LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Ügyes marketing fogás az Old Spice részéről, hogy készített egy The Gentleman karakterosztályt  DnD3E-hez/Pathfinderhez. Érdekes visszajelzés ez a szerepjátékos hobbi növekedéséről. Ki játszana vele? Mesélőként ki engedélyezné? :)

The Gentleman

- Most, hogy az Onyx Path a WoD klasszikusokat már mind feldolgozta (többször is), a White Wolf-féle Trinity szerepjáték újra kiadására indított Kickstartert. $10 dolcsiért már jár egy pdf alapkönyv, de be lehet nevezni az első kiadás összes (szkennelt) pdf-ére is.

- A legújabb Bundle of Holding a Heroes Unlimited című szuperhősös szerepjáték kiadványaival van tömve. Ugyanakkor, ha valaki belekóstolna a német fantasy szerepjátékok világába, de a nyelvet nem ismeri, az egy másik csomag képében beszerezheti a Das Schwarze Auge legújabb, angol nyelvű változatának könyveit.

Videojáték

- A tavaly újjáéledt Thalamus Digital Kickstarter-kampányok segítségével elkezdte felújítani régebbi Commodore 64-es játékait, hogy azokat újra kiadja C64-re, de ezúttal cartridge-on (hogy beleférjenek az újítások is. :)) A sorban az első a Hunter’s Moon Remastered, melynek a KS-oldala alapján mostanában kellene elkészülnie. De ennél is izgalmasabb hír, hogy a cég egy folytatást is tervez. Ez pedig nem más, mint a cuki lényeket kreatív halálgépekkel összehozó Creatures 3. része. Várjuk sok szeretettel!

- Elkészült a CRPG-k nagykönyve. 4 évvel ezelőtt indult a történet, amikor Felipe Pepe megosztotta egy RPG Codexen futó szavazás eredményét, mely a legjobb RPG videojátékok rangsorát firtatta. Ezután feltette a kérdést, hogy miét a megszavazott játékok a legjobbak, és a dolog azonnal hízásnak indult. Mára egy 528 oldalas kiadvány született a történetből, mely több mint 400 CRPG-t mutat be a videojátékok hajnalától napjainkig. A pdf ingyen letölthető.

- A legújabb Humble Bundle-be a már bő egy hónapja lezárult 2017-es év csomagjaiból válogattak össze videojátékokat. Aki még nem forgatta fel a világot kecskeként, nem csatázott az első világháború nyugati frontján, vagy nem reszketett a félelemtől Freddy éttermében, annak ez a csomag jó választás lehet. Különösen akkor, ha szeret jótékonykodni is.
Aki siet, az még Rockstar-játékokat is beszerezhet a Manhunttól a GTA és a Max Payne részein át a L.A. Noire-ig.

Film és sorozat

- Április 22-én fog indulni a Westworld második évada. Az új előzetesnek csak a zenéje nyugodt:

- Március 8-ától lesznek elérhetők a Jessica Jones második évadának részei. Az előzetes alapján nem lesz hiány a lila fényben sem. ;)

- ”Mindenkinek megvannak a saját démonai.” Itt az első Venom előzetes (bár ez csak teaser, szóval a szimbióta felbukkanására ne számítson senki). Ha magyarul néznéd, ide kattints!

- Maradva még a Marvelnél, itt a Deadpool 2 új előzetes is. Nem is érdemes több szót vesztegetni, százszor beszédesebb a mozgókép, különösen, ha a Toy Storyt is megidézik benne. :)

- Az idei Superbowl kupadöntő ismét hozott egy maréknyi filmelőzetest. Elsőként itt a Solo: A Star Wars Story, mely Han Solo történetét dolgozza fel, aztán The Rock főszereplésével a Skysraper, mely egy Pokoli toronyDie Hard hibridnek tűnik. Vannak még itt kopogós körmű dinoszauruszok a Jurassic World: Fallen Kingdom új előzetesében, és csak nem tudunk szabadulni a Marveltől itt sem: Avengers: Infinity War.

- Fallout címmel július végén kerül a mozikba a Mission: Impossible hatodik felvonása.

- Ha már Tom Cruise: a színész öregedő kaszkadőrként fog feltűnni Leonardo di Caprio oldalán Quentin Tarantino következő filmjében, amely a Manson-család gyilkosságairól fog szólni. A filmet 2019. augusztus 19-én tervezik bemutatni, ötven évvel Sharon Tate, és a hírhedt család többi áldozatának halála után.

- A Sony éléről lelépő Kaz Hirai helyére ülő Kenichiro Yoshida úgy véli, a legsikeresebb cégek tisztán technológiaiak. Sokan úgy gondolják, hogy ez azt jelenti, hogy cégnél lévő mozifilmes és televíziós jogokat fel fogják kínálni eladásra. Ha így lesz, a mindent elnyelni látszó Disney valószínűleg le fog csapni legalább a portfólió képregényes részére (már megint a Marvel)…

- A Nintendo pont ellenkező irányba halad, mint a Sony. A japán cég bejelentette, hogy a Gru-filmeket és A kis kedvencek titkos életét jegyző Illuminationnel karöltve tető alá hoznak egy animációs filmet Mario főszereplésével. Vajon mi lesz a sztori, és ki lesz Mario szinkronhangja? :)

- Ahová lépek, még mindig szörny terem. Az új (ötödik?) rész már nem vacakol a mozikkal, egyenesen Blu-ray korongon fog megjelenni május elején.

- A Marvelről volt ma már szó? Ha nem, akkor itt az Ant-Man and the Wasp első előzetese:

Erasmus Brosdau videóban jelentette be, hogy a The Lord Inquisitor című rajongói Warhammer 40,000 kisfilmjét nem tudja hobbiprojektként tovább folytatni. A 9 perces prológus (lásd alább) elkészítésére az elmúlt nyolc évben gyakorlatilag ráment az összes szabadideje, így megpróbálja a Games Workshop bevonásával hivatalos fizetős projektté változtatni a The Lord Inquisitort. Ha ez nem jön össze, akkor inkább más felállásban és kevésbé grandiózus projektekben fog tovább dolgozni.

- Az ember a mutánsok mögött – Chris Claremont’s X-Men címmel és 40 percnyi új tartalommal újra megjelenik a 2013-as dokumentumfilm, mely azt járja körül, hogy hogyan lett az X-Men a világ egyik legsikeresebb képregénycsaládja Chris Claremont kezei között. (Marvel, Marvel mindenütt!)

Egyéb

- ”Amikor felnövök, én szeretnék lenni X.” Andy Fairhurst elég sok szuperhőst behelyettesített az X helyére, az eredményt pedig bájos sziluett rajzok képében tárja elénk. Itt a művész Superhero Kids gyűjteménye (vigyázat, Marvelt tartalmaz!), emitt pedig a Geek Kids galériája.

Thor Kid

A Witcher, aki legyőzte… na nem Al caponét, de inkább maradjon meglepetés. Egy percet megér. :)

- Májusban fog elindulni a You Are Deadpool című sorozat, mely a Deadpool képregényeket ötvözi a lapozgatós kalandjátékokkal. (Sok Marvel van még?!)

You are Deadpool

- Hogy is van az, hogy egy botra támaszkodó öregember le tudott győzni egy tüzes démont abban a bizonyos bányában? Hát úgy, hogy Gandalf és a balrog azonos szinten lévő angyali entitások (voltak). Ha valaki A szilmarilok elolvasása nélkül szeretne kiigazodni Középfölde mitológiai hierarchiájában, annak itt egy 4 perces gyorstalpaló videó:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához