LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- A Warhammer Fantasy 4. kiadásához a korszellemnek megfelelően a Cubicle 7 kiad egy dobozos kezdőkészletet is. A bejelentéssel egy időben közzétették az alap szabálykönyv és a Starter Set borítóképét is.
További hír a WRFP tájékáról, hogy kiadják a The Enemy Within című kampány Director’s Cut változatát is a negyedik kiadáshoz. Az eredeti mű 30 éve jelent meg, ráfér egy kis ráncfelvarrás. Kérdés, hogy mennyit vállalnak be…

WFRP4 borító

- A Cubicle 7-nél maradva: Idén lejár a kiadó Call of Cthulhu-licence, amit nem terveznek meghosszabbítani. Nem vesztek össze a jogokat bérbe adó Chaosiummal, csupán arról van szó, hogy saját úton szeretnének továbbhaladni. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a Cthulhu Britannica, a World War Cthulhu és a The Laundry szerepjáték saját rendszerrel fog továbbmenni, valamint az sem elhanyagolható, hogy még az idén lesz egy szép nagy C7-féle CoC vásár.

- Hogy érted azt, hogy Flash Gordon közeledik? A legújabb Savage Worlds kalandkörnyezet a Mongo planétára kalauzolja a játékosokat. A Kickstarter-gyűjtés keretében $20-tól pdf-et lehet szerezni, $175-ért pedig akár dobozos készletbe is be lehet ruházni. Jobb lesz sietni, mert mindjárt vége!

- Két szerepjáték kiegészítő csomag vihető több mint 90%-os kedvezménnyel a DriveThruRPG-nél. Mindkettő a Raging Swan kiadványait tartalmazza, melyek elsősorban Pathfinderhez készültek.

Videojáték

- Támadnak a retró platformerek. A GOG a Jazz Jackrabbit 1-2-vel bővítette a kínálatát, a Steamre pedig pár napja került fel a Prehistorik első és második része.

- Ha a platformjátékok mellett szereted a Warhammer 40,000 világát és a nagy pixelt is, akkor az ingyenes Ultramarine: The Retro Game a te játékod. :)

- Talán a 4X (eXplore, eXpand, eXploit, eXterminate) műfaja az egyetlen, amiben még nem jelent meg Warhammer 40,000 videojáték. Mostanáig. Akit érdekel a dolog, az a Gladius – Relics of Wart keresse a Steamen.

- Február 8-án érkezik a Civilization VI Rise and Fall című kiegészítője. Előzetes alább, részletek ékes angol nyelven itt.

- Jön a Valkyria Chronicles 4 PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Ide a rozsdás bökőt, hogy lesz később PC verzió is…

- Újabb autóversenyzős pakk látott napvilágot a Humble Bundle-nél. Az F1 és DiRT címek mellé befért a GRID 2 és a Micro Machines World Series is. Az amúgy is alaposan megtömött csomag a holnap újabb játékokkal fog bővülni.

Film és sorozat

- Nem meglepő, de most már hivatalos is: készül a Stranger Things 3. évadja.

Mickey Egér újra megpróbálja rátenni cérnakesztyűs kezét a 21st Century Foxra. A Disney a Fox hír és sport csatornái kivételével mindent megvenne, amibe beleértendő az X-Men és a James Cameron-féle Avatar frencsájz is. Várhatóan még idén kiderül, hogy a világ leghatalmasabb médiavállalata tovább hízik-e.

- Pénteken elindult a Rick és Morty első évada magyarul a Comedy Centralon.

- Batmant több helyen és időben is láthattuk már (pl. steampunk), nem maradhat ki a feudális Japán sem. Batman Ninja előzetes:

- A vártnál korábban jött az Avengers: Infinity War első előzetese. Thanos kissé fura lett (meg is ihlette az internet népét), illetve kérdéses, hogy mennyire fog működni a film ennyi karakterrel, de reméljük a legjobbakat.

- Jövőre nagykorú lesz az 1999-ben debütált Szellemkutya, és a jó hír az, hogy készül a folytatása. Forest Whitaker mellett Tilda Swinton is szerepelni fog benne.

- Az Oats Studios kiadta az Adam című rövidfilm sorozatának harmadik felvonását:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához