LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Hónap elején elindult a L5R ötödik kiadásának béta tesztje. Még most sem késő letölteni a pdf-et, hogy megtudd, hogyan ötvözi a játék a klasszikus roll and keep rendszert a FFG-féle egyedi kockákkal. A béta menetrendje itt olvasható.

Battle for Rokugan

Grath a Retrolanden nagyon szépen és különös alapossággal foglalta össze korunk szerepjátékainak eredettörténetét. Azoknak is érdemes elolvasni, akik úgy gondolják, hogy minden részletet ismernek.
(Kicsit más fókusszal, de értelemszerűen nagy átfedéssel az LFG D&D tagozata is készített egy hasonló témájú cikksorozatot a D&D 40. évfordulójára. Aki többet szeretne tudni a D&D különböző kiadásairól/kiadványairól, az mindenképp olvassa el a DnegyvenD cikkeit is.)

- Ha valaki lemaradt volna a korábbi Pathfinder Humble Bundle-ről, és nem veti meg a képregényeket sem, az gyorsan vessen egy pillantást a mostani csomagra, mielőtt lejár az ideje.

- 31%-os kedvezménnyel vihető egy csomó szerepjáték kiadvány a DriveThruRPG halloween vására keretében. Hasonló okokból érdemes körülnézni a DriveThruFiction, DriveThruComics és DriveThruCards oldalakon is.

Videojáték

- Ha reneszánszt nem is, valamit azért csak elindított a Legend of Grimrock. Megjelent a Vaporum, mely saját bevallása szerint egy steampunk dungeon crawler. 20€ szerepel a Steam és a GOG árcímkéjén is.

- November 7-én PC-re is kijön a szamurájos Dark Souls, azaz a Nioh. Ráadásul a steames verzió Complete Edition néven fut majd, mert a játék mindhárom DLC-jét tartalmazza. Már csak a gépigényt kell megemészteni (100 GB azért még manapság is soknak számít)…

- Itt az első Warhammer: Vermintide 2 előzetes, mely után 1:15-től megnézhető némi játékmenet is az alfa előtti verzióból.

- Október 27-én fog megjelenni a Wolfenstein II: The New Colossus. Itt a játék utolsó előzetese (ha valaki a méretes spoilert kihagyná a végén, az a pre-order feliratnál állítsa le):

- Vajon a birodalmi tisztek hogyan élték meg a második Halálcsillag megsemmisülését és a császár halálát? Többek között erről is szól a Battlefront 2 egyjátékos kampánya, melyet november 17-étől lehet majd végigjátszani.

- Itt a legújabb Humble Bundle, benne többek között Satellite Reign, Armello, Hurtworld, Crawl és The Warlock of Firetop Mountain.
Aki siet, még elérheti az előző csomagot is, amiben meg a Borderlands mindhárom része mellett olyan videojátékokat lehet olcsón megszerezni, mint például a The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut vagy az Endless Legend.

- 27-én válik elérhetővé a Stranger Things második évada. A Netflix elég komoly energiákat ölt a sorozat marketingjébe. Az alábbi plakát mellett Android és iOS telefonokra is kiadtak egy retró hangulatú Stranger Things: The Game című videojátékot.

Stranger Things S02

Film, sorozat

- Ha már témánál vagyunk, íme a végső Stranger Things S02 előzetes is:

- Itt egy háromperces előzetes a Constantine animációs sorozathoz a New York-i Comic Conról.

- A korosodó Fox Mulder és az egyre vörösebb Dana Scully mellett további ismerősök is felbukkannak az X-akták 11. évadjának előzetesében:

V for Vendetta sorozat? Úgy tűnik, igen! Ha minden igaz, a brit Channel 4 dolgozik az ügyön.

- Végre kiderült, mikortól lehet megnézni a Netflixen a The Punisher sorozatot. November 17. a dátum. Jár mellé előzetes is:

- Ha a Trónok harca anime lenne… (akik még nem látták az idei évadot, inkább ne nézzék meg!)

- A Justice League és a Pacific Rim Uprising előzetese sok kommentárt nem igényel. A pattogatott kukoricás zacskók csörgése mellett egy mozizásra mindkettő jó lesz. Az előbbi novemberben, az utóbbi pedig jövő márciusban.

- J.J. Abrams szárnyai alatt sorozat készül Stephen King különböző műveiben megjelenő Castle Rock városkához fűződő történeteiből.

- A Villámhírek ritkulásának köszönhetően a legújabb Star Wars VIII előzetes sem épp mai csirke, de talán magyarul (alább) még nem láttátok. Stohl András, mint Luke Skywalker csak szerintem félrekasztolás (bármennyire is ő volt a fiatal Luke magyar hangja is)?

- BagiraBlack Panther is kapott egy új előzetest:

Neil Blomkamp készített egy rövidfilmet a Unity videojáték motort felhasználva. A fókuszban amnéziás hősünk, Adam áll, aki néhány nyomhoz jut, hogy ki/mi is lehet ő valójában. (Ez már a második sztori róla. Aki nem látta az elsőt, itt megnézheti.)

Egyéb

- Már előrendelhető a Fallout: Wasteland Warfare című figurás társasjáték a Modiphiustól. A kétszemélyes kezdőkészlet ára 70 Euróból kijön, egy átlagos játszma pedig 1-2 órát vesz igénybe.

Fallout: Wasteland Warfare

- Ha már feljebb szó esett a Legend of the Five Rings szerepjáték bétájáról, említsük meg a Battle for Rokugan című táblás társasjátékot is, melyben 2-5 játékos bújhat egy-egy klánvezető bőrébe, hogy területek megszerzésével szerezzen megbecsülést klánja számára.

- Ki játszotta még annak idején rongyosra a Jagged Alliance 2-t? Készül a társasjáték belőle, amit Kickstarteren lehet támogatni.

Jagged Alliance - The Board Game


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához