LFG.HU

CikkBot
játékokCimkek

Röviden a történet: Amelia akkor veszítette el a férjét, amikor az éppen kórházba vitte őt, hogy megszülje első gyereküket. A baleset óta hét év telt el, de a nő még mindig nincs túl rajta, és azóta is egyedül neveli fiát, Samuelt. A fiú nem könnyíti meg a dolgát: súlyos viselkedési problémákkal küzd, követelőző és erőszakos, ugyanakkor folyton retteg, és azt állítja, hogy egy félelmetes szörny lakik a házukban. Amelie nap talál egy Mr. Babadook nevű különös gyerekkönyvet az ajtajuk előtt, és mivel ártatlan ajándéknak gondolja, magához veszi. Az ijesztő könyv hatására azonban fiú állapota csak rosszabbodik, idővel az iskolából is kitiltják. Ahogy anya és fia egyre jobban elszigetelődik a külvilágtól, Amelia sejteni kezdi, hogy talán tényleg nincsenek egyedül a házukban…

„Soha nem láttam ennél félelmetesebb filmet” - írta a film megtekintése után Twitteren William Friedkin, Az ördögűző (The Exorcist, 1973) legendás rendezője. Jennifer Kent ausztrál író-rendező első nagyjátékfilmje zsigerien félelmetes és székbe szögezően feszült ugyanakkor szívszorító és katartikus is egyszerre. A pszicho-horror-dráma a kultikus Sundance Filmfesztivál versenyszekciójában debütált, majd körbeutazta a világot és az összes jelentős horror/fantasy filmfesztiválon lenyűgözte a közönséget és a kritikusokat újszerű látásmódjával és azzal, hogy visszatért a műfaj gyökereihez. 61 jelölésből nem kevesebb, mint 55-öt váltott díjra és nemzetközi premierje után számos kritikus az év horrorfilmjének kiáltotta ki. A Rotten Tomatoes mérvadó kritika-gyűjtő portálon jelenleg 98%-on áll az értékelése (200 fölötti kritika alapján). Hazánkba némi késéssel érkezik ugyan, de ez mit sem von le abból a tényből, hogy egy olyan komplex, érett és intelligens film, amilyenre már nagyon nagy szüksége volt a horror műfajának.
A filmet február 1-től vetítik a hazai mozik, eredeti nyelven, magyar felirattal.

https://www.facebook.com/PannoniaEntertainment/
http://pannonia-entertainment.com/

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ha szívesen részt vennél másodmagaddal a Babadook premier előtti vetítésén a Pólus moziban, akkor játssz velünk! Nincs más dolgod, mint válaszolni három kérdésre.
A helyes megfejtők között a Pannónia Entertainment jóvoltából kisorsolunk 3 db páros belépőjegyet január 31-ére, 19.00 órai kezdettel.

Íme, a kérdések (puskázni ér!):

  1. Milyen könyv a Mr Babadook?

A – Lapozgatós kaland-játék-kockázat

B – Felnőtteknek szóló, erotikus tartalommal

C – A lapokból kiemelkedő alakokat tartalmazó meseszerű könyv

D – Rendkívül élethű kifestőkönyv

 

  1. Jennifer Kent író-rendezőnek ez hányadik alkotása?

A – Az első nagyjátékfilmje

B – A nyolcadik horrorja, és a negyedik nemzetközi koprodukciója

C – A huszonharmadik filmje az elmúlt tizenhat évben

D – A második, hosszú kihagyás után, az első az 1973-as Ördögűző volt

 

  1. Melyik állat az, ami NEM akar megölni téged Ausztráliában?

A – Pók

B – Kígyó

C – Koala

D – Olyan nincs!

 

A megoldásokat Facebook üzenetben vagy az LFG.HU fórumán kérjük beküldeni január 26-án 23:59-ig.

A sorsolás január 27-én lesz, a nyerteseket emailben vagy üzenetben értesítjük.

Sok sikert kívánunk!

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához