LFG.HU

Narmi
hírekCimkek

Valószínűleg a legfontosabb hazai hír, hogy az Eaglemoss-hoz hasonlóan piacra lép a Hachette, akik a “DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény” sorozat mintájára a MARVEL történeteket fogják kiadni.
Ezügyben a Kingpin kiadó is megszólalt a Facebook-on:

Bár valóban sikerült a mainstream popkultúrába emelni a képregényeket (köszönhetően a jobbnál jobb mozifilmeknek, tv sorozatoknak) és érezhetően itthon is egyre nagyobb látogatottsággal zajlanak a képregényes (vagy bármely egyéb geek) rendezvények, ettől még senkit nem lephet meg, hogy a továbbra is kicsi piac (fizetőképesség és hajlandóság tekintetében főleg) már nem képes ennyi kiadványt eltartani, így sajnos a Tini Nindzsa Teknőcökből nem jelenik meg több epizód.
De hogy legyen valami érdekesség is a K. kiadótól: https://www.facebook.com/kingpinkiado/photos/a.165258230208911.40670.113831732018228/1559597617441625/?type=3&theater

Mindeközben a Spawn kiadványok töretlenül folytatódnak:

Nemzetközi színtéren nagy visszhangot váltott ki, hogy Brian Michael Bendis közel 17 év után a Marveltől átigazolt a DC Comicshoz. Hogy ez kapcsolatban áll-e az eladások csökkenésével, nem tudható, illetve, hogy bár a filmes univerzumok a klasszikus képregényeket jelenítik meg, de az új hullámos füzetekben már egészen más főszereplőkkel találkozhat az olvasó. Ez leginkább a főszerkesztő, Axel Alons távozásának lehet az oka.
Ezzel együtt bizonyos címek is megszűnnek, ilyen például a Gwenpool, amit sajnálunk, mert bár GP is csak pár régi sablon összegyúrásából állt, mégis sokkal többet kitudtak belőle hozni, mint a nem és rasszváltó karakterekből.

Az év elején pedig a Warner B. jelentette be, hogy a DC filmek felelőse ezentúl Walter Hamada lesz, akihez nagy reményeket fűznek és az ő felelőssége, hogy a filmek felvegyék a versenyt a nagy konkurenciával.

Kiadói szempontból kevésbé, de olvasói szempontból ígéretes 2018 elé nézünk.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához