LFG.HU

HammerTimeCafe
cyrus
RPGCimkek

“Diplomácia, stratégia, mágia, boszorkánymesterek, fegyver, mind-mind a császárért”

Az Ascens Morga egy nagymúltú és befolyásos iskola Toron fővárosában, Shulurban. Növendékei egytől-egyig boszorkánymesterek, akiket szívesen alkalmaznak a nemesi házak kisebb viták és diplomáciai kérdések megoldására. Az egész iskola a mindenkori császár fennhatósága alá tartozik, vezetői nem ismertek, annyi bizonyos, hogy mind befolyásos magitorok, esetleg hatalmasok. Az iskola székhelye nem messze van a Svanglitól. Minden Ascens Morga tag jól bánik a mágiával és a tőrrel egyaránt. Az itt végző növendékeket kötelezheti az iskola – amely valószínűleg inkább egy klán – a toroni rendszerű viadalra, amíg háromszor nem nyernek. E mellet természetesen különböző feladatokra küldhetik minden kérdés nélkül tanulóikat, akik nem tagadhatják ezt meg. Az aréna küzdelmekre már nem kötelezhetőek ha háromszor győztesen kerülnek ki, ha egyszer is veszítenek kezdhetik újra a három mérkőzést. Végül kiharcolja a teljes függetlenséget, amikor már dönthet önmaga és végre hajthat feladatokat a saját szakállára, sőt még ki is válhat az iskola falai közül, ám ekkor már az iskola leveszi róla a védő szárnyait, sőt ha ellene fordul, akkor gondolkodás nélkül kivégezteti.

Játéktechnikailag a klán már az 1. Tsznél valamilyen feladatot ad a növendékének. A 8. Tszig ez a fejlődés képességét mutatja, ha túléli ezt az időszakot a tanuló, akkor részt kell vennie kötelezően egy Toroni rendszerű viadalra. 10. Tszen kiharcolhatja a 3. viadalon az úgynevezett “viadal függetlenséget”. Ez után már az iskola nem kötelezheti újabb harcra. Ez után rendszerint egy-egy nemesi ház vagy valamilyen befolyásosabb céh veszi igénybe a szolgálataikat. Ez után dönthetnek a növendékek akár úgy is, hogy kiválnak az Ascens Morga szárnyai alól, bár ez egyenlő az öngyilkossággal, az iskola soha sem fogadja vissza a kiváltat.

Három alapvető boszorkánymesteri alkaszt van és egy általános. Vegyük sorban őket, először az általánost:

Boszorkánymester
A legáltalánosabb fegyver amivel bánni tanulnak, az a tőr, amely kezelését már az első szinten megkapnak, majd a másodikon a dobását is alapfokon, és harmadikon a használatát mesterfokon. Ezen kívül még megkapják a 6. Tsz-en a diplomáciát alapfokon. A többi alkaszt, amelyet most tárgyalunk, csak bizonyos dolgokban módosítja ezt.

Venoter
Ez az alkaszt a mérgekkel foglalkozik, ők azok akik mindent tudnak a mérgek mibenlétéről s talán még egy konyhából is képesek valamilyen keményebb halálhozót összeállítani. A venoterek a mesterfokú fegyverhasználatot csak az 5. Tszen kapják meg. Ezen kívül fájdalom tűrésük első szinttől már k6+2. Erről tudósít a következő táblázat:

SzintKépzettségFok%
3.MéregkeverésMf
5.Fegyverhasználat – tőrMf
5.HerbalizmusAf
5.BalzsamozásAf
5.Méregismeret – hullamérgekAf
7.SebgyógyításAf
10.Banara készítés (k3 db)Af
14.Banara készítésMf


Spaonter
Ebbe az alkasztba tartozók rendkívül sokat foglalkoznak a fegyverforgatással, ők talán az egyetlenek, akik megtanulják a mesterfokú fegyverdobást. Ők a legkiválóbb tőrforgatók az iskola falain belül – de természetesen ez nem jelenti azt, hogy a mágiát kicsit is háttérbe szorítaná. Harcérték módosítót már az első szinten is 8-at kapnak. A képzettségeik a következőképp alakul:

SzintKépzettségFok
3.FegyverdobásMf
5.Kétkezes harcMf
5.FegyverrántásMf
5.Harci mozdulatok (k5) 
8.BelharcAf
8.StratégiaAf

Magionter
Ebbe az alkasztba tömörülnek mindazok, akik a mágia forgatását tanulják a legjobban, s a fegyverforgatás ellenében ehhez értenek jobban, persze a fegyvert sem hanyagolják el. Valamint beavatást nyernek a szimpatikus mágia tárházába is.

SzintKépzettségFok%
3.DemonológiaAf
5.Ősi nyelv ismerete – korcs aquirAf
5.RúnamágiaAf
5.Mágia ismeret – szimpatikusAf
10.Mágia használat – szimpatikusAf
14.Mágiahasználat – szimpatikus (k3)Mf

Az Ascens Morga tehát elvileg csak egy a császári boszorkánymester iskolái közül, de mégis elsőbbséget élvez, hiszen a császár alá tartoznak közvetlenül.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához