LFG.HU

taverna
auer
vegyesCimkek

2018. január 31. – Vissza a C4-RG4 aszteroidára

Ezen a játékalkalmon tovább törtük a fejünket, hogy vajon mit is csináljunk. Mivel Magnus játékosa újra velünk volt, és mégis csak ő az inkvizíciós sejt feje, ezért neki jutott a megtisztelő feladat, hogy az irányt kijelölje. Ez talán nem volt a legjobb ötlet, mert úgy tűnt, ő legalább annyira tanácstalan, mint mi.

Először megint a mindenki által lezártnak tekintett történetszálat, a bíboros ügyét boncolgatta. Meglátogattuk Kashim főatyát, aki az újdonsült terhek alatt kimondottan rogyadozik – elég nyúzottnak tűnt. Mindenképpen át akarta kutatni a bíboros irodáját, és a lakrészét is. Ezzel annyit ért el, hogy talált egy platina bagoly maszkot, amit szemmel láthatólag személyre szabottan készítettek az elhunyt bíborosnak. Ezt komoly ténynek értékelte, de szerintem nem érezte, hogy mi tudjuk, mást meg továbbra se érdekel, hogy a néha egy kicsit excentrikus bíboros gyerekes álarcokat visel.

Azután megpróbáltunk olyan dolgokat vásárolni, amik robbannak. A sok szerencsétlen dobásnak hála, nem lett melta töltetünk, csak egy rakétavetőnk, és pár rakétánk, amit viszont senki nem tud érdemben használni közülünk. De legalább tartottuk a kapcsolatot Velarral, a robbanószer kereskedővel/gyártóval. Kiderült, hogy a melta-töltet készletet már előttünk felvásárolták, pár héttel ezelőtt két fickó, egy idős kopasz, meg egy nagydarab, aki rejtett fegyvert viselt, elvitt 4 darabot. Ez akár még gyanús, vagy akár fontos is lehet a későbbiekben. Az is lesz, csak akkora már késő lesz.

Persze ez a bevásárlás már nagyobb célt szolgált, mert Magnus elhatározta, hogy a C4-RG4-es aszteroidán még biztosan van nyom, csak meg kell találni, de ott lesz a reaktor-teremben, ha meg esetleg még túlélőket is találnánk, akkor az még jobb lenne. Hiába mondta Jaine, hogy ez nagyon valószínűtlen, a vallatóval nem akart nyíltan szembeszállni. Különben is Magnus már kért egy osztagnyi Bronzgárdistát a főatyától, felfogadott két teherhajót (inkább csak akart, emlékeim szerint nem sikerült), akik az aszteroida övön kívül majd arra várnak, hogy kivigyük Sabat és a többi menekültet – akikről mellesleg Magnus megígérte, hogy az egyház szolgálatába állnak majd. Habár az űrszülöttek inkább valami űrállomásra mentek volna, ahova már előző körben a gyerekeiket is vitték…

Találkoztunk Ohanna pasával is, az űrvédelem vezetőjével, és a kivájt emberekről kérdeztük, de nem igazán tudott használható információt adni.

Ezért elindultunk a bronzgárdistákkal és a kísérő űrhajókkal (amik nincsenek), hogy megtegyük, amit még az űrgárdisták se akartak megtenni.

Az úton újra találkoztunk kivájt emberekkel, akik megint a hajónkat akarták szétszedni, de ez már szinte rutin.

A reaktort őrző tarantula ágyúk semlegesítse közben Jaine halálos sebesülést szenvedett, gyakorlatban igazolta, hogy miért nem kellett volna idejönni, de az Istencsászár kegyelme (és egy Fate point elégetése) életben tartotta. Ráadásul a reaktor mellett nem találtunk mást, csak holttesteket, emberekét és rovarokét egyaránt. Valamint egy nagyon rossz állapotban lévő servo-koponyát, ami a csata hevében rögzítette a kolónia egy tagjának utolsó mondatait, miszerint a mullah mielőtt eltűnt, üzent nekik, felvette a kapcsolatot a Bagoly udvarral, de nem azok a jótét lelkek akiknek gondolta őket, hanem önző, kapzsi haszonlesők – ez a szekta elveit tekintve valószínűleg a legnagyobb bűn. De a mi szemünkben lényegtelen információ, amit eddig is sejtettünk. A tarantula ágyúk maradványait felvittük a hajónkra, kicsit eltávolodtunk az aszteroidától, de Magnus még mindig nem adta fel azt, hogy megöli a rovar-királynőt, és megszerzi az eretnek kódexet, amit egykor ez a szekta annyira tisztelt.

tarantula_img

Az ülés nagy része ötleteléssel ment el. Az ágyúk (egy multi-laser és egy lascannon) egy 100m hosszú folyosó végén voltak amit be tudtak lőni. Első ötlet az volt, hogy szervó koponyák raját küldik rájuk, viszont nem sikerült beszerezni egyet sem. A játékülésen borzalmasan rossz dobások voltak, csak Magnus három 00-át dobott. Utána jött az ötlet a rakétavetővel, de mint kiderült Jaine aki jól lő nem tudja használni, Ióta aki tudja használni nem lő jól. Mindegy, vitték. Végül a terv az lett, hogy Jaine a kiberlábaival és a sprint talenttel odafut és deaktiválja őket. Ez működött is, kiiktatta a multi-lasert, viszont a lascannon ráfordult és mellbe küldte. Ezt az ágyút harckocsielhárításra használják, szóval oda lett Jaine fate pontja, páncélja, és amúgy sem túl izmos karizmája lecsökkent. Közben Iota elkezdett befelé rohanni (kb 6 kör lett volna) viszont Magnus boltere egy kritikus sebzéssel kiiktatta az ágyút, így szerencsésen megúszták a dolgot.

A tervük az, hogy a deaktivált ágyút átprogramozzák és azzal, illetve a Bronzgárdistákkal mennek a királynőre. Jaine szerint így 15 emberből kb 12 el fog futni az első körben a Fear miatt. Meglátjuk.

sakal

 

2018. február 06. – Leszámolás

Új ember csatlakozott hozzánk ezen a játékülésen Dani, a Sakál nevű ex-gárdista játékosa. Végre van valaki, aki tudja kezelni a nehézfegyvereket. Visszamenőleg őt sikerült felbérelni a bolygón, mint külvilági zsoldost ezért tartott velük.

Ez az alkalom tulajdonképpen egyetlen csatából állt, valós időben órákon keresztül – játékidőben kb. tíz – tizenöt harci körben küzdöttünk a psychneuein királynővel és alattvalóival. A csata bár a krónikákban sokkal hősiesebben lesz természetesen leírva, de nagyjából azzal telt, hogy az első körben kilőttük a királynőt (a tarantula multi-laser sokat segített), és az összes bronzgárdista – kettő kivételével – valamint a társaság fele elfutott vagy kómába került a félelem hatására.

Ezután már csak a szokásos adok-kapok következett, a csapat egészen jó formáját hozta, és szerencsés dobásaink is voltak. Ennek ellenére ketten halálos sebet kaptak. Rengeteg felszerelést vesztettünk (van, akinek a páncélja lett oda, van akinek a flamere és teljes lőszer-készlete). Nem akadt olyan, aki ne sérült volna meg. De végül csak győztünk és Magnus nagyon boldog volt a könyvvel, amit zsákmányolt, semmi mást nem is találtunk ezen az átkozott és eretnek helyen. A játékos a csata után már MAJDNEM beismerte, hogy rossz ötlet volt.

Ezután már csak annyi volt hátra, hogy a másik aszteroidán élő űrszülötteket kimentsük a karanténzónából. De ezt nem játszottuk le részletesen csak a mesélő két mondatban elmondta, hogy sikerült.

Az én véleményem, hogy nagyon érződött, az, hogy itt egy súlytalan csatáról volt szó. Nem volt könnyebb, mint amikor a bíborossal és Aeneassal harcoltunk, de nem volt látványos térkép, csak egy skicc, és a győzelem se volt annyira boldogító.

 

Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni kb. így volt. Bevezettem, hogy amikor meghalna egy karakter, és sors pontot éget annak elkerülésére, akkor megy vele a felszerelésének egy része is, hogy valamivel csökkenjen a  potenciálja. Gondolkodtam h legyen-e nagy térkép itt is, de most kevés időm volt és a kis skicc is megtette. Eleve egy teljesen felesleges csata volt egy teljesen felesleges könyvért, de vallató ezt akarta, legyen meg az akarata.

A következő ülésen elindulnak végre Északra. Elvileg.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához