LFG.HU

CikkBot
eseményekCimkek

A Hősök Hajnala bemutatja legújabb egésznapos szerepjáték rendezvényét!

Hogy miről szól a legújabb, hihetetlenül menő kalandunk? Klikk a képre, és megnézheted a YouTube-on!
Idő- vagy sávszélességhiányos játékosainknak itt van uncsi szöveges változat is.

 

 

Hangulatkeltő novella

Hősök Hajnala – A végítélet előtt, bevezető

Rémálmaitokban újraélitek az eseményeket, éjről éjre – vagy inkább alvásról alvásra. Ki tudja már, mikor van éjszaka…

A föld morog és duruzsol, majd minden rázkódni kezd. A város falai, a házak összeomlanak, emberek sikoltoznak. A föld felhasad, a folyó kiönt a medréből… családotok, ismerőseitek, mindenki meghal. Katasztrófa sújtotta a vidéket, a királyságot, a világot. Halál mindenütt.
Húsz pokoli év telt el azóta. A katasztrófákat hónapokon át újabbak követték, porrá zúzták a világot. Az Összeomlás felperzselte az eget. Fekete, mérgező porfelhő borított be mindent, a földet terméketlen pusztasággá változtatta.

Nem sok túlélő maradt. Ti közéjük tartoztok. Az elmúlt évek során föld alatti barlangokban bujkáltatok, a mindennapi túlélésért küzdöttetek. Kiéhezett szörnyekkel, torz humanoid bandákkal harcoltatok. Menekültetek. Nem éltetek, csak túléltetek.

Aztán eljött a Mágus. Az elmúlt hetekben sorra, egyenként megmentett titeket. Kit húsra éhes ghoul horda elől menekített ki, kit feltörő láva áradatától, vagy álmából felriadt baziliszkusz elől. Százával gyűjtötte össze a végveszélybe került túlélőket. Misztikus vizsgálatot végzett el mindenkin, majd kiválasztott néhányat közületek. Vajon mivégre?
Végül beavatott titeket a terveibe. A Mágus éveket töltött az Összeomlás kutatásával. Honnan indult ki, és miért? Most már vannak válaszai. Van egy hely, és van egy időpont.

Egy Sziget. A környező, becsületes népek háborút indítottak a Sziget ellen, ahol szerintük „sötét erő lappangott”. Nem jártak sikerrel, seregüket lemészárolták. Néhány nappal később jött az Összeomlás.

A Mágus titeket választott, hogy megmentsétek a világot. Ő az Utolsó Kronomanta. Meg tudja nyitni előttetek az Idő Alagútját. Visszatérhettek az offenzíva ideje elé, a Szigetre.

A Mágus a romvilágon fellelhető legkiválóbb felszerelést szedte össze nektek. Varázspáncélok, fegyverek, gyűrűk, italok… a többi csak rajtatok múlik.

Ha megakadályozzátok, ami készülőben volt a Szigeten… nem lesz Összeomlás. Az ég kék marad, a föld élő.

Rajtatok múlik minden.

Szeretettel várunk rutinos versenyzőket és alkalmi játékosokat, tapasztalt szerepjátszókat és érdeklődő kezdőket – vagy bárkit, aki szívesen eltöltene egy napot jó játékkal, jó társaságban! Misztikus utazás az idő alagútján át, a világvége megakadályozása, küzdelem ismeretlen erők ellen egy ismeretlen szigeten… kaland, izgalom és kihívások – és a főhősök ti vagytok!

Időpont: 2017. november 25.
Gyülekező: 10.00 órától
Játék vége: kb. 19.00 óra

Helyszín: Gép-Ház és Hammer Time Café (neten és Facebookon)

Rendszer: Dungeons & Dragons, 5. kiadás, 3. szintű karakterekkel

Nevezési díj: 1500 forint

Közös mulatság!
Ha van még benned erő az egésznapos kalandozás után, este szívesen látunk egy kötetlen beszélgetős-iszogatós-ünneplős utóbulira. Kérjük, a jelentkezési lapon jelöljétek, ha maradnátok a játék után, hogy ennek megfelelően tudjuk szervezkedni. Titkos ajándék készül a résztvevőknek!

 

Természetesen a mesélői és alkotói csapat, a játék után ezúttal is várja a HTC-ben a kedves részvevőket, egy jó beszélgetésre, élmény megosztásra.

A játékhoz kint vannak már a karakteralkotási szabályok, de készítettünk előre játszható karaktereket is. Igazán kezdőbarát, 3. Szintű kaland lesz, a példa karakterek egy oldalasak, nem kell sokat olvasni a játékban való résztvételhez. Azért aki mágiahasználót akar hozni, az egy szabálykönyvet, vagy tabletre / okostelefonra, könnyedén, ingyenesen elérhető spellbook applicationt ne hagyjon otthon!

A Hősök Hajnala rendezvény két félre van tagolva, a Játékos Ligára és a Verseny Ligára.

A Játékos Liga lazább, otthoni hangulatú mesélést igyekszik biztosítani, ahol van ideje a játékosoknak jobban belemerülni a karakterük által átélt élményekbe, és nem sürgeti őket senki, hogy minél többet, minél hatékonyabban göngyöljenek fel a rejtélyekből és kihívásokból, amiket felállítottunk. Felhőtlen szórakozás.

A Verseny Liga pergőbb, a mesélők igyekeznek folyamatos nyomás alatt tartani a játékosokat, akik az eredményesség kedvéért céltudatos, gyors döntéshozásban és olajozott csapatmunkában érdekeltek. A Verseny Ligát a kaland megoldásának eredménye alapján pontozzuk, a játékidő leteltével eredményt hirdetünk és jutalmazunk!

Az előadott kalandmodul a rendezvény többi körülménye, a helyszínt kivéve, mindkét Liga számára teljesen ugyanaz. Általában fele-fele arányban jelentkeznek a két Ligára játékosok, így a Gép-Ház szokott a Játékos Liga, a HammerTime Cafe pedig a Verseny Liga helyszínéül szolgálni.

Ez már az igazán nagyon-nagyon sokadik szerepjáték rendezvény lesz – esetleg tudja valaki pontosan a kommentelők közül? :-) – a Hősök Hajnala csapata által elkövetve.

Biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal is meg fogjuk lepni még az igazán edzett HH veterán játékosokat is.

Még lehet jelentkezni, játékosnak, mesélőnek, egyénileg és csapatosan egyaránt!

November 25, pontosan A végítélet előtt!

 

Jelentkezés:
Küldd el az ITT LETÖLTHETŐ nevezési lapot legkésőbb 2017. november 12-ig a hosokhajnala@gmail.com emailcímre. Jelentkezzetek mielőbb, hogy biztos hely jusson nektek! A nevezési díjat a helyszínen kell fizetni. Amennyiben egyéni karaktereket szeretnétek alkotni (választható kész karakterek és saját karakteralkotási szabályok hamarosan!), a karaktereket is küldd el időben.

Szeretettel várjuk komplett csapatok, vagy akár magányos játékosok jelentkezését is, verseny-profikét és amatőrökét, szerepjátékos guruk és teljesen kezdők csatlakozását egyaránt.

Jelentkezhettek a verseny ligába, ahol a csapat teljesítményét pontozzuk, hogy kiderüljön, kik a legprofibb végítélet-elhárítók; de jelentkezhettek a játékos ligába is, csak a játékélményért és a szórakozás kedvéért, ha nem akarjátok, hogy a kiszámított időkeret és a szigorú irányelvek a jó játék útjába álljanak.

Mesélőknek:
Ha kipróbálnád mesélőként rendezvényünket, az asztal túloldaláról, írj egy emailt! Mindig örömmel látunk új mesélőket, és hidd el, egészen lelkesítő élmény kipróbálni magad egy igazi találkozón, megismerkedni más játékosokkal.

Találkozunk hamarosan!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához