LFG.HU

Glowface
mesélőknekCimkek

A Hősök Hajnala 18. egésznapos játékalkalmára sokat készültünk. A kaland egyik alapötletéről, azt hiszem, márciusban messengereztem először Godpower szervezőtársammal, majd az őszi egyeztetések során kialakult a részletes kaland terv. Jó néhány teszt és újratervezés után végül november 25-re egy igazán izgalmas játék állt össze! 75 játékos és 15 DM mérte össze dobókockáit a Gép-Ház és a HammerTime Cafe asztalai mellett. Külön örömünkre szolgált, hogy a játékosok között közel 40 olyan srácot és hölgyet köszönthettünk, akik az elmúlt években még egyszer se vettek részt Hősök Hajnala játékban, vagy 20-an pedig DnD5-ben is teljesen kezdőnek számítottak. Szóval, sikerült eljutni sok emberhez, akik nyitottak voltak egy számukra új és érdekes játékra – reméljük, nem csalódtak, és legközelebb is számíthatunk rájuk!

A kalanddal kapcsolatban nem szeretnék túl sok meglepetést leleplezni azok előtt, akik még egyszer ki akarják próbálni játékosként, de annyit talán elmondhatok: vállaltunk benne kockázatot, ne volt egyértelmű, a játékosok hogyan fogják fogadni a történet néhány fordulatát és a játék egyes kihívásait. Összességében nagyon sok szenvedő visszajelzést nem kaptunk (még), és azt remélem, a gyűjtögetős-gyártogatós feladatokban a legtöbb játékos fel tudta találni magát.
Egyébként a kalandban van minden, ami egy klasszikus Hősök Hajnala történetben elő szokott kerülni: világvége, időutazás, világmegmentés, dzsungeles sziget, vulkán, különös civilizáció – és más nyalánkságok és meglepetések. Ha nem is abszolút tökéletes a kaland (pl. bizonyos részfeladatok teljesítése túlságosan is befolyásolta  játék fináléjának nehézségét; talán egy napra kicsit túl sok zsáner és téma is belekerült a kalandba; illetve a lehetséges helyszínek között volt, ami jellegénél fogva túlontúl is sok játékos csapatot vonzott), de azért szerintünk az utóbbi idők egyik legsikerültebb játéka volt ez. De várjuk a játékosok és résztvevők visszajelzéseit, beszámolóit is.
Nektek tetszett a játék? Mi jött be leginkább? Volt, ami másképpen jobb lett volna? Segítsetek, hogy tavasszal egy még királyabb kalanddal készülhessünk nektek!

 hh_vegitelet_elott
Klikk a képre a letöltéshez

ALKOTÓK
Vezéríró és főszerkesztő: Glowface
Írók: Callinicus, Chipie, Glowface, Godpower
További tesztelők: Cápa, Geri, Oszi
Mesélők: Callinicus, Cápa, Chipie, Fari, G.Attila, Geri, Glowface, Godpower, Gothpunk, H.Balázs, K.Levi, Kysmacek, Megsz, P.Martin, Rius, Roonel, Zagor
Címlap és plakát: Chomy
Térképek és illusztrációk: Glowface
Helyszínszolgáltatóink: Gép-Ház és HammerTime Café
Rendíthetetlen támogatónk: az LFG.HU

Ha tetszett a kaland, látogass meg minket honlapunkon és a Facebookon!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához