LFG.HU

auer
vegyesCimkek

[Az előző részhez kattints ide!]

2017. június 22 -  Gyilkossági nyomozás

Ezen a játékülésen rengeteg dolog történt, úgyhogy előre is elnézést kérek, ha egy kicsit hosszabb lesz a beszámoló.

Először is azzal kezdtük az ülést, amíg Magnus játékosára vártunk, hogy megpróbáltunk bevásárolni. Amit még az első kalandok egyikénél írtam, itt éppen fordítva igaz: hiába van a partynak tűrhető influence értéke, ha mindig 80 fölé dobunk, akkor semmit se sikerül megvenni (pedig már egy kis prométheumnak is örültem volna). Így leginkább annyit értünk el, hogy a csapat hírneve tovább terjedt, és a subtletly (erre nem igazán tudok jó magyar szót) értéke pedig tovább csökkent. Magyarra lefordítva már a sarki pék is tudja, hogy az Inkvizíció itt van a bolygón, és fegyverkezik.

Miután az utolsó játékos is megérkezett, abban egyeztünk meg, hogy valóban megcsináljuk, amit az előző játékülésen terveztünk: végre jelentünk az Inkvizítornak (ez a sok hasznos információ ne vesszen már kárba, ha meghalunk).

Elindultunk hát az helyi asztropata kórus “főhadiszállása” felé, mely a hangzatos Kövirózsa-kert nevet viseli. A név onnan jött, hogy a palota kertjét faragott kő virágok és növények alkotják.

Itt Arctalan Ikarosz felhasználva Inkvizíciós tisztünket, és egy jó Influence dobást, tájékoztatta az Inkvizítort elért eredményeinkről, és információt kért az Új Ifjak űrgárdista rendházról, mivel róluk alig sikerült kideríteni eddig bármit is, és ez nagyon gyanús. Valamint találkozott Ing Mae Sing-el – a helyi asztropata kórus vezetőjével – aki nyíltan megkérdezte tőle, hogy mit keresnek az Inkvizíció ügynökei ezen a bolygón (játékosi megjegyzés: ezt mi is nagyon szeretnénk tudni). Arctalan Ikarosz kitért a válasz elől, bár olyan sután, hogy szerintem a fő asztropata azóta meg van győződve róla, hogy az Inkvizíció gyengeelméjűeket (is) foglalkoztat, az esélyegyenlőség azért a sötét jövőben is erény. Plusz valaki szépen beleturkált a fejükbe az épületben, de ez nem érdekelte őket különösebben.

Ezután láttunk neki a püspök gyilkosságánák ügyében nyomozni. Az első dolog amit megtudtunk, hogy a püspök testőrét: Alicia csatanővért letartóztatták kötelességmulasztásért. A Bronzgárda fogta el őt, miközben fegyverét vesztve, ájultan feküdt a püspök lakosztálya előtt.

Emlékeztető: a Bronzgárda a Szent Aeneis – a helyi szent – legfőbb szentélyét, a Lamina Fatumban található Autotemple-t védi, amolyan egyházi elit osztag, és Khashayar főpap irányítása alatt áll. Emellett díszőrséget ad, boszorkákat fognak el, mutánsokat purgálnak, meg hasonlók, de a lényeg érthető.

Találkoztunk Carolyn diakónussal, a püspök titkárával, akit kikérdeztünk a gyilkosság ügyében, és megkértük, hogy szervezzen meg egy találkozót nekünk Khashayar főpappal. Egyelőre mindenki úgy gondolja, hogy a gyilkosság mögött az Üresek nevű halálkultusz állhat.

Carolyn_diakonus

Jaine a könyvtárban remélt választ találni az Üresekkel kapcsolatos kérdéseire. Sikerült néhány dolgot megtudni: az egyik az, hogy általában kivájják az áldozataik szemét, illetve, hogy a rítusaik része a jelképes kannibalizmus is. Sokkal hasznosabb információnak tűnt, hogy a könyvet valaki nemrég kivette (nem sikerült kideríteni, hogy ki volt az), valamint, ahogy a mesélő érzékletesen megfogalmazta: a könyv nagyjából olyan részletes, mint az Ablak-Zsiráf. És hasonlóan komoly.

Magnus, Sylvana és Arctalan Ikarosz találkozott Khashayar főpappal az esti mise után az Autotemple-ben, Carolyn tartotta az ígéretét és beajánlott bennünket. Azt hiszem, az egész játék alatt a főpap volt az egyetlen, aki meg merte kérdezni, és élt is a lehetőséggel, hogy az Inkvizítori jelvényeket ellenőrizze. Megígérte, hogy segít nekünk, és időt szakít ránk a közeljövőben. A főkádi is ellenőrizte… azt hiszem.

Ekkor történt egy kis közjáték. Magnusnak, aki úgy gondolta, hogy Shumehra aki helyben született, csak tud valamit a helyi halálkultuszokról. Shumehrát az ágyúnaszádba bezárva tartják, házi őrizetben. Odafelé menet feltűnt, hogy egy nagyon oda nem illő koldus figyeli őt a dokkoknál. Ezután már minden volt, üldözés, verekedés, bilincselés, menekülés, erőszakos kihallgatás, ellenállás, a másik fogoly (Shumehra) megfélemlítése azzal, hogy szeme láttára öli meg az ellenálló “koldust”. Ez csak címszavakban a történet. A vége az lett, hogy szegény csávó belehalt a kihallgatás során szenvedett sérüléseibe, Shumehra valószínűleg kapott néhány őrület pontot, mert végignézte ezt a szadizmust. A verekedésben a megbízható sörétes puskáját elhagyta Magnus (a vadonatúj hangtompítóval együtt), de szerzett egy olyan erősen lekódolt és tönkretett komlinket, hogy 5 sikerszinttel se sikerült semmit kinyerni belőle (ellenálló és titkolózó gépszellem uralta). Ez megint érdekes, hogy ilyen top-level cuccal ki rohangálhat.

Amikor Magnus kicsit csapzottan és talán kicsit véresen visszatántorgott a szállásra, egy érdekes figurával találkozott. Thara, a “házinéni”, egy papi személlyel beszélgetett, de már a nézésük se tetszett Magnusnak. A pap szinte semmit sem árult el magáról, Thara szerint ő Kashim, a bátyja, aki alacsony beosztású pap. Magnus paranoiája szerintem itt kiverte a biztosítékot, de másodjára valahogy megállta a szadista vérengzést, amit általában vallatásnak szokott álcázni. Thara próbálta jó irányba terelni ezeket az indulatokat: akkor már verje ki a lakbértartozást pár bérlőből…

Még volt egy kis reménye a csapatnak arra, hogy információt szed ki a komlinkből. Velar, aki maga is félig illegális, és nagy szaktudást igénylő dolgokkal szokott kontárkodni (robbanóanyagok), jön nekünk eggyel, mert hát mégis kihoztuk a magisztrátus fogdájából, hátha ismer valakit, aki jártas a gépszellemek kifaggatásának területén. Bár az ötlet jó volt, de nem hozott eredményt, azt tudtuk meg, hogy a kódolás katonai, és távolról tették tönkre az eszközt. De legalább kaptunk ajándékba egy kaniszter prométheumot (ekkor már boldog voltam).

Végre eljött az idő, hogy Khashayar főpap érdemben leüljön velünk tárgyalni. Sikerült néhány információt tőle is megtudni, eddig minden egybevágott, és kis meggyőzésre hajlandó volt bevonni minket is a nyomozásba. Megkérte Amani őrparancsnokot, hogy avasson be minket, hiszen ő vezeti a nyomozást a püspök halálának ügyében. A halálkultuszról azt tudtuk meg, hogy mindig is jelen volt a bolygón – állítólag az előző szultána halála után kipurgálták a kultuszt, de időről-időre fel szokott újra bukkanni. Általában csak “kis embereket”: kereskedőket, munkásokat, stb. gyilkoltak meg, azt is csak elszórva. Itt sikerült tisztázni egy félreértést: az előző szultána már több mint száz éve halott, a jelenlegi szultána, aki kinézetre kb. 12 éves, azóta uralkodik (erre a leglogikusabb magyarázatnak a drága élethosszabbító eljárások tűntek). Itt a csapat egy kicsit kérdezősködött még az űrgárdisták felől is. Kiderült, hogy a csatatestvérek a közhiedelemmel ellentétben nem most érkeztek a bolygóra, sőt, már egy ideje itt vannak (legalábbis néhányan), és állítólag segítettek a Sirokkó portyázók kiképzésében is. Próbáltuk Jubairról is kifaggatni, hogy ki lehetett az ásatások támogatója az udvarban, de erre nem tudott mit mondani a főpap.

Khashayar

Ezután találkoztunk Amani őrparancsnokkal is, aki hagyta, hogy átvizsgáljuk a tetthelyet. A hivatalos nyomozás után ez már sok eredménnyel nem kecsegtetett, de azt kiderítettük, hogy bár az ablak nyitva volt, valószínűleg nem ott jött be a tettes, ha igen, akkor nagyon fejlett technikát alkalmazott (vagy ezzel egyenértékű eszközt, pl. erős pszi diszciplína). Valamint, találtunk az előtérben kémiai anyagot, amiről később kiderült, hogy egy altató gránát maradványa, és ez összevágott azzal, amit Alicia nővér állított, hogy egy sziszegő hangot hallott, és összeesett, utána a következő emléke, hogy a Bronzgárda lefogja, és a boltere nincs sehol.

A nyomozás jegyzőkönyve annyira alapos volt, mint mi magunk. Mi is megtaláltuk azt a kör alakú foltot az ágyon, amit körbefolyt a püspök vére. Ezután kiszabadítottuk Aliciát a börtönből (Magnus eléggé ragaszkodik hozzá). Fél füllel sikerült elcsípni egy nagyon fontos információt: nem mi voltunk az egyetlen inkvizíciós ügynökök itt a börtönben, előző nap valaki hasonló jelvénnyel jött be és vitt ki egy foglyot.

Ezután az utunk az udvari kórboncnokhoz, dr. Nawarhoz, vezetett. Kis kitérő: az odaútra adott az Eklézsia egy díszes csapatszállítót sofőrrel. Valamelyik játékos megjegyezte, hogy feltűnőbbek nem is lehetnének, mire a sofőr rátenyerelt a dudára, ami egy himnuszt harsogott :) Dr Nawar szintén nagyon alapos munkát végzett. A holttesten a következő érdemleges sérülések voltak: a szemeit monokéssel kivájták, a torkán páncélkesztyűs fojtogatás nyoma, a felkarjain véraláfutás, mintha lefogták volna, vagy rátérdeltek volna, és halála után szintén a felkarján ejtettek rajta sebet, ahol kifolyatták a vérét (miközben írom e sorokat, jutott eszembe egy elképesztő ötlet, ha nem ez a megoldás, akkor valamelyik mesémben én magam fogom elsütni: lehet, hogy nem is a vérét akarták, hanem valamit, ami a vérében volt: a nanobotok lennének a legkézenfekvőbb /ez megakadályozná az esetleges regenerációt is/, de tudok még adathordozóra is gondolni, vagy ismeretlen idegen technológiára). Ikarosz ráröppent a páncélkesztyűs fojtogatásra, mint tyúk a takonyra és Alicia nővér felé kacsintgatott, hogy ő is lehetett a tettes. Ezen a nővér megharagudott, és egy jól irányzott ütéssel tagadta. Visszaúton megpróbálta kiolvasni az elméjét, de nem sikerült a próba, így annyiban hagyta.

Dr_Nawaar

Ekkor Amani őrparancsnokot kértük meg, hogy nézzen utána,ki használt még a bolygón inkvizíciós jelvényt: a válasz egy ismeretlen nevű, középkorú, jellegtelen arcú férfi, aki egy Tarii nevű nőt vitt ki a börtönből, aki psziker gyanú miatt került be. A mesélő elmagyarázta, hogy ez egy olyan általános vád, amivel szinte mindenkit megvádolhatnak, kb. boszorkányság – például láttuk Carinát, a halárust is, aki a múltkor még kétfejű halakat dobált egy ház tetejéről, most meg kicsit cudar állapotban ült egy cellában – ő is psziker gyanú vádjával volt bent.

Átvizsgáltuk még a püspök jegyzeteit. Az utolsó bejegyzés a naptárában arról szólt, hogy találkozott Khashayar főpappal és Daifallah bíborossal. Ezt megerősítette a főpap is, bár amikor rákérdeztünk, hogy miről volt szó, akkor csak mellébeszélt. Alicia is mondta, hogy igen, a találkozó megtörtént, utána kérte a püspök arra, hogy éjjel az ajtaja előtt őrködjön. A furcsa igazából az volt, hogy ez a bejegyzés más stílusban szerepelt, mint az előzőek.

Ezután arra gondoltunk, hogy megkeressük Alicia csatanővér “elveszett” fegyverét. Néhány jó dobás eredményeképpen ez sikerült is. Zade, egy helyi nagymenő fegyverkereskedő tartott ilyen (meglehetősen ritka típusú) fegyvert. A tárgyalás már-már baráti stílusban folyt. A parti fegyverek nélkül, a kereskedő megerősített őrséggel. A fegyvert végül megkaptuk ajándékba. Mellé az információt, hogy az egyik ügynöke vásárolta fel egy névtelen és ismeretlen figurától. /Itt egy kicsit még szívattuk Magnust azzal, hogy már nem is kell neki fegyver, egy egész csatanővért szerzett, aki lő helyette./ Valamint az is kiderült, egy kicsit irreális időpontban, de még nem túl későn, hogy a püspöknek volt egy digifegyvere, egy gyűrűbe épített lézepisztoly, amit soha nem vett le. Ezt azonban nem találták meg nála, nem találtuk a lakosztályban, és nem is adták el úgy, mint a csatanővér bolterét Zadenek. Ezt elfejtettem mondani sajnos, de nem volt akkora jelentőssége.

Amaani_orparancsnok

Zade

A csapat elindult a nyomokon, meglátjuk hova jutnak. Egyelőre ennyi.

[A történet folytatásához kattints ide!]


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához