LFG.HU

HammerTimeCafe
auer
vegyesCimkek

2017. október 19. – Lecsengés

Az előzmények és sok szünet után ott folytattuk, ahol abbahagytuk…

Két akolita és két NJK nézett farkasszemet egy démoni szörnnyel. Ahogyan az várható is volt, a csata folytatódott. Rayyana sejk szépen állta a sarat, magára vonta a démoni Aeneis figyelmét, és a látványos, tüzes varázslatokat is sikerült valahogy kikerülnie, miközben elszántan vagdosta az ellenséget. Mégis a megsemmisítő találatot Jaine vitte be egy távolról leadott lövéssel – azért távolról, mert félelmében odáig futott egy elrontott Fear test miatt.
demoni_szornnyel

De a kísértés csak ezután kezdődött. Egy szellemszerű szörnyalak emelkedett ki a halott testéből. Alkut ajánlott az akolitáknak, talán az NJK-knak is, de azt nem tudhatjuk. Csodálatos karizmát és mindentudást ígért. Látszott, hogy a mesélő nagyon szeretné, ha elfogadnánk, de nem voltunk rá vevők, ezért hazatért az “otthonába” a warpon túlra. Bíztam benne, hogy elfogadják a paktumot… Volt már játékos aki belement ilyenbe, most nem jött össze.

Gyorsan megszabadítottuk a kikötözött psykereket a szenvedéseiktől - anélkül hogy ellenőrizték volna, menthetőek-e. Elég baj, hogy egészen idáig ilyen ocsmány, Császártól elrugaszkodott életet éltek, és részt vettek a démon megidézésében, de egy-egy golyó mindenkin segített. Magnus egyből vallatóra vette a figurát, és kikérdezte Daifallah bíborost, aki alkudozósra fogta a figurát, mondván, hogy olyan tudás van a birtokában, amit csak akkor oszt meg velünk, ha szabadon távozhat, sőt valami titkosító kiber eszközről is beszélt, ami törli az emléket, ha éppen kínvallatást alkalmaznánk. Magnuson látszott, hogy szeretné az információt a Bagoly udvaráról, de az ár nem tetszik neki, így nem lett alku. Itt kezdődött egy kis közjáték, hogy hogyan vigyük el a lootot, de végül beláttuk, hogy csak az értékesebb, és könnyebb felszerelést tudjuk magunkkal vinni, ezek között is volt néhány nagyon jó darab.

Ezt követően a barátokat kitámogattuk, a foglyokat pedig kitereltük egy zárt járműig, amivel visszatértünk az ágyúnaszádra. Itt játszottuk le a való életben bekövetkezett változások játékra gyakorolt hatását.

Alex sajnos abbahagyta a játékot, és ez azt jelentette, hogy Sylvana sérülései olyan súlyosak voltak, hogy csak cryo-koporsóban volt esélye a túlélésre. Egy másik eszköz viszont kinyílt, és köreinkben köszönthettünk egy új játékost, Attilát - második ezen a néven -, aki Alaric nevű karakterével fog játszani. Ő egy egészen érdekes figurát hozott: psyker, de úgy viselkedik, beszél és öltözködik, mintha pap lenne, ráadásul nagyon szereti a kalapácsokat, és a kalapáccsal csapkodni a psykereket.
alaric

Itt megint hosszas gondolkodás következett. Rayyana sejktől és unokahúgától búcsút vettünk. Kicsivel később Alicia nővér, és Carolyn diakónus is felszállt a Mendelov ház hajójára, az Ezüstfutárra, amivel néhány héttel korábban érkeztünk, magukkal vitték a zsákmányolt fegyverek közül azokat, melyeket túl veszélyesnek ítéltünk (démonpenge és átkozott bolter, még nevük is volt: Szipolyozó és Öröktűz – megint csak a csábítás részei…), valamint a püspök haláláért közvetlenül felelős embereket: a bíborost és Amani őrparancsnokot. A cél az volt, hogy vigyék vissza őket a Júnóra a szektorfővárosba, ott elítélni.

Ezután, mikor visszatértünk a bolygóra, Jaine őrizetére bízták Kashayart és Mushinát, a két “szemtanút”, bár mi alapvetően a bűnbánó bűntárs szerepét szántuk nekik. Magnus és új barátunk Alaric elindult a főkádihoz, a helyi rendőrparancsnokhoz. Az odaúton majdnem beletenyereltek megint valamibe, mert muszáj megállni az úton és rálicitálni a kalózkalmár navigátorára, aki éppen könyvet vásárol. Szerencse, hogy nem sikerült senkit komolyan magukra haragítaniuk. Idézném Dreamwalkert: hagyjátok csak, ez egy random encounter…
fokadi

A főkádi előtt beszámoltak a történtekről, bemutatták a tárgyi bizonyítékot, Aeneas fejét. Ő ettől érthető módon megijedt, és egyből elintézett egy meghallgatást a Szultánánál, ahol Magnus meglehetősen keményen indított, és egyből kivágta a padlóra Aeneas fejét, hogy ezzel adjon súlyt szavainak.

Itt sok mindenről esett szó. Végül kis híján, de mégse vádolta meg szemtől szembe magát a Szultánát. Viszont sikerült elintézni, hogy Khashim legyen a bolygó új lelki vezetője, és rendezzen el azt, hogy Aeneas kultusza lassan-lassan, de elenyésszen. Megbeszélték, ha legközelebb fel akarják bolygatni az egész bolygót, akkor azért majd értesítik a Szultánát. Terítékre került a Bagoly udvar témája is, amit a Szultána gyerekmesének tekint és úgy is kezel. A xenokról tudott, de azt nem, hogy ilyen nagy a baj.
szultana

Megegyeztek, hogy a Szultánával segítik egymást, a foglyokat pedig átadják ítéletre és kivégzésre – miután kivallatták őket. Itt Magnus meggondolta magát a bíborossal kapcsolatban, hogy elküldik a Júnóra, de kifelé nem mutatta. Elintéztek egy találkozót az Új Ifjak küldöttségének vezetőjével.

Khasayart és Mu’shinát Alaric és Magnus közösen kivallatta. Összerakták amit eddig tudtak, egy apró új információmorzsát szedtek össze: a bíboros egyszer említett egy Kharga oázis nevű helyet, ami ismeretlen a számukra.

Ami még említésre méltó: az összecsapás helyszínéről el nem hozott loot-ot valaki(k) összeszedték közben.

Sikerült az egyik nagyobb szálat jól lezárni, és a bolygóra gyakorolt hatásokat is mérsékelni. 

 

—–

 

2017. október 26. – Folytatások

Miközben Magnus és Alaric még mindig a foglyokat vallatták, új játékos, és ezzel együtt új Inkvizíciós ügynök is érkezett: Octavius (alias Józsi), egy újabb papi személy (úgy látszik az Inkvizítor úgy látta jónak, hogy ha már a helyi papságban megrendült a bizalmunk, akkor megtámogatja a lelkünket.

Miközben egymással és az új ügynökkel ismerkedtünk, teltek múltak az órák, egyszer csak hangos légvédelmi szirénákra lettünk figyelmesek, és a város energiapajzsát aktiválták. Voxon keresztül hivatalos bejelentés figyelmeztetett mindenkit, hogy kijárási tilalom lép életbe. Mindenki, még az esti műszakban dolgozók is menjenek haza, és imádkozzanak az Istencsászárhoz, mert a bolygó közelében éppen űrcsata dúl.

Próbáltuk kis hajónk kezdetleges szenzoraival felderíteni, hogy mi is történik pontosan, de ez nem sikerült se a távolság, se az energiapajzs miatt. Hagyományos optikai eszközökkel (értsd kb. távcső) pedig csak annyi volt látható, hogy a Mendelov kalózkalmár ház hajója, az Ezüstfutár, amin mi is érkeztünk, éppen lő valakire.

Másnap reggelre egészen új nap virradt, mintha mi se történt volna, mindenki ment a maga dolga után. Így mi is ezt tettük: a kissé megviselt, de legalább élő Mushinát és Kashayart átadtuk Azima kádinak, aki az ügyért ezentúl felelős fő rendőrbíró. De ha már itt voltunk, egyből érdeklődtünk is nem kisebb személynél, mint a főkádinál, hogy mi történhetett az este. Ő azt mondta, hogy kalóztámadás volt, csak a szokásos, sőt még annál is kevesebb, mert nem akarták megtámadni a várost, és bár egész éjszaka szolgálatban volt, de hiába, egy árva kalóz se szállt le a bolygóra. Mivel ennél több részletet nem tudott, és olyan kényes kérdéseket tett fel, mint például, hogy hol van Daifallah bíboros, akit megígértünk, hogy szintén átadunk a helyi igazságszolgáltatásnak, ezért arra kértük, hogy intézze el, de ha lehet most rögtön, hogy holmi kijárási tilalmak ne vonatkozzanak ránk, mert lehet, hogy az Inkvizíció fontos ügyei pont akkor szólítanak minket az utcára, amikor rendes birodalmi polgárnak valóban otthon a helye. Illetve szóljon egy jó szót az érdekünkben Ohanna pasánál, aki a bolygó űrvédelméért felel, mert most rögtön meg fogjuk látogatni.
ohanna_pasa

Ezt meg is tettük, de nem lettünk sokkal okosabbak. Hiába no, szarból nem lesz arany… A pasa azt mondta, hogy az Ezüstfutárt támadták meg, és rabolták ki, a támadó hajó elvileg a Lux Invictum volt. Mivel a név ismerősen csengett (off-game), ezért gyorsan felidéztük a legendát, hogy a Lux Invictum elvileg Jalthas Mettiere hajója, aki leginkább a távoli Koronus kiterjedésben szokott tevékenykedni. Bár az igaz, hogy a kalózkodás nagyon a profiljába vág, de mit keres ilyen távol megszokott “otthonától”, valamint a hajója egy Grand Cruiser, ekkora tűzerővel miért támad meg “csupán” egy kis kereskedelmi hajót, miért nem foglalja el egyből az űrállomást, esetleg az egész bolygót is.

De azért közben félelem is költözött egy kicsit a szívünkbe, hiszen veszélyes eretnekek és félelmetes démonfegyverek is voltak a hajón, valamint a Magnus szívének kedves csatanővér is. Úgyhogy gyorsan felszállási engedélyt kértünk, és felkerestük újra az Ezüstfutárt. A hajó egészen jó állapotban volt ahhoz képest, hogy pont most vesztett el egy kisebb csatát.

A hajón kiderült, hogy Alicia nővér köszöni jól van, hősiesen helyt állt a csatában, és a diakónus is ügyesen bezárkózott a kabinjába, neki se esett baja, ahogy a démonfegyvereket se rabolták el, bent vannak még a tárolójukban. Sajnos azonban Daifallah ex-bíboros és Amani, az egykori őrparancsnok elhunytak, mivel az egyik átszálló kalóz csapat az ő szintjükön a létfenntartáson át hatolt be a hajóba. A holttesteket már sajnos nem láthattuk, mivel az összes halottat megsemmisítették. De Alicia megnyugtatott bennünket, hogy biztosan halottak, látta a holttesteket is, sőt még felvételt is mutatott róla.

A hajó kapitányával beszélt Octavius, akiről kiderült, hogy csak egy alkalmazott, nem is a Mendelov ház tagja, amit Jaine egy kicsit furcsállt, de azért napirendre tért felette, megnyugtatott bennünket, hogy csak egy kevés rakományt loptak el semmi mást.

Illetve itt ért utol bennünket az Inkvizítorunk üzenete:

+Szép munka volt. Gratulálok.+

+Magnus: vallatói rangra emelem.+

+Omega-1 tároló. Nyitókód: 6522323923-1200-122321-1+

+A Bagoly Udvar jelenti a komoly fenyegetést. Derítsék ki, kicsodák és mit akarnak. Ez a legfőbb prioritás.+

+Új Ifjak: szórványos információk, nehéz volt előásni.+

+Belsazar. Koronus kiterjedés. Titkosított inkvizíciós akció. Említés: Anton Mendelov, Lucius csatatestvér, Navarro de Ruyter. Erre a de Ruyterre és legénységére később kimondták Excommunicate Traitorist.

+Jelenlét a Salvar II erődvilágán a Koronus kiterjedésben. Kapcsolat Anton Mendelovval. Az Ötödik Helion Árkászok zavaros beszámolója és összecsapás egy Warhound osztályú titánnal. Az Árkászok Vsevold Serafim de Ruyter alkalmazásában álltak. Rivális kalmárházak?+

+Alfa-2 tároló. Nyitókód: 3129234-2359645823423/23423+

 

Octavius teljes lelki nyugalommal nyitotta fel a lepecsételt üzenetet. Előző ülésen Alaric hasonlóan cselekedett, így Magnus kicsit tikkelt, amikor az inkvizítor leveleit sorban felbontva kapta meg.

 

Továbbá Lucius csatatestvér is üzent nekünk, hogy hajlandó találkozni velünk a palotában. Bár az üzenet hatására ehhez a találkozóhoz már egészen másként álltunk neki, mint előtte.

Ekkor hangzott fel a Szultána bejelentése a nyilvános csatornákon keresztül, amelyben egyértelművé tette, hogy meglátása szerint a flotta itt állomásozó hajói nem tudják biztosítani a bolygó védelmét, sőt azt is megakadályozzák, hogy Új-Damaszkusz megvédje önmagát. De majd ha a Császár angyalai (értsd az Új Ifjak űrgárdistái) megépítik itt a káptalanházukat, és a flotta végre nem lesz majd itt, akkor minden jóra fordul.

Ekkor emlékeztünk vissza arra, hogy egykor már mondott valami hasonlót a nagy nyilvánosság előtt, úgy látszik mégis csak komolyan gondolja, bármennyire ostobaságnak tűnik is.

Úgy gondoltuk, ha már kalózokkal hoz össze minket a sors, akkor jobb lenne alvilági körökben érdeklődni, ezt meg is tettük, a legalvilágibb figurához fordultunk, akit eddig megismertünk: Zédhez a fegyverkereskedőhöz, aki kijelentette, hogy nem foglalkozik információkereskedelemmel, az gyilkos egy üzlet, mert az információ veszélyes eszköz, nem úgy mint a fegyverek. Ez elég nagy bullshit, ilyet nem mondtam, csak annyit, hogy nem az ő szakterülete. De elirányított minket Sadirához, az Ezer Gyönyör Oázisának a tulajdonosához, aki ebben az üzletben utazik. Azért még Zédnél gyorsan lepasszoltuk a növekvő fegyverállományunknak azt a részét, amit nem terveztünk a közeljövőben használni.

sadira

Mivel Lucius testvér elé is jobb úgy odaállni, hogy tudjuk mi a pálya, ezért gyorsan még útba ejtettük a Zéd által említett jeles “Férfi klubbot”.

ferfi_klub
Találkoztunk is Sadirával, aki az alábbi információmorzsákkal szolgálhatott így hirtelen:

Más is érdeklődött Jalthas Mettiere iránt – egy nyers, bárdolatlan és faragatlan hölgy: Svetlana Kharlamovának hívták, külhoni: magas, fekete hajú, vörös katonai egyenruhában volt. Kis kérdezősködés után sikerült összerakni, hogy a Vostroyai Elsőszülöttek egyenruhájában (azon belül is valami speciális alakulatéban).

A kalózkapitány jelenléte eddig csak pletyka volt, mondogatták, hogy itt van a bolygó felszínén.

A Kharga oázisról még sose hallott, de utánaérdeklődik.

A Bagoly udvar szerinte is csak egy, a bolygóra jellemző népmese.

Az eltűnt asztropata – Sing úrhölgy – a saját szállásán tűnt el, nagyon misztikus ez az egész.

A Kohó felgyújtása: semmit nem tud ezzel kapcsolatban, de nem is csoda, a vörös csuhás tech-papok különösen titkolózóak szoktak lenni.

 

Így leírva nem sok minden történt, viszont nagyon élveztem a játékot mesélőként, ahogy újabb és újabb információmorzsák kerülnek elő. Az üzenet külön mesterdarab – (önvállonveregetés) – ugyanis az elmúlt évek kalandjaira visszautalás amit máshol, más partikkal, más játékosokkal játszottunk, de összességében beleillenek a nagy egészbe. 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához