LFG.HU

auer
mesélőknekCimkek

Az V. Star Wars Legends találkozó hivatalos versenymodulja
Az Örökség sorozat első része
Elkövette: auer
Belepofázott: Petravich Márk, talbot
Tesztelte és megköpködte: Bigfoot, DreamWalker, Lord Nova, Gothpunk

Hangulatkeltő

sw_legends_logoKépek. Látomások. Felvillanások. Davith Elso hirtelen riadt fel az álmából, már ha álom volt egyáltalán.

Felidézte a meditációs technikát amit még Luke mutatott meg neki. Lassan rendezte a lélegzetét, és próbálta kitisztítani az elméjét. Szép sorban visszaemlékezett a látomás egyes darabjaira. Vajon mire akart utalni az Erő? Nem túl régóta próbálkozott ilyen technikákkal. Az emlékszfoszlányok elkezdtek rendeződni, és formába állni.

Hideg. Jéghideg. Az űr abszolút hidege, ahogy a csontjaiba mar. Egy nyitott zsilip, amin kiáramlik a levegő, mögötte a csillagokkal pettyezett űr.
TIE vadászok támadják az ócska szállítóhajót. Kétségbeesetten mered a számlálóra, ami  az ugrásig számol vissza. A pajzsok leestek, a burkolat szivárog, a sugárágyú pedig alig tartja vissza a támadókat 
Korzeg IV. Egy zöldellő bolygó, amit egy széles aszteroidagyűrű fog körbe. Egy űrállomás amit lift kapcsol a felszínhez.
Kopár tájon nagy sebességgel száguldó Juggernaut. Mint valami Klónháborús történelmi felvétel. A távolban feltűnik egy AT-AT is…
Fehérpáncélos rohamosztagosok. Feketepáncélos raptorok. Birodalmi gyalogosok. Lépegetők, robogók, parancsnoki sikló. A képek összefolynak, de a katonánk ott vannak mindenhol; hegyen, tavon, városban, barlangban, űrhajón.
Egy csapat katona, amint épp esznek a kantinban. Vörös fények, riadó, a katonák felugrálnak, otthagyják az ételt és sietnek az állomáshelyükre. Ő maga is rohan köztük, felettük pedig B-szárnyúak rajzanak ki a bázisról.
Egy birodalmi ellenőrzés alatt álló város. Azért vannak itt mert valaki…

Kopogtatás szakítja félbe, a látomás darabjaira hullik. Egy flottaegyenruhát viselő altiszt áll az ajtóban.
-       A transzport 10 perc múlva indul. Az osztaga magát várja.
Davith morog egy választ, felfrissíti magát majd összekapja a málhazsákját. A Mon Remonda hangárjában nagy a nyüzsgés, sivító zajok, kopácsolás. Vadászgépek, kompok, szállítóhajók, körülüttök robotok, technikusok és pilóták nyüzsögnek mindenhol. Selaggis után a hangulat emelkedett, a remény visszatért.
A hangárt lezáró erőtéren túl látszik az ütött kopott Action IV teherhajó ami a Krozeg IV-re viszi őket. Gideon alezredes áll az egyik komp mellett, kezében adattáblával.
-       Mindenki itt van. Rendben uraim, szálljunk fel mert indulunk.
-       I have bad feeling about this. – morogja Davith a nem létező bajsza alatt. Nagyon nem lesz jó így, érzi előre. De katona, parancsot követ. Viszont az Erő vele van.

Klikk ide a letöltéshez
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához