LFG.HU

taverna
BePe
hírekCimkek

Örömmel értesítünk mindenkit, aki szereti az Idô kereke sorozatot, hogy szerzôje Robert Jordan elfogadta a Beholder kiadó meghívását Magyarországra, amerikai szerző április 22 és 28. között Budapesten vendégeskedik, könyveit a Könyvfesztiválon dedikálja.
A könyvfesztivál helyszíne:
Budapesti Kongresszusi Központ
1123 Budapest, Jagelló u. 1-3.
(a BAH csomópontnál, a Novotel szálló mellett)

Mr. Jordan 2003. április 26-án 13 óratól kezdve dedikálja aznap megjelenô könyvét a Tél szíve I-et a Beholder Kiadó standjánál. (II. emelet 308-as stand)
Mr. Jordan egyszerre egy embernek max. két könyvet dedikál. (Persze újra be lehet állni a sorba.) A dedikálás közben természetesen lehet kérdezni tôle, szabadon lehet fényképezni, és szivesen lefényképezkedik a rajangókkal együtt is.
Mr.Jordant elkíséri felesége Harriet is, aki a sorozat szerkesztôje a kiadónál, és szintén szívesen dedikálja az érdeklôdôk könyveit.

Robert Jordan 1948. október 17-én született a dél-karolinai Charlestonban. Szolgált a hadseregben: 1968 és 1970 között Vietnámban állomásozott. Ezután fizika szakon diplomázott a 70-es évek közepén. Korai regényei között történelmi családregényeket és “westernmunkákat” találunk, majd később – a kezdeti álnevek után – már Robert Jordanként publikál regényt a Conan-történetből. Felesége a Tor kiadó ügyvezetője, Harriet McDougal, akivel Charlestonban, Dél-Karolinában élnek. Első önálló fantasy regénye, A világ szeme (The Eye of the World) 1990-ben jelent meg; e műve egyben az első része a mai napig futó Az idő kereke-sorozatnak.

Az idő kereke-sorozat Robert Jordan eddigi legjelentősebb műve: az 1990-ben megjelent első kötetet nyolc követte, míg idén már a tizedik Az idő kereke-darabot vehetik kézbe az olvasók. Sikerét mi sem mutatja jobban, mint a több mint 10 millió eladott példányszám az Egyesült Államokban. A Beholder Kiadó 1998-ban kezdte el magyarul a sorozat megjelentetését, ennek újabb állomása az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő új Jordan-könyv: A tél szíve első kötete.

Minden érdeklôdôt szeretettel várunk!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához