LFG.HU

Fleora
hírekCimkek

A GAMESKÚT KFT. új jövevénynek számít a magyar társasjátékgyártók sorában. Ám úgy a játékpiac külföldi multijaitól, mint a hazai kiadóktól megkülönbözteti az a tény, hogy mind üzleti filozófiájukban, mind fejlesztőik személyében erősen kötődnek a szerepjátékokhoz.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy – ez év végére tervezett – bemutatkozó társasjátékuk is egy kitalált világhoz kapcsolódik, mely SHULURI VIADAL címen jelenik meg. A M.A.G.U.S. világának rajongói előtt bizonyára nem cseng ismeretlenül a név, hiszen egy korábbi szerepjáték-kiegészítőben már olvashatták a játék ötletének egyszerűbb, kevésbé részletezett változatát.

Azoknak, akik még nem hallottak róla, néhány szó magáról a viadalról, ahogy azt Ynev képzelt kontinensén gyakorolják: e közkedvelt gladiátorjáték során egész csapatok – harcosok, számszeríjászok, tőrvetők, boszorkánymesterek – küzdenek egymással az arénákban. Mivel a harci játék legkifinomultabb válfaja Shulurból, a toroni császárvárosból ered, onnan származik a neve is. A császárság historikusai úgy tartják, hogy a gladiátorok küzdelme eredetileg egy kyr táblás játékból nőtte ki magát az évezredek során az ismert vérszomjas szórakozássá.

A GAMESKÚT játékfejlesztői azt a célt tűzték maguk elé, hogy a viadal könyvben már megjelent, vázlatos szabályait egyértelművé téve olyan játékot hozzanak létre, melyet kiválóan lehet egyszerre asztali, táblás formában, de szerepjáték-kiegészítő eszközként is használni. A SHULURI VIADAL szabályait ezért úgy alkották meg, hogy egyrészt lehetőséget nyújtanak két résztvevő számára egy a földi sakkhoz hasonló komplexitású stratégiai-taktikai játékra, másrészt kiválóan alkalmasak arra, hogy segítségükkel egész szerepjátékos csapatok próbálhassák ki erejüket a képzeletbeli arénák véráztatta homokján.
A játékhoz tartozó tábla a shuluri aréna arányosan kicsinyített mása, ahol a kétszemélyes változat esetén két, egyforma képességű csapattal rendelkező stratéga mérkőzik egymással. A SHULURI VIADAL többszereplős, változatában ellenben lehetőség nyílik egyéni csapatösszeállításra is.

A mozgást, a harcot és a varázslást manőverpontos rendszer szabályozza. A harcrendszert igyekeztek a lehető legegyszerűbbé tenni, hogy a kockadobások ne nyújtsák el túlságosan a játékot. Így a két játékos számára készült verzió átlagos játékideje egy-másfél óra, míg a szerepjátékos változat játékidejét csak a résztvevők igényei korlátozzák.
A játékkészlethez a tábla és szabálykönyv mellett egyedi figurák tartoznak majd – példaképpen álljon itt egy vázlat a gladiátorról.

A SHULURI VIADALról – mely a remények szerint, a szerepjátékosok mellett az ilyen gyakorlattal nem rendelkezők számára is élvezetes, izgalmas szórakozást kínál -, illetve további tervbevett játékokról részletesebben, a cég hamarosan induló honlapján, a www.gameskut.hu címen olvashattok.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.gameskut.hu/jatek/hu/belep.htm]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához