa legnagyobb comic conjára.

A színpadi programok közt is mindenki megtalálja a magának valót, lesznek képregényes, filmes, cosplayes és fotós előadások is. Lesz szó a Doctor Who-ról és a női Doktorról, de a Star Trek rajongók sem maradnak hoppon: az idén 30 éves Star Trek- TNG kapcsán kivesézzük a sorozat múltját. Lesz emellett Geek Kerekasztal, a legaktuálisabb témákkal, képregény Kerekasztal, ahol lapkiadók és alkotók fognak beszélgetni a hazai képregény helyzetéről, és Trónok harca Kerekasztal, ahol a nagy sikerű „Kapcsoljuk Westerost!” műsorvezetőivel elemezhetjük az elmúlt évad történéseit és a várható folytatást.

Az aktív szórakozás hívei is találnak maguknak programot: a különféle fandomok standjainál interaktív játékokon vehetünk részt, kvízeken tehetjük próbára tudásunkat. Kikapcsolódásképp lehuppanhatunk a Barcraft által biztosított PC-k és konzolok elé, kihívhatjuk egymást egy Injustice2 menetre, nevezhetünk a Just Dance bajnokságra, vagy kipróbálhatjuk a Winchester fivérek démoni szabadulószobáját.
Emellett kincsvadászat, fotófal, terepasztalos játékok, fegyversimogató, társasjátékok, figurafestés, különféle workshopok és nyereményözön teszik teljessé az élményt.

Bővebb információkért kövessétek az eseményt a facebook-on vagy a www.cecc.hu oldalon.

Időpont és helyszín: 2017.09.10. FMK (Budapest, Haller u. 27.) 10:00

Belépő (a helyszínen kapható): 800 Ft

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához