LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Február 24-én kerül megrendezésre a VII. Kalandorok Társasága találkozó. A részvételi díj játékosok számára 2000 Ft lesz, de egyelőre csak a mesélők jelentkezését várják a szervezők.

KaTa VII

- Kell egy random dungeon gyorsan? Externius fedőnevű honfitársunk segít! Böngészőből és Androidon is elérhető az általa készített Random Dungeon Map Generator.

- A Kard és Mágia szabályain alapuló, ám Középföldére összpontosító Kard és Másodteremtés újabb letölthető kalandmodullal bővült. A Napfogyás sorban a hetedik. Csak így tovább!

- Az EN Worldön tartottak egy szavazást 2018 legjobban várt (önálló) szerepjátéka témakörben. Íme a majdnem 5500 szavazó által kialakított top 10 (nagy meglepetésekre azért nem kell számítani).

Witcher RPG

- A Bundle of Holding éppen öt csomagot is kínál. Nézzük sorban!
Az első két csomag a Dark Heresy első kiadásának könyveit tartalmazza. Itt az alapcsomag, ez a másik pakk pedig a további kiegészítőket tartalmazza.
A harmadik Chronicles of Darkness címen fut. Általa szerezhetünk egy csomó hasznos kiegészítőt a nWoD játékainkhoz.
A két utolsóból az egyik a Cypher System kiadványait tömöríti, a másik pedig a Cypher rendszerén alapuló The Strange szerepjátékhoz kínál könyveket. (Ha valaki szeretne ezekkel képbe kerülni, Petrus írt egy nagyon alapos, háromrészes ismertetőt, melyben a szintén rokon Numenerát is kivesézte.)
Érdemes sietni, nem némelyik csomag már csak néhány órán át érhető el, mielőtt újak lépnének a helyükbe.

Videojáték

Felkerült a Steamre Early Access jelleggel a Bud Spencer and Terence Hill – Slaps And Beans. 20 Euróért azonnal bele is lehet csapni a játékba.

- Ütős első trailerrel indított az Overkill-féle The Walking Dead videojáték (a játékmenetről semmi nem derül ki).

- Itt egy újabb Metro Exodus előzetes is. A narráció elég erősen megidézi Dmitrij Gluhovszkij Metro 2035-ét, de amit a videón látunk, az valami egészen más irányt mutat, mint amit a regényből megismerhetünk.

- A Death Stranding legújabb előzetese semmivel sem különösebb a korábbiaknál. Nehéz bármit is hozzáfűzni…

- Az L.A. Noire VR változata felhőtlen szórakozásnak tűnik (ha azzá tesszük). :)

- A Humble Bundle idei első videojátékos csomagja tartalmazza a (DLC-k nélküli) BioShock Infinite-et, ráadásul nem is a legmagasabb árkörben.

Film és sorozat

- ”Kiszivárgott” egy videó a szereplőválogatásról, így már a Netflix sem tagadhatja, hogy a kritikusok által nem, de a nézők által kedvelt Brightnak lesz folytatása. A videó végén jópofa a shadowrunos utalás.

- Korábban többen is pedzegették már a stábból, de most hivatalosan is bejelentették, hogy idén nem lesz új Trónok harca évad. 2019-ig kell várni a hatrészes befejező szériára.

GoT 8

- A Stargate: Origins a fiatal Catherine Langford történetén keresztül mutatja be a Csillagkapu film és sorozat előzményeit. Premier február 15-én.

- Most már egy bő hete fent van a Netflixen a Black Mirror című gondolatébresztő sorozat negyedik évadja. Ki az, aki megnézte? Én sajnos lemaradtam a harmadik évadnál.

- Az élet a harmincadik évezredben sem (lesz?) tejfel, ha hihetünk a Death of Hope című rajongói kisfilm előzetesének, melynek témája a Horus Heresy.

- Íme a női főszereplőket felvonultató Ocean’s 8 első előzetese. Úgy is mondhatnám, hogy ezúttal nyolccal “nő a tét”.

- Évezredekkel a nagy kataklizma után az emberek óriási mozgó városokkal járják a földet, és kisebb mobil falvakra vadásznak. Pontosan ezt mutatja be Peter Jackson és Christian Rivers új filmjének az első előzetese. A Mortal Engines Philip Reeve azonos című regénysorozatán alapul (melynek magyarul csak az első kötete jelent meg Ragadozó városok címmel).

- Itt egy újabb előzetes a Steven Spielberg-féle Ready Player One-ból. A film az azonos című Ernest Cline-regény alapján készül.

- A Disney 52,4 milliárd dollárért megvenné a 21st Century Fox film és tévé stúdióit. Mit jelent ez pontosan? A következő filmek és sorozatok jogai cserélnének gazdát (hogy csak az érdekesebbeket említsük):
Alien, Avatar, Ice Age, The Simpsons, Buffy the Vampire Slayer, How I Met Your Mother, Futurama, Firefly, az új Planet of the Apes filmek és The X-Files. Emellett ismét a Marvel Studios kezébe kerülne az X-Men, a Fantastic Four és a Deadpool is, így idővel ezek a karakterek is bekerülhetnének (így vagy úgy) a Marvel Cinamatic Universe-be. A National Geographic fölött is a Disney rendelkezne, és a Hulu nevű streaming szolgáltatásban is 60%-os részesedésre tenne szert.
Itt a hivatalos közlemény.

Egyéb

- Ha valaki Judge Dredd képregényekkel kezdené az évet, a Humble Bundle-nél épp van egy vonatkozó csomag.

Humble Comics Bundle: Judge Dredd


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához