LFG.HU

taverna
Enkara
ismertetőCimkek

Múlt hétvégén ellátogattunk a 2017-es Társasjátékok Ünnepére, mert játszani jó.

Elképesztő mennyiségű ember gyűlt össze, és áramlott folyamatosan a Lurdy Ház konferenciaközpontjában. Soktucat asztalon kiállítók tömkelege kínálta az izgalmasabbnál érdekesebbnek tűnő játékokat – nem hazudunk, több, mint ezerfélét. Ráadásul – ahogy egy efféle jeles alkalommal dukál – jelentős kedvezménnyel adták őket a szokásos bolti árakhoz képest. A játékokat természetesen nem csak megvásárolni, de kölcsönözni, kipróbálni, megtanulni, és tesztelni is lehetett, és voltak versenyek, meg tombola is.

A programfüzet szerinti résztvevők listája az alábbi kiadókból és forgalmazókból, valamint egyesületekből állt össze: Gémklub, Delta Vision, Mindclash Games, Compaya, Piatnik, Pakli, Nicotoys, Keller & Mayer, Régió, Lulla Games, Trefl Hungary, Lolaverzum, Game up! Pub, Curiocity, Cogitate Games, Igazgyöngy Alapítvány, Parakletos, Pixenaries, Clevergreen Board Games, KeCsa Bűvész, Uniqsoft, Antler Games, Kard és Korona, Reflexshop, Barcza Gedeon SC, Mensa HungarIQa, Vagabund, Magyar Crokinole Szövetég, Nettrade, Kékkobra, Purple Meeple, Székely Játékok, valamit a Társas Központ Egyesület, a Magyar Társasjátékos Egyesület és a homoludens.hu Egyesület.

A Gémklub jelenléte volt a leghangsúlyosabb: az összfelület érzésre háromnegyedét, de a kétharmadát biztos, hogy ők foglalták el.  Négy asztaluknál is jelmezes játékmesterek segítették az érdeklődők kíváncsiságát kielégíteni – volt egy gladiátor, egy (majdnem elf) kalandor, egy orvos, és egy bűvész is. A Delta Visionnek és a Piatniknak volt még nagyobb standja, illetve több asztala, de a többiek sem maradtak azért észrevehetetlenek. A Mindclash Games egyik játékának, a Cerebriának pedig mostanság zárult a Kickstart kampánya. Láttunk egy (több?) hegyesfülű karácsonyi manó hölgyet, impozáns kincsesládát, és megannyi embert, a játékokba felejtkezve, nézelődve, üldögélve, vagy körbejárva.

Ami a játékokat illeti, ott aztán volt minden. Felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak; stratégiai, logikai, puzzle, kaland, kreatív, oktató, fejlesztő; mese, sci-fi, fantasy, horror, krimi; táblás, kártya, golyókból vagy hasábokból álló, mi szem-szájnak ingere…

Egy szó, mint száz, aki ide ellátogatott, biztosan nem távozott csalódással a szívében, és szinte biztos, hogy üres kézzel sem, jó élményekkel viszont mindenképpen gazdagabban. Mi szeretnénk eljönni jövőre is. Nektek hogy tetszett az esemény?

MindclashGameskisebb Regiokisebb  Gemklubkisebb Jatek05kisebb  Jatekok06kisebb Jatekok01kisebb Jatek03kisebb Szekelyjatekokkisebb Kincsesladakisebb DeltaVisionkisebb


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához